Tarih : 27.10.2021 - 08:44 Yorum : 0

Portakallı parfe tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Parfe nasıl yapılır?

MasterChef'de dün akşam ekrana gelen portakallı parfe tarifi ve yapılışı sorgulanmaya devam ediyor. Fransızca'da mükemmel anlamına gelen "parfe" birçok farklı alternatifi ile sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Peki portakallı parfe yapmak için gerekli malzemeler nedir? Portakallı parfe tarifi haber detaylarında...

Portakallı parfe tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Parfe nasıl yapılır?

Portakallı parfe tarifi, yapılışı ve malzemeleri dün akşam MasterChef'in merak edilenleri arasında yerini aldı. Parfe, ilk olarak 1894 yılında yapılmaya başlanan dondurulmuş tatlı türüdür. Fransa'da, "parfait şeker, yumurta ve krema çırpılarak yapılmış dondurulmuş tatlı" anlamına gelir. Kolay yapımı sebebiyle evde rahatlıkla hazırlanabilen bir tatlıdır. İç malzemesi değiştirilerek çeşitli aromalarla parfe yapılabilir. Peki, portakallı parfenin püf noktası nedir? İşte, portakallı parfe tarifi!

PORTAKALLI PARFE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 adet portakal(suyu ve kabuk rendesi)
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 2 poşet (1 kutunun içindeki 2 poşet) krem şanti
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz

Üzeri için isteğe göre:

  • Çikolata sos

ADIM ADIM PORTAKALLI PARFE TARİFİ

  1. 2 poşet toz krem şantiyi, sütle iyice çırpıp dolaba koyulur. (Yumurtayla şekeri çırpana kadar)
  2. Yumurta ve şekeri de iyice çırpılır ve eğer yumurtalar küçükse iki adet kullanılabilir. (Köpük köpük olana kadar)
  3. Portakalın kabuğu iyice yıkanıp suyu sıkılır, kabuğu da rendelenir.
  4. Dondurucuya koyulan krem şantiyi çıkartılır, çırpılan şekerli yumurta, ceviz, damla çikolata, portakal suyu ve kabuğu, yani bütün malzemeyi krem şantinin üzerine dökerek kaşıkla karıştırılır.
  5. Buzdolabı poşetini yan ve alt tarafından keserek açılır.
  6. Açılan poşet, parfenin döküleceği kalıbın içine yerleştirilir.
  7. Karışımı kalıba dökülür, üzeri kaşıkla düzelterek, tekrar dondurucuya koyulur. (4-5 saat buzlukta donmalı)
  8. Çikolata sosu küçük bir tencereye koyarak 1 çay bardağı sütü üzerine döküp iyice karıştırılır.
  9. Ocağı yakıp kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
  10. Donan parfe dondurucudan çıkartılıp düz bir tabağa ters döndürülür ve üzerindeki buzdolabı poşetini çıkartılır.
  11. Üzerine, çikolata sos veya benmari usulüyle eritilen çikolata dökülerek; dilediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber