• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    114495
  • up
    USD
    6.143
  • up
    EURO
    6.6503
  • up
    GBP
    7.9422
  • up
    Altın
    331.976
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 26.01.2020 - 13:15 Yorum : 0

Pesto sos tarifi ve Pesto sos nasıl yapılır Pesto sos yapımı ve Pesto sos hazırlanışı

Pesto sos, dışarda tükettiklerimizin yanı sıra evde de rahatlıkla hazırlanabilir bir sostur. Özellikle evde, içinde hiçbir kimyasal içermeyen pesto soslarını, aile üyeleriniz rahatlıkla yedirebilir ve kendiniz de sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Pesto sosun en önemli detayı, kavanozların küçük olması ve kavanoza koyulan pesto sosunun üzerini bol miktarda zeytinyağı ile kaplayarak, hava ile tamamen temasını kesmeliyiz.

Pesto sos tarifi ve Pesto sos nasıl yapılır Pesto sos yapımı ve Pesto sos hazırlanışı

Pesto sos, dışarda tükettiklerimizin yanı sıra evde de rahatlıkla hazırlanabilir bir sostur. Özellikle evde, içinde hiçbir kimyasal içermeyen pesto soslarını, aile üyeleriniz rahatlıkla yedirebilir ve kendiniz de sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Pesto sosun en önemli detayı, kavanozların küçük olması ve kavanoza koyulan pesto sosunun üzerini bol miktarda zeytinyağı ile kaplayarak, hava ile tamamen temasını kesmeliyiz.

Malzemeler

  • 8-9 avuç fesleğen yaprağı
  • 250 gr. parmesan peyniri
  • 3 avuç dolmalık fıstık
  • 5 diş sarımsak
  • 4 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

  1. 8 ila 9 avuç kadar fesleğeni güzelce yıkayın. Dallarından yapraklarını kopartın ve güzelce kurulayın.
  2. 250 gram parmesan peynirini ince bir rende ile veya rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  3. 3 dolu avuç kadar dolmalık fıstığı bir tavaya alın ve renkleri değişene kadar kavurun. Ardından soğuyana kadar bir kenarda bekletin.
  4. Mutfak robotuna, güzelce yıkayıp, dallarından ayırdığınız ve kuruttuğunuz fesleğenleri alın ve üzerine 3 kahve fincanı zeytinyağı ekleyerek geçirin. Bu aşamada zeytinyağı, fesleğenin kararmamasını sağlayacaktır.
  5. Ardından, mutfak robotundaki fesleğenlerin üzerine, ince ince rendelediğiniz 250 gram parmesan peynirini, kavurup soğumaya bıraktığınız, 3 avuç dolmalık fıstığı ve 5 diş sarımsağı ekleyin ve iyice birbiriyle karışana kadar çekin.
  6. Üzerine 1 dolu tatlı kaşığı karabiberi ve 1 silme tatlı kaşığı tuzu ekleyerek karıştırın.
  7. Pesto sosunuzu saklayacağınız kavanozlarınızı sterilize edin ve pesto sosu kavanozları paylaştırın. Üzerlerine zeytinyağını da ekleyerek, hava ile temas etmesini önleyin. Zeytinyağını üzerini tamamen örtecek şekilde dökün. Hava boşluğu kalmaması için, kaşığın ucuyla kavanozun içine bastırarak alın.
  8. Kavanozlarınızın küçük olmasını sağlarsanız, açtığınızda bir hafta boyunca azar azar tüketmek sosunuzun taze iken tüketilmesini sağlayacaktır. Aksi halde, bunlar evde hazırlanan ve içlerinde herhangi bir koruyucu madde ve kimyasal koruyucu içermeyen yiyecekler, hava ile temas ettiğinde hızlı bir şekilde bakteri üretmeye başlayacaktır. Salçalar gibi üzeri küflenebilir. Bu küflü kısmı kaşıkla güzelce alıp kalan temiz kısmını rahatlıkla tüketmeye devam edebilirsiniz.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber