Tgrt Haber
28 Şubat 2020 16:10

Saç gürleştirme önerileri, evde doğal kısa sürede saç nasıl gürleşir

Biz hanımlar için güzelliğimizin tamamlayıcı olarak gördüğümüz saçlarımızın, sağlıkla parlaması, güçlü olması çok önemlidir. Bunun yanı sıra beyazlarımız olmasın, gür görünsün, elektriklenmesin, nemini almış ama asla yağlı olmasın da isteriz. Peki bu kadar sağlıklı saçlara sahip olmak mümkün mü? Saçlarımıza evde pratik nasıl bakımlar uygulayabiliriz? İşte tüm bu sorularımızın cevabı makalemizde.

Saç gürleştirme önerileri, evde doğal kısa sürede saç nasıl gürleşir
Saç gürleştirme önerileri, evde doğal kısa sürede saç nasıl gürleşir,

Biz hanımlar için güzelliğimizin tamamlayıcı olarak gördüğümüz saçlarımızın, sağlıkla parlaması, güçlü olması çok önemlidir. Bunun yanı sıra beyazlarımız olmasın, gür görünsün, elektriklenmesin, nemini almış ama asla yağlı olmasın da isteriz. Peki bu kadar sağlıklı saçlara sahip olmak mümkün mü? Saçlarımıza evde pratik nasıl bakımlar uygulayabiliriz? İşte tüm bu sorularımızın cevabı makalemizde.

Saç gürleştirmek için ne yapmalı?

Saçlarınızı gürleştirme işlemlerini yapmadan önce bazı yapılması gerekenlere göz atalım

  1. Her gün veya gün aşırı, düzleştirici, fön makinesi veya maşa gibi ısı ile saçın birebir temas ettiği aletleri kullanıyorsanız, bunu en aza indirmeniz gerekmektedir.
  2. Her gün veya gün aşırı kullanılan jöle gibi sertleştiricilerden asgari ölçüde kullanmaya çalışın.
  3. Saçlarınızı kuru iken taramayın. Islak veya nemli iken tarayın.
  4. Saç kremi veya kimyasal içeren diğer şampuan veya kremleri bir süreliğine kaldırın ve kullanmayın. Bu ürünlerin uzun süre kullanımında saç bağışıklık kazandığı için, ürünlerin etkisini azaltır.
  5. Saçlarınızın ucundaki kırıkların olması nedeniyle aynı saç telinde arkadan gelen sağlıklı saçlar da kırılma eğilimi gösterir. Bu sürekli birbirini tekrar eden bir durum haline gelir ve aynı zamanda saç dibinizin de yeteri kadar beslenmesini önler. Bu nedenle bakıma başlamadan önce saçlarınızın kırıklarını temizletin.
  6. Saçlar kendi kendine bakım yapar. Bunu da fark edebilmeniz için saçınızın kırıklarını 3 ayda bir aldırmanız gerekecektir.
  7. Sizler için hazırladığımız saç gürleştirme kürlerini kullanırken, saçlarınızın sağlığını arttıracak başka bakımları da yapabilirsiniz. Özellikle gecen yapıp sabah kadar bekletilen zeytinyağının inanılmaz etkisi meşhurdur. Zeytinyağının bilinen faydalarının yanı sıra saçınıza da ihtiyacı olan nemi geri kazandırarak, daha parlak daha sağlıklı, daha gür ve daha canlı saçlarınızın olmasına neden olacaktır.
  8. Sizler için hazırladığımız saç gürleştirme kürlerini başladıktan sonra ihmal etmeden, haftada bir kere mutlaka uygulayın. Mümkünse bu her hafta aynı gün olsun. Saçlarınızın nefes aldığını ve çok daha sağlıklı bir görünüm kazandığını fark edeceksiniz.
  9. Saç gürleştirme kürlerini, saç diplerinden başlayarak saç uçlarınıza doğru, tüm saça ulaşacak şekilde sürün. Saç gürleştirme kürünü 15 dakika boyunca saçınızda tutun ve ardından ılık su ile yıkayın.

Evde doğal kısa sürede saç nasıl gürleşir?

  • Isırgan Otu Kürü

Biraz suyu kaynatın ve altını kapatıp içine ısırgan otu ilave edin. 10 dakika bu şekilde demlendirdikten sonra süzüp ılınmasını bekleyin ve ardından bu su ile saçlarınızı yıkayın. Bu su ile 1 saat bekledikten sonra saçınızı durulayın.

  • Sarımsak Kürü

3 diş sarımsağın kabuklarını soyun ve dövün. Ezdiğiniz sarımsakları elinize alın ve saç diplerinize sürün. 1 saat bu şekilde bekleyip güzelce yıkayın.

  • Karanfil Kürü

1 tutam kuru karanfil bitkisi alın ve biraz suya koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra süzün ve suyunu saçlarınıza iyice sürün. 1 saat bu şekilde bekleyin ve ılık su ile yıkayın.

  • Hint Yağı Kürü

Saç diplerinize, soğuk sıkım Hint yağı ile masaj yapın. Güzelce yapılan masajdan sonra tüm saçınıza bu yağı dağıtmak için tarakla tarayabilirsiniz. Bir adet havluyu sıcak suya bastırın ve suyunu sıktıktan sonra saçınızı bu havlu ile sarın. En az bir saat bu şekilde bekletin. Sonra saçlarınızı önce durulayın, sonra şampuanla yıkayın ve sonra tekrar durulayın. Bu kürü haftada bir kez uygulayın.

  • Hint Yağı ve Hindistan Cevizi Kürü

Her iki yağdan da 1 veya 2 yemek kaşığı bir yerde karıştırın ve bu yağları saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Ardından sıcak suya batırılmış ve suyu sıkılmış bir havlu ile saçlarınızı sararak bir saat bu şekilde bekleyip saçlarınızı durulayın. Ardından şampuanlayın ve ardından yeniden durulayın. Haftada bir kez bu kürü uygulayın.

  • Zeytinyağı Kürü

2 veya 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir cezvede ılıtın ve içine 1 tatlı kaşığı bal atıp iyice karıştırın. bu karışımı saç diplerinize, masaj yaparak yedirin. En az yarım saat bu şekilde bekleyin ve yıkayın. Haftada 2 kez bu karışımı uygulayabilirsiniz.

  • Keten Tohumu

Bir bardağın üçte birine keten tohumunu geceden bir miktar suda ıslatın. Ertesi gün keten tohumlarını süzün ve 1 su bardağı su ile kaynatın. Kaynayan keten tohumları, jöle kıvamında ve köpüklü bir kıvam aldıktan sonra ocağı kapatın ve süzün. Jel kısmını soğumaya bırakın ve saç diplerinize iyice yedirin. Bekletin ve yıkayın.

  • Yumurta

Saçlarınızın uzunluğuna göre, yumurta adedine siz karar verin. 1 veya 2 adet yumurtayı bir çırpma kabına kırın. İçine 1 veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Zeytinyağı yerine badem yağı veya hindistan cevizi yağı da ilave edebilirsiniz. Ardından bu karışı saç diplerinize sürün. Masaj yapın. Su ve şampuanla yıkayın. Haftada 2 kez bu kürü uygulayabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...