Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Şubat 2019 15:28

Pişiğe Ne İyi Gelir Evde Bebeklerde Pişik Tedavisi

Her annenin canını en çok sıkan şeylerden biri pişik problemidir. Hem bebeğinizin canını yakar hem de huzursuz olmasına sebep olur. Pişiğe ne iyi gelir evde ebeklerde pişik tedavisi

Pişiğe Ne İyi Gelir Evde Bebeklerde Pişik Tedavisi
anne bebek,pişik tedavisi

Pişiğe Ne İyi Gelir?

Her annenin canını en çok sıkan şeylerden biri pişik problemidir. Hem bebeğinizin canını yakar hem de huzursuz olmasına sebep olur. Bebeğinizin pişik olmaması için yapmanız gereken bazı detaylar vardır. Bunlara dikkat ederseniz hem bebeğinizin pişik olmasını engellemiş olursunuz hem de olmuş bir pişiği hızlıca atmasını sağlayabilirsiniz. Pişiğe ne iyi gelir evde ebeklerde pişik tedavisi için yapmanız gerekenler şunlardır.

Pişiğe Ne İyi Gelir Evde Bebeklerde Pişik Tedavisi için Yapılması Gerekenler

Anne Sütü

Bebeklerinizde, hastalıkların tümünde olduğu gibi pişik probleminde de anne sütü oldukça önemlidir. Bu açıdan bebek bezini temiz bebek poposuna uygulayabilirsiniz. Bunun için iyice temizlediğiniz bebeğinizin poposunu kurulayın ve daha önceden sağıp hazırladığınız bir miktar anne sütünü pamuk yardımıyla bebeğinizin poposuna sürün ve biraz kurumasına müsaade edecek kadar bekleyerek bebeğinizin altını tekrar kapatın.

Bebek Pudrası

Çok eskiden beri bilinen annelerin çok uzun yıllardır tercih ettiği bebek pudrası bebek pişiğinde ilk sıradadır. İyice temizlediğiniz bebeğinizin poposunu kurulamayı unutmayın. Kuruyan bebek poposuna pudrayı bol miktarda serpiştirin. Bu bebeğinizin poposundaki aşınmayı azaltarak tahriş olmasını engelleyecektir.

Doğru Bebek Bezini Seçiniz

Yapmanız gereken ilk şey, ne tür bez kullanmak istediğinize karar vermektir. Bu tamamen kişisel bir seçim meselesidir, bu nedenle hangi yöntemin size, yaşam tarzınıza ve bebeğinize en uygun olduğuna karar verin. Tercih ettiğiniz tek kullanımlık bebek bezinin, özellikle bebeğinize ne kadar uyumlu olduğunu anlayabilirsiniz. Bunu ilk birkaç hafta içinde fark edebilirsiniz. Alkolsüz bebek bezleri kullanın.

Tek Kullanımlık Alt Değiştirme Matı

Her kullanım için ayrı veya hijyenik bir yüzeye sahip alt değiştirme matı edinebilirsiniz. Bu matın, bebeğinizin dışkısına temas etmesi halinde lütfen atınız.

Islak Mendiller

Bebeğinizin altını temizlemek için bez mendiller, pamuk yün petler, bezler veya alkolsüz tek kullanımlık mendiller.

Bebeğinizin Bezini Sık Sık Değiştirin

Bebeğinizin bezinin iyice dolmasını beklediğinizde aslında bu, tenininin daha fazla dışkı ile temas etmesini sağlarsınız. Bu da bebeğinizin cildinin hızlı bir şekilde tahriş olmasını daha da uzun kalması durumunda pişik olmasına sebep olacaktır. Özellikle kaka yaptıktan sonra bebeğinizin bezini hemen değiştirin. 

Bebeğinizin Kuru Olduğundan Emin Olun

Bebeğinizin cinsel organının kuru olduğundan emin olun. Özellikle her alt açma işleminden sonra iyice temizleyin ve kurudukta sonra tekrar kapatın.

Bebeğinizin Hava Almasına İzin Verin

Bebeğinizin poposunun hava ile yeteri kadar temas etmesine izin verin ve bu arada tuvaletini yapmamasına dikkat edin çünkü altı açık olan çocuklar rahatlamanın etkisiyle tuvalet ihtiyacını giderebiliyor.

Pişil Kremi

Her bez değişiminden sonra bebeğinizin altına ince bir tabaka koruyucu krem ​​sürün. Talk pudrası kullanmayın, sürtünmeye neden olabilir ve bebeğinizin cildini tahriş edebilir. Koruyucu krem olarak doktorlar tarafından da oldukça tavsiye edilen krem Vazelindir. Vazelini her yerdekolaylıkla ve uygun fiyata temin edebilirsiniz. Kayganlaşan bebeğinizin cildinde aşınma olmayacaktır. Ayrıca fazla yağlanma sebebiyle de hücreler hızla toparlamaya başlayacaktır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...