Tgrt Haber
13 Eylül 2018 16:56

Safra Kesesi Belirtileri Nelerdir, Safra Kesesi Kan Tahlili ve Tedavisi

Karnın sağ üst köşesinde bulunan safra kesesi bazı zararlı olan maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Safra kesesi belirtileri kan tahlili ve tedavisi nelerdir.

Safra Kesesi Belirtileri Nelerdir, Safra Kesesi Kan Tahlili ve Tedavisi
safra kesesi

Safra salgısı karaciğerde üretilen bağırsağa dökülen bir salgıdır. Safranın asıl görevi yağda eriyen vitaminlerin sindirilmesine yardımcı olmaktır. Karnın sağ üst köşesinde bulunan safra kesesi bazı zararlı olan maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Peki, Safra kesesi belirtileri nelerdir?Detayları yazımızın içerisinde bulabilirsiniz.

Karın ağrısı, ishal veya kabızlık karşılaşılacak başlıca belirtiler arasındadır. Bunun yanında karında kısmında başlayan ve sırt bölgesine doğru yayılan ağrılar. Hazımsızlık, şişlik, gaz ve karın ağrısı. Dışkıda fark edilir renk değişikliği şeklinde belirtiler gösterebilir. Eğer bu belirtilerin yanında üşüme ve titreme, karın ve sırt bölgesinde ağrı, terleme, ateş, cildin sararması, nefes alırken hissedilen şiddetli ağrı, nabız yükselmesi ve iştahsızlık gibi belirtilerde varsa bunlar safra kesesi taşının olduğuna işarettir.

Safra Kesesi Belirtileri Kan Testi

Safra kesesi belirtileri kan testi ve ultrason kontrolleri sonucu safra kesesi taşı olup olmadığı hekiminiz tarafından belirlenir. Safra kesesi taşı safranın kimyasal yapısının bozulması sonucu oluşur. Safra kesesinin tamamen boşalamaması sonucunda meydana gelmektedir safra kesesi taşı. Genellikle safra kesesi taşının tedavisi safranın alınması ile sonuçlanmaktadır. Safra kesesinin alınmasının uygun bulunmadığı durumlarda hekiminizin uygun gördüğü tedavi edici ilaçlar sayesinde safra kesesi taşını eritme yöntemine başvurulmaktadır. İlaç tedavisi safra kesesi taşını tamamen yok etmeyecek olup sadece ilacı kullandığınız süre içerisinde faydalı olacaktır.

Safra Kesesi İltihabı

Kronik ishal, iştahsızlık, sürekli bir geğirme hissi, mide bulantısı ve mide yanması, ağız kokusu, ciltte sararma, ateş, kalp atışlarında hızlanma, mide yanması gibi belirtiler safra kesesi iltihabının başlıca belirtileridir. Aslında safra kesesi iltihabının baş nedeni safra kesesinde bulunan taşlardır çünkü safra kesesinde bulunan taşlar safra kanalında tıkanmalara sebep olur ve bu tıkanmalar sonucu safrada iltihaplanma meydana gelir. Yine safra kesesi taşı tespitinde olduğu gibi safra kesesi iltihabı da karın ultrasonu, karın röntgeni ve kan testiyle teşhis edilir. Tedavisi ise ancak safra kesesinin alınmasıyla mümkün olacaktır. İlaç tedavisi yalnızca belirtileri azaltır ama tamamen geçmesi için faydalı değildir.

Safra kesesiyle ilgili bir problem olduğunu düşünüyorsanız ve söylenen belirtileri yaşıyorsanız doktorunuza görünüp uygun görülen tedaviyi olmanız faydalı olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...