• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122459
  • up
    USD
    5.9159
  • up
    EURO
    6.5567
  • up
    GBP
    7.6929
  • up
    Altın
    296.908
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 03.01.2020 - 10:42 Yorum : 0

Patates püresi tarifi, Patates püresinin en önemli püf noktaları

Patates püresini güzel yapmak ile eh yapmak arasında bir fark vardır. Bu tarifi küçük dokunuşlarla güzel bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Her yemekte olduğu gibi sizlerle yemeklerin, olması gereken ana fikirlerini paylaşarak kendi el lezzetinizde ve damak tadında yemekler yapmanıza yardımcı olmayı bu tarifte de amaçladık. Bu bakımdan yemeklerin püf noktalarını mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Patates püresi tarifi, Patates püresinin en önemli püf noktaları

Patates püresini güzel yapmak ile eh yapmak arasında bir fark vardır. Bu tarifi küçük dokunuşlarla güzel bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Her yemekte olduğu gibi sizlerle yemeklerin, olması gereken ana fikirlerini paylaşarak kendi el lezzetinizde ve damak tadında yemekler yapmanıza yardımcı olmayı bu tarifte de amaçladık. Bu bakımdan yemeklerin püf noktalarını mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Patates püresinin en önemli püf noktaları

  1. Patatesleri hazırlayacağınız suya mutlaka tuzunu ilave edin.
  2. Patatesleri soğuk bir suya atarak kaynamaya bu şekilde bırakın. Sıcak suya patates atılmaz.
  3. Patatesleri aynı boyda olması konusunda dikkatli olun. Büyükleri dörde küçükleri ikiye bölebilirsiniz.
  4. Patatesleri, bir patates ezicisi ile püre haline getirebilirsiniz veya bir çatal ucu ile yapabilirsiniz fakat bir mutfak robotunda veya el blendırında yaparsanız, patatesin içindeki nişastası sünen, uzayan bir kıvam alabilir. Fazla karıştırıldığında içindeki glüteni uyanacağından kaynaklanıyor bu.
  5. Eğer patates pürenizi, hemen tüketmeyecekseniz, kontak denen ve streci, direk yiyeceğin üzerine temas edecek şekilde kapatıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Buzdolabından çıkarttığınızda, biraz kurumuş olacaktır. Bu durumda tencereye püreyi alın ve üzerine 3 ila 4 yemek kaşığı kadar süt ilave edin ve aynı anda çevire çevire patates püresini ısıtın.
  6. Fransızlar patates püresine kesinlikle karabiber kullanmazlar eğer yabancı sitelerde ısrarla beyaz karabiber görürseniz bu sizi şaşırtmasın. Bizler yemekler bir miktar karabiberi severek kullanıyoruz.

Tam tadında ve tam ölçülü patates püresi

Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 4 çorba kaşığı krema
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

  1. İlk olarak kremayı ve tereyağı oda sıcaklığına getirin.
  2. 4 adet patatesi kabuklarını soyarak küp küp doğrayın ve bir miktar suda haşlayın.
  3. Haşlanan patateslerden fazla kalan suyunu iyice süzün. Gerekirse bir süzgeç kullanın.
  4. Ardından 2 çorba kaşığı tereyağı içine ilave edin iyice karıştırın.
  5. Üzerine 4 çorba kaşığı krema ekleyin ve bir daha karıştırın.
  6. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ve dilerseniz karabiberi ekleyerek yine karıştırın. Ardından tadına bakın. Eğer daha fazla tuza ihtiyaç varsa o zaman tuzu tekrar ekleyerek bir daha karıştırın ve bir servis kabına alın.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber