Tgrt Haber
31 Ekim 2019 10:03

Profiterol tarifi ve profiterol nasıl yapılır, Kolay profiterol yapımı ve tarifi

Pastanelerde yediğimiz o lezzetli, tadına doyulmayan profiterol tarifini sizler için hazırladık. profiterolün toplarını bir gün önceden hazırlayarak kapaklı bir saklama kabında rahatlıkla bekletebilirsiniz. Ertesi gün içine krema doldurup çikolata sos ile servis edersiniz. Profiterolün yumuşak olması için ise sosu dahil her şeyi ile buluşan toplarınızı 1 veya 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu enfes pastane tadını bu tarifte rahatlıkla bulabilirsiniz.

Profiterol tarifi ve profiterol nasıl yapılır, Kolay profiterol yapımı ve tarifi
Profiterol tarifi ve profiterol nasıl yapılır, Kolay profiterol yapımı ve tarifi ,

Pastanelerde yediğimiz o lezzetli, tadına doyulmayan profiterol tarifini sizler için hazırladık. profiterolün toplarını bir gün önceden hazırlayarak kapaklı bir saklama kabında rahatlıkla bekletebilirsiniz. Ertesi gün içine krema doldurup çikolata sos ile servis edersiniz. Profiterolün yumuşak olması için ise sosu dahil her şeyi ile buluşan toplarınızı 1 veya 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu enfes pastane tadını bu tarifte rahatlıkla bulabilirsiniz.

Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta

Kreması için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için malzemeler

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yeşil çam fıstığı tozu

Profiterol tarifi ve profiterol nasıl yapılır, Kolay profiterol yapımı ve tarifi

Hazırlanışı

Önce çikolata sosunu, paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın ve ardından ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.

Bir tencereye suyu ve tereyağını alın ve ocağın altını açın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra üzerine unu ekleyin ve hızlı karıştırın. Koyu bir kıvama geldiğinde, sürekli karıştırarak ocakta iki dakika daha tutun.

Hamuru ılınmaya bırakın ve ara ara karıştırın. ılındıktan sonra üzerine 4 adet yumurtayı ekleyip mikserle karıştırın. Çok önemli püf noktası ise yumurtaları tek tek kırmanız ve karıştırmanızdır.

Profiterol hamurunuzu krema sıkma torbasına koyup, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2 cm aralıklı olacak şekilde toplar sıkın. Bunu tatlı kaşığı ile de yapabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Hamur piştikten sonra fırını kapatın ve bu sıcaklıkla birlikte tepsiyi 15 dakika kadar daha fırında bekletin. Bu işlemi toplarınızın çökmemesi için yapıyoruz.

Bu esnada, iç krema için bir tencereye 2 su bardağı sütü alın ve üzerine şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarılarını ekleyip güzelce çırpın. Ocağı açın ve koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

En son üzerine tereyağını ve vanilyayı ekleyin karıştırıp soğumaya bırakın.

Fırında olan profiterolleri çıkartın ve soğuduktan sonra yanlarından bıçakla kesip kremayı, yine bir sıkma torbası veya ucu kesilmiş bir poşet yardımı ile doldurun.

5 tanesini bir servis tabağına alarak üzerine çikolata sosu gezdirip süsleyin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...