Sokak lezzetlerinin başında gelen, kurufasulyenin olmazsa olmazı, et yemeklerinin tamamlayıcısı pilavın püf noktası, tarifi ve malzemeleri sevenleri tarafından sorgulanıyor. Doyurucu olmasıyla bilinen pirincin besin değeri, pilavın kalorisi, tel tel dökülen pilav tarifi ve püf noktası haber detaylarında!
Pirinçleri ıslatmak için:
Pirinci bol su ile yıkayıp uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin, üzerine biraz tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün.
1. Püf Noktası: Nişastası gidene kadar yıkamaya devam edin. Çıkan suyun berrak olması gerekiyor.
Son olarak tuzu ekleyin.
2. Püf Noktası: Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın.
Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alın ve pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.
Pişen pilavımızı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın.
Pilavı 10-15 dakika dinlendirdikten servis edebilirsiniz.
Pilav Tarifinin Püf Noktaları:
Tarifte bahsedildiği gibi, kap ölçüsü pirincinizi ölçtüğünüz herhangi bir kap olabilir. 2-3 kişilik bir pilav için 1 su bardağı pirinç yeterli olacaktır. Bu durumda 1 su bardağı pirinç ve 1,5 su bardağı su kullanabilirsiniz ya da diğer bir deyişle pirincinizi 1 kase ile ölçüyorsanız 1,5 kase de su kullanmalısınız. Tane tane pirinç pilavı yapmak için baldo pirinç ya da pilavlık pirinç kullanmalısınız. Aynı zamanda pirincin kavrulma süresine de dikkat etmelisiniz.
PİRİNÇ PİLAVI KAÇ DAKİKADA PİŞER?
Pirinç pilavı ortalama 15 dakika da pişecektir.
Pilavınızı servis aşamasına kadar karıştırmamalısınız. Servis etmeden önce demini alan pilavı karıştırabilirsiniz.
PİRİNÇ PİLAVI BESİN DEĞERİ
Pirinç Pilavı Kaç Kalori?
Orta büyüklükte 1 kase pirinç pilavı yaklaşık olarak 250 kaloriye denk gelmektedir.