Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2021 15:12

Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?

Babalar günü geldi çattı. Babasına sürpriz yapmak isteyen vatandaşlar ise babama nasıl sürpriz yaparım diye düşünmeye başladı. Peki babanız uzaktaysa? O zaman yapılabilecek en güzel en anlamlı şey ona uzaktan bir hediye göndermek ya da ufacık olsa bile bir mesaj atmak ya da aramak olmalı. Ama bu mesajları nereden bulabiliriz? Birçok ülkede Babalar gününün haziran ayının üçüncü haftasında kutlanması ile birlikte Google'da en çok araştırılanlar babalar günü mesajları olur. Peki, resimli Babalar günü mesajları ve sözleri nelerdir? Babanıza babalar gününde neler alabilirsiniz? Babalar günü ile ilgili tüm mesajları, resimli babalar günü mesajlarını ve detayları sizler için derledik...

Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?
Babalar günü,babalar günü mesajları,babalar günü resimli,babaları günü hediyeleri,esnaf,babalar günü tarihi,baba,,resimli,,resimli babalar günü mesajları,,babalar günümesaj,,mesaj,,babalar günü mesajları resimli,

Babalar gününün gelmesiyle herkes babama ne hediye göndersem ne mesaj atsamda ne yapsam da babamı mutlu etsem derdine düştü. Babalar gününde babama ne alabilirim, babama hangi anlamlı mesajı atmalıyım gibi araştırmalar başladı. 

Anlamlı, özel günler arasında yer alan Babalar günü için hazırlık yapanlar, babalarını mutlu edebilmek için kısa mesaj, söz ve hediye araştırmaları yapanlar için en güzel resimleri mesajları hazırladık.

Babalar günü tarihleri, ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Babalar gününün ülkemizde her sene hangi güne denk geldiği merak ediliyor.

2021 BABALAR GÜNÜ TARİHLERİ

Babalar Günü, geleneksel olarak her haziran ayının üçüncü haftasında pazar günü kutlanıyor. 2021 yılında ise ülkemizde Babalar Günü 20 Haziran Pazar günü kutlanacak.

Katolikler ise Babalar Günü olarak farklı bir tarihte kutlama yapıyor. Katolikler bu kutlamayı dini olarak görüyor ve Hristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, 19 Mart tarihini St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan ederler. Ancak bazı ülkelerde bu kutlamalar dini özelliklerinden uzaklaştı.

Japonya’da “Chichi No Hi” olarak bilinen, babalar günü her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor.

Hindular babalarını öğretmen, koruyucu ve kurtarıcı olarak görürler. Nepalliler babalar gününü en az yılbaşını kutladıkları kadar coşku ve heyecanla yaşarlar.

Almanya’da “Vatertag”, Alman babalar günü, tam Paskalya’dan kırk gün sonraki perşembe gününde her yıl kutlanmaktadır.

Tayland’da ise Babalar Günü, aynı zamanda “Milletin Babası” olarak da bilinen kralın doğum günü ile aynı gün olduğu için bugün Tayland halkı için bir tür çifte kutlama yapılır.

Güney Afrika’da babalar günü kutlamaları, ABD’deki kutlamalarla hemen hemen aynıdır. Güney Afrikalı çocuklar sevgi ve ilgilerini göstermek için tebrik kartları, çiçek, elbise parçaları, kolye gibi hediyeler ile babalarını bugün de mutlu eder.

Meksika’da babalar günü ya da “Dia del Padre”, çocuklar ve aileler tarafından abartılı bir şekilde kutlanır.

Hollanda’da babalar günü yani “Vaderdag” günün ilk saatlerinden itibaren sürprizlerle kutlanmaya başlar. Hollanda’da çocuklar bugünde babalarına yatakta kahvaltı getirme geleneğini devam ettiriyor.

Brezilya babalar gününü (Dia dos Pais) farklı bir şekilde kutlayan başka bir ülkedir. Bu özel gün ağustos ayının ikinci pazar günü yani anneler gününden tam üç ay sonra kutlanır.

RESİMLİ BABALAR GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

- Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi tarif et desen bana herhalde sadece "Baba" derdim. Babalar günün kutlu olsun, canım babacığım.

Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?

- Senin gibi bir babaya sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğumu her zaman bileceğim. Seni seviyorum canım babacığım.

Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?

- Sen güçlü bir çınar gibisin. Arkamı ne zaman sana yaslasam sanırım dünyayı bile fethedebilirim. Çünkü bana hep güç veriyorsun... Canım babam, Babalar günün kutlu olsun.

Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?

- Sana en çok ihtiyacım olduğunda ve hatta olmadığı zaman bile orada olduğun için teşekkür ederim. Babalar Günün kutlu olsun!

Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?

- Beni her zaman yıldızlara ulaşmayı teşvik ettin ve her şeyin mümkün olabileceğine dair inancımı güçlendirdin. Babalar günün kutlu olsun!

Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?

- Seni ne kadar sevdiğimi ifade etmek için herhangi bir dilde yeterli kelime yok. Babalar günün kutlu olsun!

Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?

- Dünyanın en mutlu çocuğundan dünyanın en iyi babasına Babalar günün kutlu olsun!

Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?

Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?

Resimli babalar günü mesajları, 2021 Babalar günü bugün mü?BABALAR GÜNÜ HEDİYE FİKİRLERİ

Babalar günü geldi, babama ne hediye alabilirim sorusunun cevabını sizler için derledik. Anlamlı ve özel olan Babalar gününde babalarına sürpriz yapabilmek isteyen herkes için hediye fikirleri;

Bu anlamlı gün için birçok hediye seçeneği bulunuyor. Özellikle giyim ve aksesuar seven babalar için kravat, gömlek, kemer, saat, parfüm gibi aksesuar hediyeler uygun olabilir.

İLK BABALAR GÜNÜ NE ZAMANDI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların özel bir günü olması gerektiğini düşünüyordu. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişememişti. Söz konusu kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmişti.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlandı. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemişti. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımladı. 1972 yılındaysa Başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...