Tgrt Haber
23 Temmuz 2019 11:14

En Güzel Romantik Komedi Filmleri listesi / 2019 En İyi Romantik Komedi Filmleri

Yaz aylarının yavaş yavaş bittiği ve sonbaharın yaklaştığı şu dönemlerde eşiyle, sevgilisiyle, arkadaşlarıyla seyredilecek en iyi romantik komedi filmlerini sevenleri üzmeyecek bir liste hazırladık. Sinema gerçekten bir zevk işi.. hatta bir kültür meselesi hele hele filmin içinde kendini kaybeden kişiler için sinema filmi bir sanattır. Sizler için derlediğimiz; gelmiş geçmiş en iyi romantik komedi filmini listeledik. Keyifli okumalar, iyi seyirler..

En Güzel Romantik Komedi Filmleri listesi / 2019 En İyi Romantik Komedi Filmleri
Romantik Komedi Filmleri,En İyi Romantik Komedi Filmleri

There’s Something About Mary (Ah Marry Vah Marry) 1998

There’s Something About Mary (Ah Marry Vah Marry) 1998

Tam bir romantik komedi filmi olan "Ahh Mary Vah Mary"nin kurgusu gerçekten insanın içini ısıtır cinsten bir yapıt... İçine kapanık, çekingen, bir insan olan Ted, yaşamı boyunca belkide en anlamlı hareketi lisede âşık olduğu kıza yani Mary’e bir türlü açılamamış olması sebebiyle içinde bulunduğu bu yürek yangınından yıllar sonra da olsa tuttuğu bir dedektifin onu bulması ile son bulur. Fakat dediktif Mary'i bulmasına bulur ama o da Mary'e gönlüne kaptırır ve aşık olur.. Bakalım bu kör düğümden nasıl kurtulacaklar.. Nihayetinde bir kızı yüz kişi ister bir kişi alır...

Serendipity (Tesadüf) 2001

Serendipity (Tesadüf) 2001

Noel Tatili'nden önce New York'ta bulunan Sara ve Jonathan Bloomingdale'de kalan son bir çift kaşmir eldiveni aynı anda satın almak isterler. Bu vesileyle de tanışırlar. Eldivenlerin kimin olacağına karar vermek için "Serendipity" ismindeki küçük ama sıcak bir kafeye gidip muhabbet ederler daha sonra Central Park'ta birlikte paten kayıp, gece de yıldızları seyre dalarlar. Kraliçe Takımyıldızı'nın, Sara'nın alnındaki çillerle aynı desene sahip olduğunu farkederler. Sara telefonunu bir kitabın içine yazarak yarın onu rastgele bir kitapçıya göndereceğini söyler. Jonathan ise kendi telefonunu beş dolarlık bir banknota yazdıktan sonra bir sokak satıcısına verir. Eğer kader tekrar karşılaşmalarını isterse, kitap Jonathan'ı, para da Sara'yı bulacaktır.. Tesadüf bu ya belki de buluşacaklardır. Şimdiden iyi seyirler.. 

My Massy Girl (Hırçın Sevgilim) 2001

My Massy Girl (Hırçın Sevgilim)- 2001

Bir kolej öğrencisi olan Kyun- woo her zaman rutun yaptığı metro ile evine dönüyordur. Bir gece yine evine dönerken metroda güzel ama sarhoş bir kız görür. Ayakta durmakta zorlanan kıza Kyun yardımcı olur. Hatta düşüp bir yere çarpmasından son anda kurtarır. Sarhoş kızı bu şekilde yalnız bırakmak istemeyen kahramanımız kızı bir motele kadar götürür ve aşk yüreği yakmaya başlamıştır... 

Silver Linings Playbook (Umut Işığım) 2012

En Güzel Romantik Komedi Filmleri listesi / 2019 En İyi Romantik Komedi Filmleri

Filmi olmasa hiç kimse "böyle hayatlar da var mı ya" demeden edemez. Böyle hayatlar gerçek hayatta fazlasıyla vardır eminim. Umut Işığım filminde de “Her şerde bir hayır vardır” sözünün capcanlı tanığı vardır. Dünyanın belki de en iyi insanı olmak için doğmuş Pat Solotano’nun hayatı çok sevdiği eşinin onu başka bir erkek için terk etmesiyle bulaşık teline döner ve Pat bu durumun ağırlığından akıl hastanesine yatar. Pat tüm enerjisini eşini tekrar kazanmak için harcamaya kararlıdır ve öncelikle akıl hastanesinden çıkmak zorundadır.. 

The Holiday (Tatil) 2006

The Holiday (Tatil)- 2006

Bir gazetede köşe yazarı olan İris, meslektaşı Jasper’a âşıktır. Ancak bir türlü onları bir araya getirecek bir sebep yaşanmaz. Bir gün İris, Jasper’ın başka bir meslektaşı ile evlenmek üzere olduğunu öğrenince ilişkinin tüm seyri değişir. İris için yapılacak tek şey kalmıştır o da Jasper’e elde etmek için tüm hünerini ortaya koymak...

Jerry Maguire (Yeni Bir Başlangıç) 1998

Jerry Maguire (Yeni Bir Başlangıç) 1998

Tek kelimeyle müthiş bir film. Jerry Maguire karakteri şimdiye kadar gördüğüm en başarılı karakterlerden biri... İnsanın "Attan inip eşeğe bindiği" ve bu süre zarfında iliklerine kadar yalnızlığını kahramanla birlikte seyrederken sizlerde hissediyorsunuz. Filmde Jerry Maguire aslında çok başarılı bir menejerdir. Çalıştığı şirketin de aynı zamanda ortağı olan iş Maguire beyaz bir kağıda işiyle ilgili olması ve aslında yaşanması gereken insani boyutları futbolcu ve menejerlerin ilişkilerini konu alan mükemmel bir metin yazar ve bunu tüm müşterilerine ve çalışanlara gönderir. Kapitalist dünya da böyle insanı duygular tabii ki saygı görmez ve yazdığı bu bildiri ile kahramanımızın hayatı ters düz olur. Kurulmasında en büyük emeği olan şirketinden kovulan Maguire'nin arkasında "dostum" dediği hiç kimse kalmaz. Ama şirkette muhasebeci olan dünyalar güzeli bir kız hariç... İşte "Yeniden Başlangıç" filminde o dünyalar güzeli kıza yürekten bağlanan ve mükemmel bir adamın hayatının iniş ve çıkışlarını konu edinmiş sürükleyici, gerçekci bu filmi mutlaka seyretmelisiniz..

The Switch (Sürpriz Baba) 2010

The Switch (Sürpriz Baba) 2010

İnsanların klasik yaşam tarzlarına küçük bir değinme yapıp önce eleştirip sonra da herşeye rağmen aslında "insan olmak kötü değil" mesajı veren film bence ailecek izlenecek bir türden.. Romantik Komedi adına sizi tatmin etmeyebilir belki fakat genel olarak durgun ilerleyen yinede buna rağmen sıkmayan bir film. 40 yaşına gelmiş Kassie çocuk sahibi olamamış bir kadındır. Şu an için tek şansı suni döllenme yoluyla bebek sahibi olmaktır. Kassie, istediği kriterlere sahip olan birinin spermlerini alıp hamile kalacaktır. Ancak en iyi arkadaşı Wally, ona âşıktır ve baba adayının spermleriyle kendisininkileri değiştirir. Artık Kassie, Wally’nin çocuğuna hamiledir. İnsan bilmese de hisseder. İşte filmde tam olarak bu var. Yani insanlar arasındaki o müthiş bağ var ya hani.. O bağ bazen bir aşk, bazen bir baba, bazen bir anne, kardeş ile kuruludur. Baba ile oğul, kadın ile erkek ilişkileri hatta eşi olmayan anne olmak isteyen kadınların duygularına tercüman olan güzel bir film. Çok fazla beklentiye girmeden seyrederseniz zevk alacağınızdan eminim.

Punh - Drunk Love (Aşk Sarhoşluğu) 2002

Punh - Drunk Love (Aşk Sarhoşluğu) 2002

Bambaşka dünyaların insanı olan iki kişi birbirlerine âşık olurlarsa neler olur? Neler olmaz ki, uyumsuzluk, anlaşamama ve inadına delicesine tutkulu bir aşk! Karmakarışık, ama aşk dolu bir hikâye. Drunk Love elbette genel izleyicinin “Bu nasıl aşk filmi?” diyerek burun kıvıracağı ama sinefillerin maksimum keyif alacağı filmlerden biri..

Sliding Doors (Rastlantının Böylesi) 1998

Sliding Doors (Rastlantının Böylesi) 1998

Hayatı tam bir rutin halini almış şehirlilerin yaşamında sadece birkaç saniyelik bir gecikmenin bile neleri değiştirebileceğini gösteren güzel bir hikâye. Hayat; zamanlama, kade ve aşk üçgeninde kuruludur.

Good Luck Chuck (İyi Şanslar Chuck) 2007

Good Luck Chuck (İyi Şanslar Chuck) 2007

Charlie daha 10 yaşındayken başarısız bir öpme, öpememe serüveni yaşamış ve lanetlenmiştir. İşte bu lanetten dolayı hayatına giren her kadın kısa süre sonra hızla onu terk etmekte ve bunun ardından hemen evleneceği adamı bulmaktadır. Buna inanan kızlar Charlie’nin peşini bırakmazlar onunla sevgili olup hemen onu terk ederler. Charlie’nin tek şansı bu laneti kırmaktır.

About A Boy (Bir Erkek Hakkında) 2002

About A Boy (Bir Erkek Hakkında) – 2002

Hem yakışıklı hem zengin olan ve bir o kadar da rahat bir insan olan Will, Londra’da hayatını sürdürmektedir. Will’in yaşamında kaygı duymasını gerektiren hiçbir durum olmadığı için hayatını sorumsuz ve tutarsız bir şekilde geçirmektedir. İşte bu sorumsuzca gidişin son durağı boşanmış kadın ve erkeklerin katıldığı toplantı olur. Ve Will, hayatını kökten değiştirecek bu toplantılarda neler ile uğraşmış ve neler yaşamıştır?

 Love Me If You Dare (Cesaretin Var Mı Aşka) – 2003

Love Me If You Dare (Cesaretin Var Mı Aşka) 2003

Fakir ve göçmen bir kız olan Sophie, soyundan dolayı toplum tarafından horgörülmektedir. Julien ise küçük yaşlarda annesini kanserden kaybetmiş biri. Acıların ve dışlanmışlıkların bir araya getirdiği bu iki yürekli insanın, cesaret üzerine kurulu çocukluk ve gençlik üzerine geçirdiği hayatı konu ediyor. Tabii ki en cesurca işleri birbirlerine aşık olabilecek midirler? 

It’s Complicated (İlişki Durumu: Karmaşık) 2010

It’s Complicated (İlişki Durumu: Karmaşık) 2010

Jane, 10 yıl önce eşinden boşanmış, 3 tane yetişkin çocuğu ve başarılı bir iş hayatı olan bir kadındır. Jane’in oğlu üniversiteden mezun olacağı için eski eşi ile birlikte mezuniyet törenine giderler ve şehir dışında baş başa biraz zaman geçirirler. İşte o zaman her ikisi için de aşk kıvılcımları yeniden başlar. Ancak birinin eşi, diğerinin de bir sevgilisi vardır.

The Wedding Singer (Evlilik Öpücüğü) 1998

The Wedding Singer (Evlilik Öpücüğü) 1998

90'lı yılların en iyi romantik komedi filmleri arasında gösterilebilecek filmlerden biri de "Evlilik Öpücüğü"dür. Bir şarkı sözü yazarı olmak isteyen saf bir genç ile güzeller güzeli bir garson kızın aslında çok bilindik, ama biraz da sıra dışı aşk hikâyesini konu edinen film seyredilesi.. 

Bridget Jones’s Diary (Bridget Jones’un Günlüğü) 2001

Bridget Jones’s Diary (Bridget Jones’un Günlüğü) 2001

Bridget, 32 yaşına gelmiş ve hala yaşamını bir düzene sokamamış bir kadındır. Bu düzensizlikten sıkılan Bridget, hayatındaki bir şeyleri yoluna koymak için öncelikle bir günlük tutmaya başlar ve sonrasında hiç beklemediği şeyler yaşar.

Funny Face (Şahane Macera) 1957

Funny Face (Şahane Macera) 1957

Magazin dergisinin editörü ve fotoğrafçısı bir gün bir kitapçıya girerler. Burada eşsiz bir güzelliğe sahip olan bir genç kızla tanışırlar. Bu kız ilerleyen dönemlerde çok ünlü bir model olacaktır. Ancak fotoğrafçı onu asla aklından çıkaramayacaktır.

Sleepless In Seattle (Sevginin Bağladıkları) 1993

Sleepless In Seattle (Sevginin Bağladıkları) 1993

Ulusal bir radyoda yayın yapan Sam Baldwin, eşinin kaybettikten sonra küçük oğluyla birlikte sakin, sessiz bir hayat sürmektedir. Onun bu sessiz hayatının aksine radyo programını dinleyen kadınlar ona âşık olmaktadırlar. Ve bu kadınlardan birisi de evlenmek üzere olan Annie’dir. İlk başlarda çılgınca olduğunu düşünse de Annie, Sam ile tanışmaya kararlıdır.

Something’s Gotta Give (Aşkta Her Şey Mümkün) 2003

Something’s Gotta Give (Aşkta Her Şey Mümkün) 2003

Harry Langer, zengin, ünlü, başarılı ve orta yaşlı bir iş adamıdır. Harry’nin her daim genç ve güzel sevgilileri vardır. İşte bu sevgililerden birinin annesinin evinde bir hafta sonu geçirmeye giderler, sonrasında hiç beklenmedik sürprizler yaşarlar.

He İs Just Not That Into You (Erkekler Ne Söyler, Kadınlar Ne Anlar)  2009

He İs Just Not That Into You (Erkekler Ne Söyler, Kadınlar Ne Anlar)  2009

İnsanlık tarihi kadar eski bir konudur; kadınların erkekleri anlamadığı, erkeklerin kendini anlatamadığı ya da erkelerin kadınları anlamak istemediği gibi sorunsallar. İşte tam da bu bağlamda Marslı erkekler ve Venüslü kadınların bir garip “anlaşamamazlık” öyküsü anlatılıyor.

Forgetting Sarah Marshall (Aşkzede) 2008

Forgetting Sarah Marshall (Aşkzede) 2008

Peter, başarılı bir müzisyendir ve kız arkadaşının ünlü olabilmesi için kendi kariyerini hiçe saymıştır, hep kız arkadaşının arkasında kalmıştır. 6 yılını kız arkadaşına harcayan Peter, bir gün aniden terk edilince kaybettiklerinin farkına varır ve artık yeniden başlamanın zamanı gelmiştir. Hikaye olarak eglenceli sahnelerin bulunabileceği bir film olsa da maalesef yanlış tercihler sebebiyle sıkıcı bir film olmuş diyebilirim. Romantik komedi türünde bir film olsa da filmde romantizmden ve komedi tadı pek yok gibi. Yine de sevenler var diye filmi ilginize sunuyorum. 

My Best Friend’s Wedding (En İyi Arkadaşım Evleniyor) 1997

My Best Friend’s Wedding (En İyi Arkadaşım Evleniyor) 1997

Bir erkek ve bir kadın “sadece arkadaş” olabilir mi? Cevabımız elbette ki, Evet! Ancak bu arkadaşların her ikisi de özel hayatlarında çok başarılı değilse ve “28 yaşımıza geldiğimizde hala bekarsak ikimiz evlenelim” şeklinde söz vermişlerse, iş biraz karışıyor.

Definitely, Maybe (Kesinlikle, Belki) 2008

Definitely, Maybe (Kesinlikle, Belki) 2008

İnsan ümitle yaşar. Ümitsiz kişi hayata hep yenik başlar. "Kesinlikle, Belki" de tam olarak ümit konusu işlenmiş. 30 yaşındaki Will’in evliliği bitme noktasındadır. Fakat dünya tatlısı kızı onu geçmişe ve güzel günlere götürerek ona tekrar bir ümit ışığı sunmaya çalışmaktadır. Hayata başka açılardan bakmak isteyenlerin severek izleyeceğini düşünüyorum..

13 Going On 30 (Keşke 30 Olsam) 2004

13 Going On 30 (Keşke 30 Olsam) 2004

13 yaşında bir genç kız olan Jenna Matt isminde kendisinden yaşça büyük birine aşıktır. Ancak doğum gününde Matt ile ilgili aşağılayıcı bir olay yaşar ve bu durum onu çok utandırır. Tesadüfi bir şekilde eline geçen dilek tozunu kullanır ve hemen 30 yaşında olmayı diler. Peki, 30 yaşına gelince her şey istediği gibi olmuş mudur? Yoksa her yaşın ve zamanın kendine has güzellikleri var mıdır? Filmi izleyin kararı siz verin.

Love Actually (Aşk Her Yerde) 2003

Love Actually (Aşk Her Yerde) 2003

Aşkın kapıyı çalmadığı hiç bir yer olamaz. Ve yüreğiniz aşka hazırsa ondan kaçmanız da mümkün değil. Filmde de "Aşk Her Yerde" sloganından anlaşılacağı üzere aşktan kaçmak nafile.. Bu sefer aşk Londra'da Hıristiyanların bayramı olan Noel'den 2 ay önce birinin kapısını çalar..

Hitch (Aşk Doktoru) 2005

Hitch (Aşk Doktoru) 2005

Aşk acısı çekmeyen kim var ki şu gökkube altında? Bazen bu yürek sızladan, insanın içini yakan durumu birilerine anlatmayınca insan derdin en diplerine kadar girip çıkamayacağını hissediyor. İşte böyle bir durum yaşayanlar için Hitch, aşk acısı çekenlerin derdine derman olduğunu iddia eden ve hayli mantıklı çözümler de sunan bir yaşam koçunu canlandırıyor. Danışanların kapısında uzun kuyruklar oluşturduğu Hitch, kendisi aşık olunca formüllerin hiç birinin işe yaramadığını bizzat deneyimleyecektir. 

10 Things I Hate About You (Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi) 1999

10 Things I Hate About You (Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi)  1999

Bianca ve Kat adında birbirine hiç benzemeyen iki kız kardeş vardır. Bunlardan Bianca okulun en güzel ve etkileyici kızıdır, ancak şimdiye kadar hiçbir erkekle çıkmamıştır. Üstelik herkesin seveceği kadar da iyi huyludur. Oysaki Kat asabi, alaycı yapıdadır ve pek de güzel değildir. Hal böyle olunca da hiçbir erkek onunla sevgili olmak istemez. Bu kızların ailelerindeki gelenek dolayısıyla küçük kızın bir sevgilisinin olabilmesi için öncelikle büyüğün biriyle çıkması gerekir ve kötü olan şudur ki; büyük olan Kat’tir. Kimse onunla çıkmayacaktır.

Pretty Woman (Özel Bir Kadın) 1990

Pretty Woman (Özel Bir Kadın) 1990

Çok zengin ve lüks bir yaşama sahip olan Edward, bu hayattan sıkılmış ve bir gece ansızın kendini sokaklarda bulmuştur. Sokakta tanıştığı Vivian adlı kadın, hem gecenin hem de hayatın anlamını değiştirecektir.

Love & Other Drugs (Aşk Sarhoşu)

Love & Other Drugs (Aşk Sarhoşu)

Maggie, özgür ruhlu genç bir kadındır, Jamie ise hiçbir kadının karşı koyamadığı cazibeyle donanmış bir erkektir. Jamie, hem işten hem de kadınlardan çok iyi anlamakta, her iki alanda da epeyce başarı yakalamaktadır. Ancak Maggie’nin kimseye bağlanmak istemeyen ruhu bu aşkı biraz zora sokacaktır.

When Harry Met Sally (Harry, Sally İle Tanışınca) 1989

When Harry Met Sally (Harry, Sally İle Tanışınca) 1989

Harry ve Sally aynı üniversitede okumuş, ancak birbirlerini hiç görmemişlerdir. Mezuniyetin ardından aynı arabayla New York’a giderken tanışırlar. Tüm yol boyunca hayatın her alanından bahseder, keyifli bir sohbet ederler. İşte bu muhabbet onları aşka götürecektir.

50 First Dates (50 İlk Öpücük) 2004

50 First Dates (50 İlk Öpücük) 2004

Film, hafızası her gün silinen bir kıza aşık olan bir gencin hikayesini konu edinmiş. Henry Roth, Hawaii’de gününü gün eden, her gün başka bir kadınla birlikte olan bir doktordur. Fakat bir gün Lucy Whitmore isminde bir kızla tanışır ve ona aşık olur. Yalnız burada da bir sıkıntı vardır. Çünkü Lucy’nin hafıza sorunu vardır ve bir gün yaşadığını öbür gün unutan biridir. Filmde bazı sahnelerinde katıla katıla gülmekten, bazı sahnelerinde romantizm ve duygusallığın en güzel anlarını yaşayacağınızdan şüpheniz olmasın. Gerçekten çok eğlenceli bir film..

Annie Hall 1977

Annie Hall (1977)

Woody Allen’ı seversiniz-sevmezsiniz tartışılır. Ama Annie Hall’un hem sinema tarihinin hem de Woody Allen filmografisinin en unutulmaz ve takdire şayan filmlerinden biri olması, su götürmez bir gerçektir. Kadın erkek ilişkileri üzerine izlenebilecek en özgün yapımlardan biri olan kült film Annie Hall, New York’lu komedyen Alvy Singer’ın şarkıcı Annie Hall ile olan ilişkisini merkeze alıyor. Woody Allen’ın yazıp yönettiği ve Diane Keaton ile birlikte başrolleri paylaştığı film, dört Oscar’ın ötesinde, kalbimizi de kazanmıştı.

Groundhog Day (Bugün Aslında Dündü) 1993 

Groundhog Day (Bugün Aslında Dündü) 1993

Gerçek bir klasik olan filmi 1993 yılından beri seyretmeyen sinemasever kalmamıştır herhalde.. Groundhog Day, hakiki bir klasik ve kült haline gelmiş tekrar tekrar izlemekten bıkılmayacak kadar çarpıcı ve kurgusu harika bir film. Türünü pek de çaktırmasa da, “gizli romantik komedi” tadında olan Groundhog Day'de, kahramanımız nefret ettiği 2 Şubat gününde mahsur kalan ve günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan huysuz ve kibirli hava durumu sunucusu Phil’in hikayesini konu ediyor. "Bugün Aslında Dündü" adıyla Türkçeye çevrilen bu filmde, başroldeki Bill Murray’ye Andie MacDowell eşlik ediyor. Bir zamanlar Hayalet Avcıları filmini de çeken yönetmen Harold Ramis’in ellerinden çıkmış film tam bir klasiktir. 

Silver Linings Playbook (Umut Işığım) 2012

Silver Linings Playbook (Umut Işığım) 2012

Jennifer Lawrence’a En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandıran Silver Linings Playbook’u sadece romantik komedi olarak değerlendirmek eksik olur. İçine doğru miktarda dram öğesi eklenmiş olan film, çok sevdiği karısı tarafından aldatıldığını öğrenince keçileri kaçırmaya meyleden Pat ve bir diğer arıza karakter Tiffany’nin hikayesini anlatıyor. Bradley Cooper’ın sadece yakışıklı bir yüz olmanın çok ötesinde olduğunu da kanıtlayan film, The Fighter ile kendini kanıtlayan yönetmen David O. Russell imzasını taşıyor. Silver Linings Playbook, bir değil birden fazla defa izlenmeyi hak ediyor.

(500) Days of Summer (Aşkın (500) Günü) 2009

(500) Days of Summer (Aşkın (500) Günü) 2009

Sinema tarihinin en gerçekçi aşk hikayelerinden birini anlatan ve sadece bunun için bile gelmiş geçmiş en iyi romantik komediler arasında üst sıralardaki yerini sabitlemiş olan (500) Days of Summer, kendini şöyle anlatıyor: “Bu bir aşk hikayesi değil, aşk hakkında bir hikaye.” Aşka inanmayan Summer ve ona çılgınca aşık Tom’un hikayesini anlatan (500) Days of Summer, bir Marc Webb şaheseri. Soundtrack’indeki her bir şarkıyla da gönüllerimize taht kuran filmin başrolündeki Joseph Gordon-Levitt ve Zooey Deschanel efsane bir çift olarak unutulmaz arasındaki yerini aldı.

The Big Sick  2017

The Big Sick (2017)

Silver Linings Playbook’ta olduğu gibi, romantik komediden ziyade dramatik komediye yakın duran The Big Sick, Pakistan asıllı komedyen Kumail Nanjian ve üniversite öğrencisi Emily Gardner’ın aşkını merkeze alıyor. The Big Sick izleyeceğiniz en orijinal film değil. Sıradışı bir senaryosu, çok gösterişli replikleri, muhteşem bir sinematografisi de yok. Fakat benzerlerini çokça görebileceğimiz bir konuyu iyi bir şekilde işleyen, ilk dakikalarından itibaren izleyiciyi içerisine çekmeyi başaran ve karakterlerle birlikte filmi yaşamamızı sağlayan başarılı bir film.The Big Sick’te Kumail Nanjian’e Zoe Kazan, Holly Hunter ve Ray Romano eşlik ediyor.

High Fidelity (Sensiz Olmaz) 2000 

High Fidelity (Sensiz Olmaz) 2000

Neredeyse her kitabı beyazperdeye uyarlanana İngiliz yazar ve müzik eleştirmeni Nick Hornby’nin çok satan ve en ünlü romanından muazzam şekilde uyarlanan High Fidelity komediyi, romantizmi ve nefis şarkıları buluşturuyor. Oyuncu kadrosunda John Cusack, Iben Hjejle, Jack Black, Todd Louiso, Catherine Zeta-Jones, Tim Robbins, Lisa Bonet, Joan Cusack ve Lili Taylor gibi saymakla bitmeyen yıldızları bulunduran film, John Cusack’a bir de Altın Küre adaylığı getirmişti.

Crazy Stupid Love (Çılğın Aptal Aşık) 2011

Crazy Stupid Love (Çılğın Aptal Aşık) 2011 

Ryan Gosling ve Emma Stone’un birbirlerine ne kadar yakıştıklarını, La La Land’den önce de biliyorduk, çünkü Crazy Stupid Love’ı izlemiş ve kendilerine hasta olmuştuk! Crazy, Stupid, Love karısı tarafından aldatıldığını ve terk edilmek üzere olduğunu öğrenince hayatı altüst olan Cal Weaver’ın, bir barda tanıştığı Jacob’dan aldığı tüyolarla flört müessesesinin içine tekrar girme çabalarını merkeze alıyor. Ryan Gosling ve Emma Stone’un Dirty Dancing sahnesi ise dillere destan!

While You Were Sleeping (Sen Uyurken) 1995

While You Were Sleeping (Sen Uyurken) 1995

Mevzu romantik komediler olunca 90’lar gibisi yok gerçekten… İngilizcedeki “hopeless romantik” (umutsuz romantik) tanımının tam karşılığı olan platonik Lucy’nin hikayesine odaklanan film, başrollerde Sandra Bullock, Bill Pullman ve Peter Gallagher’ı buluşturuyor. Romantik komedi formülünü başarıyla uygulamış olan film, izleyicisini iyi hissettirmeye programlanmış gibi…

You've Got Mail (E-Mailiniz Var) 1998​

You've Got Mail (E-Mailiniz Var) 1998 

Sleepless in Seattle’da birlikte harika bir ikili olduklarını gösteren Tom Hanks ve Meg Ryan bir kez daha bir arada… 90’lı yılların en sevilen romantik komedileri arasında başı çeken You’ve Got Mail, sanal dünyada başlayan ilişkiler üzerine çekilmiş ilk filmlerden… İnternette bir chat kanalında tanışan Joe Fox ve Kathleen Kelly’nin tatlı hikayesini anlatan You’ve Got Mail, Nora Ephron imzasını taşıyor. Film Meg Ryan’a Altın Küre adaylığı getirmişti.

The Truth About Cats & Dogs (Gözler ve Sözler) 1996 

The Truth About Cats & Dogs (Gözler ve Sözler) 1996

Nispeten az bilinen The Truth About Cats & Dogs, aslında çok tatlı bir hikayeyi anlatıyor. Sayısız dizide yönetmen koltuğunda oturan Michael Lehmann imzasını taşıyan film, aynı zamanda radyoda programcılık da yapan bir veterinerin, kendisini görmek isteyen yakışıklı bir adamla bir araya gelecek özgüveni kendinde bulamadığı için model arkadaşından yerine geçmesini istemesi üzerine kurulu. Janeane Garofalo’nun tüm sempatikliğiyle kendine hayran bıraktığı filmde, çekici ama çok da zeki olmayan model Noelle rolünde Uma Thurman var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...