Tgrt Haber
02 Kasım 2021 14:20

Paçanga böreği tarifi, malzemeleri ve püf noktası! 2 Kasım MasterChef paçanga böreği nasıl yapılır?

2 Kasım MasterChef 2021'de paçanga böreği tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası yeni bölüm fragmanın yayınlanmasıyla birlikte sorgulanmaya başladı. Bu akşam yayınlanacak MasterChef 104. bölümde, yarışmacıların ikili düellosu nefes keserken, en iyi paçanga böreğini yapan kazanacak! Peki, paçanga böreği nasıl yapılır? Haberimizde...

Paçanga böreği tarifi, malzemeleri ve püf noktası!  2 Kasım MasterChef paçanga böreği nasıl yapılır?
paçanga böreği,paçanga böreği tarifi,masterchef 2021,masterchef,düello,2 kasım masterchef

Paçanga böreği tarifi MasterChef 2021 izleyicileri tarafından 2 Kasım itibariyle araştırılmaya devam ediyor.  1983 yılında "pastırmalı ve peynirli bir tür börek” olarak adlandırılan paçanga böreği, adını rivayete göre 1960'lı yıllarda ünlü bir Küba müziği ve dansı olan "Pachanga"dan almıştır. Çıtır çıtır oluşuyla sigara böreğine benzeyen paçanga böreği, içindeki malzemeler sebebiyle farklı adlandırılır. Peki, paçanga böreği nasıl yapılır? Evde paçanga böreği yapmanın püf noktası nedir? Haber detaylarında!

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ 

PAÇANGA BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

  • 1 adet hazır yufka
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 gram doğranmış pastırma

Pişirmek (Kızartmak) İçin:

Yarım çay bardağı sıvı yağ

ADIM ADIM PAÇANGA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

  • İlk olarak paçanga böreğinin iç harcı hazırlamaya başlanır ve biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir. Ardından derin bir kap içerisine alınır. 
  • Biberlerin biraz soğumasının ardından soyulan ve küp küp doğranan domateslere; kaşar peyniriyle pastırmalar eklenip karıştırılarak iç harç hazırlanır.
  • Yufka ile börekler sarılır. Yufka, büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya bölünür. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirilerek sigara böreği sarma tekniği kullanılarak fakat daha geniş sarılır.
  • Hazırlanan börekler bol sıvı yağda kızartılır, sıcağıyla fazla bekletmeden servis yapılır.

PAÇANGA BÖREĞİ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Malzemeler çiğden konulmalıdır fakat biberleri tercihinize bağlı olarak 1-2 dakika soteleyebilirsiniz.
  • Paçanga böreğini sıcak olarak servis etmelisiniz. İsterseniz, paçanga böreğinin yanına tadını pekiştirecek garnitürler ekleyebilirsiniz.

PAÇANGA BÖREĞİ PİŞİRME VE SERVİS ÖNERİLERİ

  • Paçanga böreğinizi pastırma ile yapabileceğiniz gibi alternatif olarak sucukla kullanarak da hazırlayabilirsiniz. 
  • Eğer kızartma işlemi yapmak istemiyorsanız paçanga böreğinizi fırında da yapabilirsiniz. Galeta ununa bulayarak fırınlayacağınız, bu haliyle de çok lezzetli olan paçanga böreğini sizlerde çok seveceksiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...