Tgrt Haber
17 Mart 2021 17:50

Ramazan Pidesi Tarifi, Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

2021 yılı Ramazan, Nisan'ın 12'nci günü başlıyor. Haliyle şimdiden herkesi tatlı bir telaş sardı... Ramazan ayı boyunca iftar sofralarında özellikle yöresel tatlar, doğal ürünler tercih ediliyor. İftara saatler kala evde ramazan pidesi yapmak isteyenler için bu haberimizde: "Evde pide yapımı, Evde ramazan pidesi nasıl yapılır?, Ramazan pidesi yapımı, malzemeleri nelerdir?" gibi merak edilen soruların cevabını vermeye çalışacağız...

Ramazan Pidesi Tarifi, Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?
Evde pide yapımı,Evde ramazan pidesi nasıl yapılır,Ramazan pidesi yapımı,Fırıncı ramazan pidesi,Mayasız ramazan pidesi tarifi,Yumuşacık ramazan pidesi tarifi,yumurtalı ramazan pidesi,Ramazan pidesi uzun,En kolay ramazan pidesi

Sizinle paylaşacağımız lezzetinden sual olunmaz, bir lokma alanın daha fazlasını isteyeceği, sizin de paylaşmaktan mutlu olabileceğiniz kolay ve lezzetli Ramazan pidesi tarifi için ihtiyacınız olan malzemelere birlikte bakalım.

Ramazan pidesi yapımı

Alınacak Malzemeler:

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket maya (isteğe göre kullanılmaya da bilir)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yetecek miktarda ılık su 

Üzeri İçin Alınacak Malzemeler:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Dilediğiniz oranda çörekotu
  • Dilediğiniz oranda susam
  • 1 yemek kaşığı su

Evde Ramazan Pidesi Tarifi

Güzel bir pide yapabilmek için hamurun nasıl yoğrulduğu oldukça önemli bir konu. Bu sebeple ilk başta hamurun nasıl yoğrulduğuna bir bakalım. 

Ramazan pidesi yapımı

Almış olduğunuz un muhtemelen elenmiştir ama siz yine de unu daha ince bir elekle eleyebilirsiniz. Daha sonra elenen unun içine belirlenen miktarda şeker, tuz, maya ve yağı ekleyin. Ekledikten sonra güzelce karıştırın. 6 bardak ılık su yardımı ile yoğuracağınız hamura azar azar, un ekleyerek kıvama gelmesini sağlayın. Hamurun 20 dakika boyunca mayanlanmasını sağlayın. 20 dakika beklettikten sonra hamuru 5, 10 dakika kadar bir kez daha yoğurun. Bu yoğurma işleminden sonra hamurun üstünü örtüp 1 saat kadar oda sıcaklığında beklemesini sağlayın. Mayalama işleminden sonra hamurdan yeterli miktarda beze haline getire getire parçalar koparıp un serpilmiş tezgah üsüne alın. Oklava veya merda ile tegaz üzerinde hamurlarınızı yarım santimetre kalınlığında olacak şekilde güzelce açın. Hamurun kenarlarından boşluk bırakacak bir bıçak yardımıyla derin bir daire çizin. Ardından bu dairenin içini yine bir bıçak yardımıyla eşit karelere bölün.

Ramazan Pidesi Tarifi, Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Hamurun üzerine sürülecek yumurta sarısı ile suyu bir kapta iyice çırpın.

Sonra bu karışımı pidelerinizin üzerine sürün.

En son olarak, susam ve çörek otunu arzu ettiğiniz miktarda Ramazan pidesi hamurunun üzerine serpin.

200° fırında 20 dakika evde ramazan pidelerinizin üzeri kızarana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.

Şimdiden afiyet olsun...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...