Tgrt Haber
28 Aralık 2019 10:55

Pankek tarifinin püf noktaları, Pankek nasıl yapılır, İşte pankek yapımı ve hazırlanışı

Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti pankek siz okuyucularımız için yapımını en basit haliyle anlatacağız. Yapımı son derece pratik olan pankek son zamanlarda oldukça fazla yapılıyor. Üzerine koyacağınız meyvelerle daha da lezzet bulan pankek nasıl yapılır? İşte kolay pankek tarifi

Pankek tarifinin püf noktaları, Pankek nasıl yapılır, İşte pankek yapımı ve hazırlanışı
Pankek tarifinin püf noktaları, Pankek nasıl yapılır, İşte pankek yapımı ve hazırlanışı,

Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti pankek siz okuyucularımız için yapımını en basit haliyle anlatacağız. Yapımı son derece pratik olan pankek son zamanlarda oldukça fazla yapılıyor. Üzerine koyacağınız meyvelerle daha da lezzet bulan pankek nasıl yapılır? İşte kolay pankek tarifi. Özellikle haftasonu kahvaltılarının vazgeçilmezi, tüm çocukların en sevdiği, kahvaltı misafirleri için hazırlanan en şık tatlılardan biri olan pankek tarifi ve püf noktaları ile sizlerleyiz…

Pankek tarifinin püf noktaları

  1. Pankekin toz ve sıvı malzemeleri ayrı iki kapta bir araya getirin.
  2. Ardından toz ve sıvı malzemeleri birleştirirken çok fazla karıştırmadan işlemi tamamlayın. Hatta ufak topaklar da kalabilir.
  3. Şeker yerine pekmez kullanabilirsiniz.
  4. Kakaolu yapmak isterseniz 3 yemek kaşığı kakao eklerseniz, örnek olarak 1 kahve fincanı gibi de süt eklemelisiniz.

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker veya 5 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (3. bardağı 2 parmak eksik dolduralım)

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına oda ısısındaki 2 yumurtayı ve yarım çay bardağı toz şekeri ekleyin ve bir dakika kadar mikserle karıştırın. Çok fazla çırpmanıza gerek yok
  2. Yarım türk kahve fincanı, sıvı yağı ilave edip çırpın.
  3. 2 su bardağı sütü ilave edin ve bir çırpma teliyle karıştırın.
  4. 3 su bardağı unu eleğe alın ve ardından üzerine 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da alıp eleyin. Bu şekilde sıvı karışıma dahil edin ve fazla karıştırmadan çırpın.
  5. Yapışmaz bir tavayı ısıtın ve altını kısın. Üzerine birer kepçe sığdığı kadar (ki muhtemelen ortalama büyüklükteki bir kaba 3 tane sığacaktır) pankek hamurundan dökün ve üzeri göz göz olana kadar pişirin.
  6. Arından bir spatula ile pankekleri çevirin. Aynı şekilde diğer tarafını da kısık ateşte pişirin ve asla çok koyulaşmadan alın ve bir servis tabağına dizin.

Pankek süsleme örnekleri

  1. Pankekleri birbirinin üzerine yelpaze şeklinde dizerek ortasına bir sos kabı koyup, bu sos kabına da sürebilir çikolata dökerek servis edebilirsiniz
  2. Pankekleri bir servis kabına üst üste dizin. En üst katına bir büyük kaşık kaymak bırakın. Onun üzerine ve yanlarına çilek, böğürtlen, ahududu ve muz gibi meyveler bırakın. Meyvelerin de üzerine bal kavanozundan direk olarak yavaş yavaş sanki pankeklerin üzerinden bal taşmış gibi artık şeklinde dökün. En üst katına ceviz gezdirin ve artık efsane pankekleriniz hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...