Tgrt Haber
25 Ekim 2019 14:41

Pastane açması tarifi nasıl yapılır, Bayatlamayan açma nasıl yapılır? Açma kaç kalori

Misafir sofralarının, kahvaltıların, beş çaylarının en pofidik tarifi yumuşacık açmaları, evde kendiniz de yapabilirsiniz. Üstelik bu tarifi yapmak için usta olmaya gerek yok. Hem de öyle bir kabarıyor ki siz bile inanamazsınız. Kokusu ile eviniz şenlenecek, lezzetiyle yiyenler… açmaları sade, kaşar peynirli, zeytinli veya patatesli de yapabilirsiniz. Açmaları, işe giderken yanınıza alabilir, çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabilirsiniz. Tel tel olan açma tarifimizi merak edenler, işte tarifimiz…

Pastane açması tarifi nasıl yapılır, Bayatlamayan açma nasıl yapılır? Açma kaç kalori
açma tarifi,,açma kaç kalori,,açma nasıl yapılır,,en kolay açma tarifi,

Misafir sofralarının, kahvaltıların, beş çaylarının en pofidik tarifi yumuşacık açmaları, evde kendiniz de yapabilirsiniz. Üstelik bu tarifi yapmak için usta olmaya gerek yok. Hem de öyle bir kabarıyor ki siz bile inanamazsınız. Kokusu ile eviniz şenlenecek, lezzetiyle yiyenler… açmaları sade, kaşar peynirli, zeytinli veya patatesli de yapabilirsiniz. Açmaları, işe giderken yanınıza alabilir, çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabilirsiniz. Tel tel olan açma tarifimizi merak edenler, işte tarifimiz…


Harika Kabaran Tel Tel Açma Tarifi
Bu tariften ortalama 23 adet açma çıkmaktadır.
Malzemeler
•    1 su bardağı sıvı yağ
•    3 su bardağı ılık süt
•    2 adet yumurta (bir tanesinin sarısın üzeri için ayırın)
•    3 yemek kaşığı şeker
•    5 tatlı kaşığı tuz
•    1 paket kuru maya
•    8-8,5 su bardağı un (yaklaşık olarak)
•    Aralarına tereyağı da sürebilirsiniz

Hazırlanışı
1.    Sütü ılık hale getirin (fakat el yakmayacak kadar olmalı) ve üzerine mayayı ilave ederek, mayanın etkinleşmesini sağlayın.
2.    Derin bir karıştırma kabına, un hariç diğer tüm malzemeleri ilave edin ve süt ile erittiğiniz mayayı da ekleyin. (Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin)
3.    Üzerine de yavaş bir şekilde ununu ilave ederek yoğurun.
4.    Elde ettiğiniz hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvamda ve ele yapışan bir halde iken üzerini kapatarak 30 ila 40 dakika arasında dinlendirin.
5.    Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bu hamuru çay tabağı büyüklüğünde açın ve sonra rulo yapıp, sağından ve solundan kıvırarak açma şeklini verin.
6.    Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine, hazırladığınız tüm açmaları yerleştirin ve vaktiniz varsa bu şekilde tepside 20 dakika kadar dinlendirin. Vaktiniz yoksa fırının ayarını 50 dereceye getirerek de aynı işlemi yapabilirsiniz.
7.    200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

 

Patatesli Tam Pastane Tadında Harika Açma Tarifi
Malzemeler
•    1 su bardağı ılık süt
•    1 su bardağı sıvı yağ
•    1 su bardağı soda
•    3 çorba kaşığı toz şeker
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 paket yaş maya
•    2 yumurta (sarıları üzerine)
•    5-6 su bardağı un

İç harcı için malzemeler
•    2 adet patates
•    100 gram tereyağı
•    Pul biber, karabiber
•    Tuz

Üzeri için malzemeler
•    Yumurta sarısı
•    Susam

Hazırlanışı
1.    Sütü ılık ve el yakmayacak hale getirin ve üzerine maya ve şekeri ekleyip biraz karıştırıp aktifleşmesini sağlayın.
2.    Üzerine sıvıyağ, soda, yumurtaların beyazı ve tuzu ekleyip karıştırın.
3.    Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın ve yoğrulan hamuru 45 dakika üzeri kapalı halde dinlenmeye bırakın.
4.    Bir tavaya haşladığınız patatesleri ezerek alın, üzerine baharatları ve tuzunu ekleyin ve biraz soteledikten sonra altını kapatın. Bu işlemi sotelemeden de yapabilirsiniz.
5.    Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, yine kaç tabağı büyüklüğünde elinizle açın. İçine bir tatlı kaşığı tereyağı sürün ve iç harcından bir tatlı kaşığı ekleyerek rulo yapın ve iki ucunu birleştirin.
6.    Üzerine yumurta sarılarını sürün.
7.    180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Açma kalori
1 adet açmanın ortalama kalorisi 200’dür.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...