Tgrt Haber
01 Eylül 2020 11:46

Poşe Yumurta Tarifi / Poşe Yumurta Nasıl Yapılır?

Adı MasterChef yemek programında ünlenen "Poşe Yumurta" tarifini merak edenler için hazırladığımız bu yemek tarifinde evde az malzemeyle sizlerde Poşe Yumurta'yı kolayca yapabileceksiniz. İşte Poşe yumurta nasıl yapılır? Poşe yumurta tarifi...

Poşe Yumurta Tarifi  / Poşe Yumurta Nasıl Yapılır?
Poşe yumurta,,poşe yumurta tarifi,,poşe yumurta nasıl yapılır,,evde poşe yumurta tarifi,,nasıl yapılır,,yumurta nasıl yapılır,,yumurtayı kaynamış suda pişirme,

Poşe yumurta tarifinin en kritik noktası yumurtanın pişirilirken kayısı kıvamında pişirilebilmesini sağlamaktır. MasterChef yemek yarışması programında adı geçen tarif için alınacak malzemelere gelin hep birlikte bakalım.

Poşe Yumurta Tarifi

Alınacak Malzemeler
-1 adet taze yumurta
-Su
-Sirke (isteğe bağlı)

Poşe Yumurta Tarifi

  • Öncelikle yayvan bir tencere içine üç parmak kadar su doldurun ve suyu 80°'ye getirip kaynamaya yakın bir kıvama gelmesini sağlayın. 
  • Su içine yumurtanın katılaşması ve dağılmadan düzgün bir şekilde durması için su içine 1 tatlı kaşığı sirke ve bir çay kaşığı tuz ilave edin.
  • Su, kaynarken siz de yumurtayı önce küçük bir kaseye dağılmadan kırın.
  • Su kaynama noktasına yakın bir haldeyken kasedeki kırılmış yumurtayı dikkatli bir şekilde suyun içine bırakın.
  • Poşe yumurta 3-5 dakika içinde hemen kayısı kıvamına gelerek hazır olacaktır.
  • Yumurtanın beyazı katılaşıp sarısı tam yoğunlaşınca yumurtayı suyun içinden alın ve süzdükten sonra hemen sıcak olarak servis edin.
  • Poşe yumurta soğuyunca kıvamını kaybedeceği için sıcak olarak servis edilmesi gerekir.
  • Dilerseniz üstüne nane yapraklarıyla güzel bir süs vererek servis edebilirsiniz.

Poşe yumurtanız hazır! Afiyet olsun!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...