• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    89085
  • up
    USD
    6.6899
  • up
    EURO
    7.3114
  • up
    GBP
    8.3124
  • down
    Altın
    342.124
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 27.02.2020 - 16:36 Yorum : 0

Risotto tarifi, Orijinal gerçek risotto tarifinin püf noktası, Risotto nasıl yapılır, Risotto yapımı

Arboryo denen farklı bir pirinç ile yapılan ve İtalyan mutfağının en meşhur tariflerinden biri olan risotto tarifini sizler için araştırdık. İtalyanların Türk damak tadımıza en yakın yemeklerinden biri olan risotto yapımı da orta zorlukta bir yemektir. 20 dakikanızı ayırıp bu yemeği yapabilirsiniz. Ayrıca başından ayrılmadan yapmak gerekiyor. Püf noktaları da mevcuttur. Ayrıca bir miktar da teknik bilgi gerekmektedir. Siz dilediğiniz malzemelerle farklı risotto tarifleri hazırlayabilirsiniz.

Risotto tarifi, Orijinal gerçek risotto tarifinin püf noktası, Risotto nasıl yapılır, Risotto yapımı

Arboryo denen farklı bir pirinç ile yapılan ve İtalyan mutfağının en meşhur tariflerinden biri olan risotto tarifini sizler için araştırdık. İtalyanların Türk damak tadımıza en yakın yemeklerinden biri olan risotto yapımı da orta zorlukta bir yemektir. 20 dakikanızı ayırıp bu yemeği yapabilirsiniz. Ayrıca başından ayrılmadan yapmak gerekiyor. Püf noktaları da mevcuttur. Ayrıca bir miktar da teknik bilgi gerekmektedir. Siz dilediğiniz malzemelerle farklı risotto tarifleri hazırlayabilirsiniz.

Orijinal gerçek risotto tarifinin püf noktası

  1. Risottonuzun pişip pişmediğini kontrol ederken, pirincinden bir tane aldığınızda tam ortasından ısırın. Kenarları pişmiş ama içinde iğne ucu kadar beyazlık var ise pişmiştir.
  2. Eğer o beyaz kısım daha büyükse risottoların pişmesine biraz daha zaman var demektir.
  3. Eğer o beyazlık tamamen kaybolduysa da risottolarınızı fazla pişirmişsiniz demektir.
  4. Risotto orijinal tarifinde, pişmiş ama bir tık sert bir kıvama sahiptir.

İdil Fırat’tan mantarlı temel bir risotto tarifi

Malzemeler

  • 400 gram risotto
  • 1 adet soğan
  • 2 litre tavuk suyu
  • 150 gram mantar
  • 60 gram parmesan peyniri
  • 80 gram tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. Bir küçük tavaya miktar zeytinyağı alın ve biraz ısıtıp, üzerine kabuklarını soyup, saplarını kopartmadan ikiye ve üçe dilimlediğiniz mantarları bu tavaya ekleyin. Bu aşamadan hemen önce mantarları dilimlerken dilerseniz limonlu suya da atabilirsiniz. Üzerine tuzunu ilave edin ve 7 dakika kadar kavurup soteleyin ve mantarlar piştikten sonra kenara beklemeye alın.
  2. Bir büyük tavaya bir miktar zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Isınan yaüın üzerine yemeklik bir adet soğanı doğrayıp çok az yumuşayana kadar soteleyin ve üzerine 400 gram risottoyu yıkamadan ekleyin. İyice pirinci saydamlaşana kadar kavurun.
  3. Ayrı bir tencerede 2 litre tavuk suyunun içine tuzu ve karabiberi ekleyin. Karıştırın. Tavuk suyu hazır olduğunda bir kepçe tavuk suyundan alın ve kavrulan risotto pirincinin üzerine dökün.
  4. Bir kepçe tavuk suyunu çeken pirinçlerin üzerine tekrar bir kepçe daha tavuk suyu ekleyerek pişirin. Bu esnada karıştırarak pirincin suyunu çekmesine yardımcı olun.
  5. Tavuk suyu tenceresinin yarısına geldiğinizde pişirdiğiniz mantarları pirinçlerin üzerine ekleyin. Güzelce karıştırın.
  6. Ardından kepçeyle risottoları pişirmeye devam edin.
  7. Risotto pirincinizden bir tane alın ve ortasından ısırın. İçinde iğne ucu kadar beyazlık olmalı. Bu kıvamdaysa artık altını kapatın.
  8. İçindeki nişastadan kaynaklı kremamsı bir kıvamı olan ve tüm suyunu çeken ve pişen risottonun içine soğuk 80 gram tereyağını ilave edin ve karıştırın.
  9. Üzerine de 60 gram parmesan peynirini de ekleyin ve eriyene kadar karıştırıp bir servis tabağına alarak servis yapın.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber