Tgrt Haber
09 Aralık 2019 16:15

Paçanga böreği nasıl yapılır ve Paçanga böreği tarifi yapımı

Paçanga böreği, davet sofralarının aslında hem en pratik hem de sunumu en zor olanlarından biridir çünkü son anda kızartmanız gerekir ki sıcak olarak servis yapabilin. Bu bakımdan aslında paçanga böreğinizi fırında da yapabilirsiniz. Bunun için yufkanıza, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı suyu karıştırıp sürün.

Paçanga böreği nasıl yapılır ve Paçanga böreği tarifi yapımı
paçanga böreği nasıl yapılır,,paçanga böreği yapımı,

Paçanga böreği, davet sofralarının aslında hem en pratik hem de sunumu en zor olanlarından biridir çünkü son anda kızartmanız gerekir ki sıcak olarak servis yapabilin. Bu bakımdan aslında paçanga böreğinizi fırında da yapabilirsiniz. Bunun için yufkanıza, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı suyu karıştırıp sürün. Bu şekilde fırında pişen yufkanız kuru olmaz. Ayrıca yağlı kağıt serili önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirmeniz gerekir. Fırına atmadan önce çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayabilirsiniz. Paçanga böreğinin iç malzemesini istediğiniz ölçülerde hazırlayabilirsiniz. Biz sizlere kolaylık olsun diye iki ayrı tarifte, birkaç kişilik veya daha çok kişilik olacak şekilde iki ayrı tarif paylaştık.
Bunun yanı sıra dilerseniz, az miktar sıvı yağda biberleri soteleyebilirsiniz. Bu biberlerin diriliğini alacaktır.

Az kişiye paçanga böreği

Malzemeler
•    1 adet yufka
•    200 gr, 24 ince dilim, kaşar peyniri
•    1 adet köy biberi
•    8 dilim pastırma
•    1 adet domates
•    Karabiber
•    Kızartma için,
•    Ayçiçek yağı

Hazırlanışı

1.    1 adet köy biberini veya çarliston biberi, boydan aşağıya doğru dörde bölün ve ardından küçük küçük doğrayın. Domatesi de bu şekilde küp küp doğrayın.
2.    200 gram kaşar peynirini, ince dilimler olacak şekilde dilimleyin. Ardından iki karmak kalınlığında eni olacak şekilde bölün.
3.    8 dilim pastırmayı da kaşar peynirle aynı boyutlarda olacak şekilde kesin.
4.    Kızartma tavasına yağı alın ve Ayçiçek yağı iyice ısınana kadar bekleyin.
5.    Yufkayı açın ve artı şeklinde bir defa kesin. Üçgenleriniz biraz büyük olacaktır. Bu üçgenlerin geniş tarafına, hazırladığınız iç harçtan hepsinden olacak şekilde ve karışık olarak yerleştirin.  En son üzerine bir tutam karabiber serpin ve sigara böreği sarar gibi ama daha büyük ve kalın olacak şekilde yufkayı kapatın.
6.    Yufkanın ucunu ıslatın ve yapışmasını sağlayın.
7.    Isıttığınız yağ tamamen kızdıysa, paçanga böreğinizi atın ve altın rengi olana kadar ilk attığınız tarafını çevirmeyin. Sonra diğer tarafını da aynı şekilde altın rengi olana kadar pişirin ve sıcak servis edin.

Çok kişiye paçanga böreği

Malzemeler


•    3 adet yufka (dörde bölünmüş)
•    100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
•    80 gram çemensiz pastırma (doğranmış)
•    1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
•    2 adet yeşil biber (doğranmış)

Hazırlanışı

1.    Yufkaları sekiz eşit parçaya bölün.
2.    Pastırmayı ve kaşar peynirini aynı boyutta kesin.
3.    Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
4.    Biberleri minik halkalar olacak şekilde kesin ve hepsini bir kapta karıştırın.
5.    Yufkaların geniş taraflarına karışımdan koyup sigara böreği sarar gibi sarın ve ucunu ıslatarak yapışmasını sağlayın.
6.    Kızgın yağda kızartın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...