Tgrt Haber
27 Ağustos 2019 17:02

Pide tarifi, kıymalı pide tarifi nasıl yapılır

Pide tarifi, kıymalı pide tarifi ve Pide tarifi, kıymalı pide tarifi nasıl yapılır? Pide tarifi, kıymalı pide tarifi malzemeleri ve Pide tarifi, kıymalı pide tarifi yapımı hakkında püf noktalar nelerdir? Yapılmış ve lezzetli Pide tarifi, kıymalı pide tarifi haberimizde mevcut.

Pide tarifi, kıymalı pide tarifi nasıl yapılır
Pide tarifi, kıymalı pide tarifi nasıl yapılır,,Pide tarifi nasıl yapılır? Pide tarifi malzemeleri ve Pide tarifi yapımı tarifi,

Pide tarifi, kıymalı pide tarifi ve Pide tarifi, kıymalı pide tarifi nasıl yapılır? Pide tarifi, kıymalı pide tarifi malzemeleri ve Pide tarifi, kıymalı pide tarifi yapımı hakkında püf noktalar nelerdir? Yapılmış ve lezzetli Pide tarifi, kıymalı pide tarifi haberimizde mevcut.

Kıymalı pide tarifi nasıl yapılır

Malzemeler

  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla ılık su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket maya (iki tatlı kaşığı)
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 bardak un

Pidenin iç harcı için malzemeler

  • 1 kilo dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates (kabuklarını soyun)
  • 2 adet biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kaşık kırmızı toz biber ve tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı

Önce iç malzemeleri hazırlamak üzere soğanı, domatesi ve biberi tek tek kıyalım. Mutfak robotundan da geçirebilirsiniz. Robottan geçirirken de tek tek geçirin.

Maydanozu küçük küçük doğrayın.

Bunların hepsini ve kıymayı ve baharatı birleştirin ve yoğurun. Biraz da yağ ekleyebilirsiniz. Kıymanız yağlı ise yağ eklemenize gerek yok. Bu karışımı dinlenmeye bırakın ve hamuru hazırlamaya başlayın.

Mayayı, şekeri ve suyu bir karıştırma kabına alın ve yoğurun. Maya birkaç dakika kabarana kadar bekletin.

Bu arada kalan hamurun malzemelerini ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan bir kıvama geldiğinde yoğurmayı bırakın. Bu hamuru da biraz dinlendirin.

Hamur dinlendikten sonra hamuru bezelere ayırın.

Hamurunuzu unlayarak uzun şekilde açın.

Ortasına hazırladığınız harçtan dökün ve biraz bastırın.

Kenarlarını da katlayın ve sabitlemek için bastırın.

Yağlı kâğıda koyun ve 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan pidelerinize bolca tereyağı sürün.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...