Tgrt Haber
24 Ocak 2020 12:34

Pırasalı börek tarifi, Pırasalı börek nasıl yapılır, En kolay pırasa böreği nasıl yapalır

Bu pırasalı börek tarifi ile pırasa yemeyen çocuklarınız ve eşleriniz bile severek bu böreği tüketeceklerdir.

Pırasalı börek tarifi, Pırasalı börek nasıl yapılır, En kolay pırasa böreği nasıl yapalır
Pırasalı börek tarifi, Pırasalı börek nasıl yapılır, En kolay pırasa böreği nasıl yapalır,

Bu pırasalı börek tarifi ile pırasa yemeyen çocuklarınız ve eşleriniz bile severek bu böreği tüketeceklerdir.

Pırasalı börek için en önemli ipuçları

  1. Pırasalı böreğin sosuna yoğurt ve süt yerine sadece sıvı yağ kullanırsanız, böreğiniz tıpkı Boşnak böreği olacaktır.
  2. Pırasayı sotelerken, eğer suyu yeterli gelirse üzerine siz su eklemeyebilirsiniz.
  3. Pırasayı sotelerken su yerine süt eklerseniz de yumuşacık bir tadı olacaktır.
  4. İnce kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  5. Eğer pırasaya peynir eklemek istiyorsanız, bunu pırasanız biraz soğuduktan sonra yapmanız gerekmektedir.

Dillere destan olacak, harika bir lezzet aradığınız en güzel pırasalı börek tarifi

  1. Siyah fırın tepsilerinin yarısı kadar büyüklükte bir fırın kabında yapınız.
  2. Dilerseniz pırasa harcınızın içine soya sosu ekleyebilirsiniz. Bu farklı bir lezzet elde etmenizi ve standartların dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
  3. Pırasa miktarını azaltarak üzerine kıyma da ekleyebilirsiniz. Eğer kıymalı pırasalı börek harcı hazırlıyorsanız, o zaman önce kıymayı kavurunuz.
  4. Beyaz peynir veya keçi peyniri de ekleyerek, böreği çocuklar için de daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Peynir ekleyecekler, böreğin tuz miktarını, peynirin tuzuna göre mutlaka ayarlayın aksi taktirde tuzdan yiyemezsiniz.
  5. Tepsinizin büyüklüğüne göre yufkanızı bütün ya da bölerek kullanabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 500 gr pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • Bir miktar tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Sosu için malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • Bir miktar tuz

Hazırlanışı

  1. Pırasaları güzelce yıkayıp, minik minik doğrayın. Dilerseniz pırasaları mutfak robotundan da geçirebilirsiniz. Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  2. Geniş bir tavada, 2 ila 3 yemek kaşığı arası sıvı yağ ile pırasaları orta ateşte kavurun. Bu şekilde 5 ila 6 dakika kadar kavurun.
  3. Pırasalar biraz söndüğünde üzerine rendelediğiniz 2 adet orta boy havucu ilave eederek, birlikte sotelemeye başlayın. Bir miktar da tuz ekleyin ve yeniden birkaç dakika daha karıştırın.  Üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra soğuması için kenara kaldırın.
  4. Sosunu hazırlamaya başlayalım. Sosu için; bir karıştırma kabına 2 su bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı, yarım çay bardağı sıvı yağı ve bir miktar tuzu alıp iyice çırpın.
  5. Fırın tepsisini de hazır hale getirin. Bunun için tepsiyi yağlayın ve üzerine bir adet yufkayı serin. Yufkayı tepsinin kenarlarından sarkıtın. Bir fırça ile hazırladığınız sos karışımından yufkanın her yerine sürün. Hazırladığınız pırasa iç harcından serpin ve yufkanın katları üzerine kapatacağız.
  6. Ardından pırasanın üzerine yeni bir yufka serip onun üzerine de fırça ile sostan sürün ve ardından pırasalı harçtan serpin. Sonra yine kenardan sarkan kısmını tepsinin içine doğru kapatın.
  7. Tüm malzemeleri aynı şekilde tepsiye dizin. En son katta, yufkayı serin ve üzerine sadece sostan bolca dökün. Çörek otu veya susam serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...