• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122734
  • up
    USD
    5.9158
  • up
    EURO
    6.5571
  • up
    GBP
    7.689
  • up
    Altın
    296.904
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 28.12.2019 - 10:49 Yorum : 0

Pandispanya tarifi pasta kek pandispanya nasıl yapılır, Pandispanya tarifinin püf noktaları

Pandispanya ya da Pandispanya pasta tarifi siz okuyucularımiz için hazırladık. İşte Pandispanya keki yapmak için gereken en önemli malzemeleri aşşağıda derledik. Pandispanyanın hafif ve lezzetli olması, hem yeterince nemli hem de krema ve diğer malzemeleri taşıyabilecek kadar güçlü olması gerekir. İşte pastalarınızı pastanelerinkinden güzel yapacak nefis bir pandispanya keki tarifi…

Pandispanya tarifi pasta kek pandispanya nasıl yapılır, Pandispanya tarifinin püf noktaları

Pandispanya ya da Pandispanya pasta tarifi siz okuyucularımiz için hazırladık. İşte Pandispanya keki yapmak için gereken en önemli malzemeleri aşşağıda derledik. Pandispanyanın hafif ve lezzetli olması, hem yeterince nemli hem de krema ve diğer malzemeleri taşıyabilecek kadar güçlü olması gerekir. İşte pastalarınızı pastanelerinkinden güzel yapacak nefis bir pandispanya keki tarifi…

Pandispanya tarifinin püf noktaları

  1. Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırırken, yumurta beyazlarının içine asla yumurta sarısı karışmamalıdır. Bunun nedeni, pandispanyada kabartma tozunun kullanılmaması ve bu keki kabartacak olan maddenin yumurta beyazları olmasıdır.
  2. Bu arada yumurta sarılarının içine beyaz karışabilir. Bunda herhangi bir problem olmaz.
  3. Yumurta beyazları karıştırıldıktan sonran en son aşamada keke ilave edilir.
  4. Pandispanya hamurunda yağ kullanılmaz.
  5. Unun içindeki glüten kekin kabarmasını önlediğinden, pandispanya yapılırken mısır nişastası da ilave edilir.
  6. Eğer kakaolu bir pandispanya yapacaksanız kakao koymanız yeterli olacaktır. Mısır nişastası ile undaki glüteni dengelemeye gerek kalmayacaktır.
  7. Kek ve kurabiyelere eklediğiniz tuz, şekerli tadın daha çok ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
  8. Pandispanyayı bir gece buzdolabında bekletmenin önemi, onu düzgün kesmek ile ilgilidir. Taze keki düzgün bir şekilde ve parçalanmadan kesemezsiniz.

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 124 gr, yarım su bardağı, şeker
  • 20 gr, 1,5 çorba kaşığı, su
  • 94 gr, 1 su bardağından 2 parmak az, un
  • 34 gr, 4 çorba kaşığı, mısır nişastası
  • 4 gr, yarım çay kaşığı, vanilya özütü veya bir paket vanilya
  • 1 tutam tuz

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  2. 4 adet yumurtanın beyazı ve sarısın farklı karıştırma kaplarına ayırın.
  3. Yarım su bardağı toz şekerinin yarısını, yumurta sarılarının üzerine diğer yarısını da yumurta beyazlarının üzerine dökün.
  4. İlk olarak yumurta beyazlarını ve üzerine döktüğünüz şekeri kar kıvamına gelene dek çırpın.
  5. Yumurta sarıları ve üzerine döktüğünüz şekeri, rengi açılana kadar çırpın. Bunu yumurta beyazlarını çırptığınız mikserle ve mikserin uçlarını yıkamadan yapabilirsiniz.
  6. Yumurta sarılarını çırptıktan ve rengi açıldıktan sonra üzerine 1,5 yemek kaşığı su ekleyin ve tekrar çırpın.
  7. Sarıların üzerine 1 su bardağından 2 parmak az unu, 4 silme yemek kaşığı mısır nişastasını, bir çimdik tuzu ekleyip, mikserin en düşük ayarında karıştırmaya başlayın ve çok karıştırmayın. Tabağın etrafında kalanları spatula ile toplayın.
  8. Yumurta beyazları ile köpük haline getirdiğiniz karışımın yarısını, hazırladığınız hamura ilave edip sert olan hamuru bu beyazlar ile açın.
  9. İyice çırptıktan sonra kalan yumurta beyazlarının üzerine kek hamurunu dökün ve bir spatula ile yavaş yavaş alttan üste doğru ve bastırmadan nazik bir şekilde birbirine iyice karışmasını sağlayın.
  10. İstediğini şekildeki bir kalıba pandispanya hamurunuzu dökün.
  11. Fırını 160 dereceye ayarlayın ve alt üst aynı zamanda fanlı bir şekilde ısıtın. Ardından kek kalıbını fırına atarak 1 saat kadar pişirin.
  12. Kekiniz piştikten sonra 10 dakika fırında, fırının kapağı yarım açık şekilde tutun ve ardından keki dışarı çıkartıp oda sıcaklığına gelene dek bekleyin.
  13. Keki kalıptan çıkartın ve streç filme sardıktan sonra bir gece mutlaka buzdolabında bekletin.
  14. Ertesi gün dilediğiniz gibi kolay bir şekilde kesebilirsiniz.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber