Kanal D ekranlarının sevilen programı Gelinim Mutfakta’da Pideli Arnavut Paçası izleyenlerin ilgisini çekti. Arnavut mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan Pideli Arnavut Paçası, kolay yapımı ve enfes lezzetiyle büyük beğeni topladı. Arnavut mutfağından Türk mutfağına uzanan, enfes lezzetiyle parmakları yedirten Pideli Arnavut Paçası tarifini sizler için hazırladık.
Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinlerin teker teker yapmış oldukları ve not aldıkları Pideli Arnavut Paçası tarifi için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:
Malzemeler:
Sosu için;
Öncelikle yoğurt, un, yumurta ve sirke derin bir kap içerisinde kremsi bir kıvam elde edene kadar karıştırılır. İstenen kıvam elde edilince 2,5 su bardağı soğuk su ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Daha sonra tereyağı ve kırmızı toz biber koyularak ocağa alınır. Kıvam almaya başlayan karışım göz göz olana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Daha sonra bir servis tabağının altına sıcak pideler küp küp doğranmış bir şekilde yerleştirilir. Pidelerin üzerine hazırlanan karışım dökülür ve haşlanıp didiklenmiş tavuklar da ilave edildikten sonra en üste gerekli malzemelerle hazırlanan sos gezdirilerek sıcak bir şekilde servis edilir. Pideli Arnavut Paçası hazır, afiyet olsun...
Gelinim Mutfakta yarışmasının ardından beğeni toplayan ve yoğun bir şekilde araştırılan Pideli Arnavut Paçası tarifinin lezzetli ve kıvamlı bir şekilde yapılabilmesi için gerekli olan bazı püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle hazırlamış olduğunuz karışımın kıvamlı bir şekilde olabilmesi için karıştırma işlemine devam etmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra kısık ateşte pişirmeniz de kıvamın yerinde olabilmesi açısından oldukça önemlidir. Didiklenmiş tavuk parçaları yemeğin lezzetini yoğun bir şekilde hissetmenizi sağlar. Gerekli malzemelerle yemeği hazırlarken, tavuklarınızı haşlayıp didiklemeyi unutmayın.