Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ekim 2020 14:16

Rüyada Anahtar Görmek Ne Anlama Gelir

Rüyasında anahtar görüp ne anlama geldiğini merak edenler; "Rüyada anahtar görmek ne anlama gelir, Rüyada anahtar görmenin anlamı nedir, Rüyada anahtar görmek iyiye mi alamet, Rüyada verilen anahtarı kaybetmek ya da Rüyada anahtarı kaybettiğini görmek, Rüyada elindeki anahtarla bir kapıyı açmak, Rüyada anahtar bulmak" gibi başlıklarda arama yapan okuyucularımız için hazırlamış olduğumuz rüya tabirini ilginize sunuyoruz.

Rüyada Anahtar Görmek Ne Anlama Gelir
Rüyada anahtar görmek ne anlama gelir,,Rüyada anahtar görmek,,Rüyada anahtar bulmak,,Rüyada anahtar kaybetmek,,Rüyada Anahtar,

Rüyada anahtar görmek rüya tabirleri yapan birçok alim tarafından hayra yorulmuştur. Rüyasında anahtar görmek bilindiği gibi ilmin kapısını açmak manasına yorumlanmıştır. Anahtar rüya sahibinin ilim kapılarını açacağına bir nevi alamettir. Rüyada anahtar görmek aynı zamanda rüya sahibi için Allahu Teâlâ'nın lütuf ve ihsanına delâlet eder. Anahtar, ilim ve Kur'ân'ın kapısını açmakla da tâbir olunur.

Rüyada Anahtar Görmek Ne Anlama Gelir?

Kirmanı'ya göre rüyada anahtar görmek:

  • "Rüyada anahtar ile bir yeri açtığını görmek hayra, kapamak ise şerre delâlet eder". demiştir. 

Yine Cafer-i Sâdık hazretleri ise: 

  • "Anahtar, güç işlerin açılmasına, keder ve gamdan kurtulmağa, hastalıktan şifa bulmaya, muradına vasıl olmaya, dinde imanın kuvvetlenmesine, yapılan duanın kabulune, ilim, irfan ve marifete işaret eder." demiştir. 

Rüyada elinde cennetin anahtarı olduğunu görmek, ibadet, ilim, hikmet ve marifetle nasiplenmeye delâlet eder. 

Elinde birçok anahtarın olduğunu görmek, büyük ve şerefli bir saltanata işarettir.

Rüyada bir kapıyı veya bir kilidi açtığını görmek, düşmanlar üzerine galip olmaya işaret eder. 

Rüyada Anahtar Görmek Ne Anlama Gelir?

İmam Nablusî rüyada anahtar görmeyi maddeler halinde şöyle açıklamıştır: 

  • Rızık,
  • Muavenet,
  • İlim,
  • Zevç ve evlâd,
  • Mal,
  • Felah,
  • Kabul olunan dua,
  • Hac farizası,
  • Vali ve melik...

gibi başlıklar altında yorumlamıştır. 

Rüyasında elinde dişsiz bir anahtar olduğunu gören kimsenin bir yetime zulmettiğine işaret edilmiştir. 

Elinde Kabe'nin anahtarını görmek, yüksek şahsiyetlerden biri ile dos olmasına yorumlanmıştır.

Yine anahtar, hazineler ile de tâbir edilir. Zira her kapı anahtar ile açılır.

Rüyada demirden bir anahtar görmek, kuvvetli ve şöhretli bir kimseye ve işlerin selâmetine delâlet eder.

Bazı kere de anahtar görmek, evlâda, casuslara, yolculuğa, hizmetçilere, kadınlar için koca bulmaya işaret eder denmiştir.

Rüyada elinde ağaçtan yapılma anahtar görmek, emanet bıraktığı malı varsa zayi olacağına işaret eder denilmiştir.

Rüyada Anahtar Bulduğunu Görmek 

Rüyada Anahtar Görmek

Rüyada anahtar bulduğunu görenin ruh eşiyle tanışacağı anlamına geldiği de söylenmiştir. Doğrusunu elbette Allah bilir fakat rüyada görülen anahtar rüya sahibi için bir uyarı da olabilir, özellikle gerçek yaşamınızda yaptığınız bir planı uygulamaya başlamanız gerektiği halde bundan vazgeçme veya planda yapılan bir değişiklik bu bağlamda anahtarın görülmesi yapacağınız değişiklik için zamanın uygun olmadığına da işaret edebilir. 

Rüyada Anahtar Kaybettiğini Görmek

Rüyada Anahtar Görmek

 

Rüyada esir alındığını ve anahtarını kaybettiğini görmek, şu anda çok fazla problem taşıdığın anlamına geliyor. Bir anahtar ortaya çıkarsa (maviden dışarı), bu mevcut sorunlarınız için çözümler bulmanız gerektiğini gösterir - ve bunu ustaca ve incelikli bir şekilde yapmanız gerekir. Ruhsal olarak ifade etmek, rüyada anahtar görmek, şu anda kendinizi uyanık yaşamınızdaki suçlayıcı bir durumdan kurtarmanız ve olumlu durumlara ve tutumlara doğru gitmeniz gerektiğini göstermektedir. Rüyada gördüğünüz gümüş veya altından yapılmışsa, bu güçlü manevi gücü gösterir.

Rüyada Anahtarla Kapı Açmak

Rüyada Anahtar Görmek

Rüyada anahtarla kapı açtığını görenlerin, gizli bazı konulara karıştığını ve bunun için bazı açıklamalara ihtiyacı olduğuna işaret eder. Rüyada anahtar çoğaltmak, bu hayatınızdaki mutlu bir ilişkinin bozulacağını ve hatta sona erebileceğini önceden bildirir. Rüyasında elinde bir anahtar olduğunu görmek kendinizden ve yaşamdaki hareketlerinizden çok emin olduğunuza işaret eder. Rüyada birinden anahtar almak, yakında yeni fırsatların geleceği anlamına geleceği şeklinde yorumlanmıştır.

Velhasıl rüyada anahtar görmek; parayı, yardım elini, bilgi yoluna girmeyi temsil eder, ya da ilahi rehberlik almak anlamına da gelebilmektedir.

Rüyada bir sürü anahtar taşımak, düşmanına karşı refah, bilgi ve güvenlik anlamına gelir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...