Tgrt Haber
04 Ocak 2020 10:47

Pasta kreması tarifi, Pasta kreması nasıl yapılır, Pasta kreması yapımı nasıl olur?

Sizler için ünlü şeflerden pasta kreması tarifleri derledik. Hangisini yapmak isterseniz o tarife uyabilirsiniz. Aralarda verilen püf noktaları kaçırmadan uygulamaya çalışın ki en iyi lezzeti yakalayabilin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Pasta kreması tarifi, Pasta kreması nasıl yapılır, Pasta kreması yapımı nasıl olur?
Pasta kreması tarifi, Pasta kreması nasıl yapılır, Pasta kreması yapımı nasıl olur,

Sizler için ünlü şeflerden pasta kreması tarifleri derledik. Hangisini yapmak isterseniz o tarife uyabilirsiniz. Aralarda verilen püf noktaları kaçırmadan uygulamaya çalışın ki en iyi lezzeti yakalayabilin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Refika yemek okulu pasta kreması tarifi

Malzemeler

3 yumurta sarısı

  • 75 gr, 1 su bardağının yarısından 1 parmak az, toz şeker
  • 50 gr, 1 su bardağının yarısından 1 parmak az, mısır nişastası
  • 375 m ,1 + 1 su bardağının yarısından 1 parmak fazla, süt
  • 35 gr beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

  1. Yumurta sarılarını beyazlarından ayırın.
  2. Bir karıştırma kabına toz şekeri, yumurta sarılarını ekleyin. Beyaz renge gelene kadar çırpın.
  3. Sütü de ocakta bir tencerede ısıtın. Kaynama noktasına gelene kadar bekleyin.
  4. Şekerin üzerine mısır nişastasını ekleyin ve mikserle yine çırpın.
  5. Kaynama noktasına gelen ve kenarlarından tıs tıs yapan sütü, mikser açıkken hızlı devirde çırparken sütü yavaş yavaş ekleyin ki sıcak süt yumurta sarılarını pişirmesin.
  6. Tüm malzemeyi sütü ısıttığınız tencereye alın ve tencereyi ocağa alın. Koyu bir kıvama gelene akdar ve aynı zamanda göbekçikler çıkana kadar karıştırın.
  7. Ocağın altını kapatın ve beyaz çikolataları içine atıp, tamamen eriyene kadar karıştırın.
  8. Soğuması için bir kaseye alın. Kremanın üzerine değdirerek kremanın üzerini streç ile kaplayın. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bekletin. Mümkünse bir gece de buzdolabında bekletin ve artık kullanıma hazır.

Semen Öner’den Pastacı kreması

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı şeker (bunu ayrıca kullanacağız)
  • Yarım su bardağı nişasta
  •  4 yumurta sarısı
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

  1. 1 litre süte yarım su bardağı şekeri ilave edin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Bir sos tenceresinde en küçük ocakta fakat ocak tam açık olacak şekilde ısınmaya bırakın.
  2. Ayrı bir yerde bir karıştırma kabına diğer yarım su bardağı şekeri, 4 yumurta sarısını, 2 adet yumurtayı güzelce karıştırın.
  3. Yarım su bardağı nişastayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Süt iyice ısındıktan sonra karıştırma kabındaki yumurtalı karışıma çok yavaş bir şekilde ekleyerek sürekli karıştırın.
  5. Ardından hazırladığınız karışımı, tencerenin içine alın ve sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar kaynatın.
  6. Kıvam alan kremanın altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Ardından tereyağını ekleyin ve soğuması için bir kenarda bekletin. Ara sıra mutlaka karıştırın ki kabuk tutmasın.

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye 1 adet yumurtanın akını kırın.
  2. 1 yemek kaşığı nişastayı, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Güzelce karıştırın.
  3. 2 su bardağı sütü ilave edin. Bir tel çırpıcı ile çırparak ocağın altını açın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Krema piştikten sonra üzerine 1 çay kaşığı vanilyayı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek birkaç kez daha çırptıktan sonra ocağın altını kapatın.
  5. Tencereyi ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın ve sık sık gidip karıştırın ki kabuk bağlamasın. Soğuduktan sonra mikserle birkaç kez daha karıştırın ve buzdolabına, üzeri birebir streç kaplayarak kaldırın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...