• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    114488
  • up
    USD
    6.141
  • up
    EURO
    6.6419
  • up
    GBP
    7.9566
  • up
    Altın
    329.798
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 26.01.2020 - 13:21 Yorum : 0

Pudingli kurabiye nasıl yapılır, Pudingli kurabiye yapımı ve Pudingli kurabiye tarifi

Pudingli kurabiye, çocuklarınız ile yapabileceğiniz harika bir tarif olacaktır. Çocuklar da bu aktiviteden çok memnun olacaklardır. Ayrıca ağızlarda dağılan lezzeti ile size ve misafirlerinize de lezzeti doruklarında yaşatacaktır.

Pudingli kurabiye nasıl yapılır, Pudingli kurabiye yapımı ve Pudingli kurabiye tarifi

Pudingli kurabiye, çocuklarınız ile yapabileceğiniz harika bir tarif olacaktır. Çocuklar da bu aktiviteden çok memnun olacaklardır. Ayrıca ağızlarda dağılan lezzeti ile size ve misafirlerinize de lezzeti doruklarında yaşatacaktır.

Tam kıvamında birebir tarifi ile pudingli kurabiye

Malzemeler

  • 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket çikolatalı puding
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı şeker

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  2. 100 gram tereyağını, 1 adet yumurtayı, 1 paket çikolatalı pudingi, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket çikolatalı pudingi karıştırma kabına alın ve tüm malzemeler birbiri ile tamamen karışana kadar iyice yoğurun.
  3. 1 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun fakat ele yapışmayan bir hamur olduğu anda yoğurmayı bırakın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yine elinizle bastırıp düzleştirin.
  5. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 6 ila 7 dakika arasında pişirin. Kurabiyeleri çıkarttığınızda ortası yumuşak olacaktır bu sizi endişelendirmesin.
  6. Ilınan kurabiyelerinizi pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.

Farklı ve pratik tarifi ile harika bir pudingli kurabiye tarifi

Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 2,5 su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım paket tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kakaolu puding

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını ve 1 su bardağı sıvı yağı alın. Tereyağını erimesi için bu şekilde biraz yoğurun.
  2. Üzerine 1 yumurtayı, 2,5 su bardağı nişastayı, 3 yemek kaşığı pudra şekerini, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu ve pudingi ekleyip yoğurun.
  3. 1 su bardağı da unu ekleyerek iyice yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve dilediğiniz şekli verin.
  5. Yuvarlak yapacaksanız, üzerini yıldız şeklinde keserek şekil verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18 dakika pişirin.
  6. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı giden kurabiyelerin yıldız çizdiğiniz çizgilerin içine Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile doldurun  ve servis yapın.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber