Tarih : 26.10.2021 - 14:35 Yorum : 0

Pirinç pilavı nasıl yapılır? Pilav malzemeleri ve tel tel pilav tarifi, pilav yapmanın püf noktası

Pilav nasıl yapılır? Pilav tarifi, malzemeleri ve pilav yapmanın püf noktası araştırılmaya devam ediyor. Hemen hemen herkesin sevdiği, sevenleri için ana yemeğin vazgeçilmez eşlikçisi, sokak tatlarının başında gelen pilavın yapımı aslında oldukça basit. Yalnızca pirinç, tuz ve yağ ile ortaya çıkan bu lezzet şöleni için asıl önemli olan ise kıvamı! Peki, tel tel pilav nasıl yapılır? Pirincin besin değeri, pilav kalorisi ve ölçüyle pilav yapımının detayları haberimizde...

Pirinç pilavı nasıl yapılır? Pilav malzemeleri ve tel tel pilav tarifi, pilav yapmanın püf noktası

Sokak lezzetlerinin başında gelen, kurufasulyenin olmazsa olmazı, et yemeklerinin tamamlayıcısı pilavın püf noktası, tarifi ve malzemeleri sevenleri tarafından sorgulanıyor. Doyurucu olmasıyla bilinen pirincin besin değeri, pilavın kalorisi, tel tel dökülen pilav tarifi ve püf noktası haber detaylarında!

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Pirinçleri ıslatmak için:

  • Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su
  • Tuz

Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Pirinci bol su ile yıkayıp uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin, üzerine biraz tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün.

1. Püf Noktası: Nişastası gidene kadar yıkamaya devam edin. Çıkan suyun berrak olması gerekiyor.

ADIM ADIM PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

  • Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun.
  • Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.
  • Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise bu şekilde su ile karıştırmanızı tavsiye ederim ancak yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile çok daha lezzetli olacaktır.

Son olarak tuzu ekleyin.

2. Püf Noktası: Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın.

Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alın ve pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.
Pişen pilavımızı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın.
Pilavı 10-15 dakika dinlendirdikten servis edebilirsiniz.


Pilav Tarifinin Püf Noktaları:
Tarifte bahsedildiği gibi, kap ölçüsü pirincinizi ölçtüğünüz herhangi bir kap olabilir. 2-3 kişilik bir pilav için 1 su bardağı pirinç yeterli olacaktır. Bu durumda 1 su bardağı pirinç ve 1,5 su bardağı su kullanabilirsiniz ya da diğer bir deyişle pirincinizi 1 kase ile ölçüyorsanız 1,5 kase de su kullanmalısınız. Tane tane pirinç pilavı yapmak için baldo pirinç ya da pilavlık pirinç kullanmalısınız. Aynı zamanda pirincin kavrulma süresine de dikkat etmelisiniz.

PİRİNÇ PİLAVI KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Pirinç pilavı ortalama 15 dakika da pişecektir.
Pilavınızı servis aşamasına kadar karıştırmamalısınız. Servis etmeden önce demini alan pilavı karıştırabilirsiniz.


PİRİNÇ PİLAVI BESİN DEĞERİ

  • 1 porsiyon pilav (100g) 130 kaloridir.
  • Toplam yağ 0,3 g
  • Kolesterol 0 mg
  • Sodyum 1 mg
  • Potasyum 35 mg
  • Karbonhidrat 28 g
  • Diyet Lifi 0,4 g
  • Şeker 0,1 g
  • Protein 2,7 g

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?
Orta büyüklükte 1 kase pirinç pilavı yaklaşık olarak 250 kaloriye denk gelmektedir.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber