Sade kek tarifi ve Sade kek nasıl yapılır, Kolay sade kek yapımı
Yumuşacık ve puf puf bir o kadar da tok duruşu ile lezzetli bir sade kek tarifi isterseniz, tarifimize bakınız. Keki sade sevenler için bu tarifi uygulayabilir fakat çeşitli tatları da keklerde tatmayı arzulayanlar için ise sadece kek tarifinin limon kabuklu, portakal kabuklu, damla çikolatalı, üzeri çikolata soslu, içi tarçınlı, havuçlu, üzeri pudra şekerli, kuru meyveli, zebra kek denilen yarısı kakaolu ve diğer yarısı sadeli, sadece kakaolu olarak da hazırlayabilirsiniz.
Yumuşacık ve puf puf bir o kadar da tok duruşu ile lezzetli bir sade kek tarifi isterseniz, tarifimize bakınız. Keki sade sevenler için bu tarifi uygulayabilir fakat çeşitli tatları da keklerde tatmayı arzulayanlar için ise sadece kek tarifinin limon kabuklu, portakal kabuklu, damla çikolatalı, üzeri çikolata soslu, içi tarçınlı, havuçlu, üzeri pudra şekerli, kuru meyveli, zebra kek denilen yarısı kakaolu ve diğer yarısı sadeli, sadece kakaolu olarak da hazırlayabilirsiniz.
Sade keki, süt ile yapabileceğiniz gibi aynı ölçüde yoğurt ile de yapabilirsiniz.
Kekin fırında göründüğü gibi sönememesi için ise kekiniz piştikten sonra keki fırında, kapalı olarak 25 dakika kadar bırakmanız gerekmektedir.
Kekin altı pişiyor üstü pişmiyor veya tam tersi durumlarla karşılaşıyorsanız, fırından kaynaklı olabilir.
İki ölçü yapmak isterseniz tüm malzemelerin iki katını kullanmanız gerekecektir. Yarım ölçü için ise tüm malzemelerin yarısı kadar kullanın.
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 su bardağı un
Hazırlanışı
- Öncelikle püf noktalarıyla bir kek istiyorsanız, bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- 3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Bu genellikle mikser ile 2 veya 3 dakika sürmektedir.
- Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyin artık spatula ile çırpın.
- Kabartma tozu, vanilyayı ekleyin ve undan biraz ekleyip spatula ile çırpmaya devam edin. Bu aşamada da mikser kullanmayın. Bunları eleyerek dahil edin.
- Üzerine en az 2 su bardağı un ekleyin ve eğer hamur çok akışkan gelirse, yarım bardak daha un ilave edin. Unu da eleyerek dahil edin.
- Kek kalıbını tereyağı veya margarin ile iyice yağlayın. Üzerine sade kek hamurunuzu dökün ve önceden ısıttığınız 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra fırını kapatın ve keki dışarı çıkartmayın. Fırında 20-25 dakika daha fırında bırakın. Böylece kekiniz sönmeyecektir ve servise hazır.
Sade kek kaç kalori?
Ortalama bir dilim sade kek 170 kaloridir.