Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2022 11:25 - Güncelleme : 25 May 2022 11:37

Sağlık Bakanlığı atama kura başvurusu başladı mı, ne zaman? İşte Sağlık Bakanlığı PBS başvuru ekranı

2022 2.dönem ilk defa ve yeniden atama kura duyurusu yayımlandı! Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan personel alımı için ilk defa ve yeniden atama kura duyurusu yapılmasının ardından gözler kura başvuru tarihine çevrildi. 2022 2.dönem ilk defa ve yeniden atama için kura tarihlerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki, Sağlık Bakanlığı kura başvurusu başladı mı? 2022 Sağlık Bakanlığı kura başvurusu ne zaman ve nerede yapılacak? İşte PBS başvuru ekranı…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Sağlık Bakanlığı atama kura başvurusu başladı mı, ne zaman? İşte Sağlık Bakanlığı PBS başvuru ekranı
Sağlık Bakanlığı,Sağlık Personeli atama

Sağlık Bakanlığında çalışmak isteyen atama kurası başvuru tarihlerinin açıklanmasının ardından detayları merak ediyor. Sağlık Bakanlığı atama kurası başvuru tarihleri açıklandı. Sağlık Bakanlığı PBS kura başvuru ekranı ile başvurular alınmaya başlanacak. Binlerce sağlık çalışanını yakından ilgilendiren 2022 Yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlan metni yayımlanmasıyla birlikte "Sağlık Bakanlığı atama kura başvurusu başladı mı, ne zaman?" soruları gündeme geldi. İşte detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA DUYURUSU YAYINLANDI

"2022 Yılı 2.Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Duyurusu"nu yayımlayan Sağlık Bakanlığı, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemlerinin kura ile gerçekleşeceğini duyurdu. Sağlık Bakanlığı atama kurası başvuruları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet şifresi ile gerçekleşecek.

Sağlık Bakanlığı atama kura başvurusu başladı mı, ne zaman? İşte Sağlık Bakanlığı PBS başvuru ekranı

Sağlık Bakanlığı PBS kura başvuru ekranı ile başvurular alınmaya başlanacak. 2022 Yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlan metni yayımlandı. Yapılan duyuruya göre 1. Yerleştirmede ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip ve yüksek lisans veya doktora programlarından mezun olmuş eczacı unvanlı personel alımı’ yapılacak. 2. Yerleştirmede ‘Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları için eczacı, uzman diş tabibi, diş tabibi, tabip ve uzman tabip unvanında personel alımı’ yapılacak. Başvurular 25-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek birinci maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

PBS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Başvurular 25.05.2022 Çarşamba - 30.05.2022 Pazartesi (Saat 18:00'e Kadar) Tarihleri Arasında PBS Üzerinden Yapılacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI PBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMA KURASI NE ZAMAN YAPILACAK?

  • Başvuru değerlendirme sonuçları 9 Haziran Perşembe günü PBS üzerinden ilan edilecek.
  • İnceleme sonrası başvuruları reddedilenlerin itirazları, 10 Haziran Cuma saat 18.00'e kadar yine bu sistem üzerinden alınacak.
  • İtiraz sonuçları 15 Haziran Çarşamba günü PBS üzerinden açıklanacak.
  • Kura çekimi 16 Haziran Perşembe günü yapılacak, yeri ve saati "https://yhgm.saglik.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Atamaya esas evraklar 1 Temmuz Cuma günü saat 18.00'e kadar alınacak.
  • Kamu kurum ile kuruluşlarında sözleşmeli olanlar ve özel sağlık tesislerinde çalışanlar, kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine dair belgeyi, atamaları yapıldıktan sonra göreve başlayacakları sağlık tesisine teslim edecek.

GENEL ESASLAR

  • Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacaktır.
  • Kura yeri ve saati (https://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.
  • Başvuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.
  • Kesinleştirilen başvuru formu fiziki evrak olarak ayrıca gönderilmeyecektir.
  • 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan Türk soylu yabancıların Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce tutulan nüfus kütüğüne kayıtlı olduklarına dair belgeyi başvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekmektedir.
  • Eczacı unvanı dışındaki diğer unvan ve branşa sahip adaylar sadece 2. yerleştirme için tercih yapabilecek olup en fazla on (10) adet tercihte bulunabileceklerdir. Genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar, tercihlerine yerleşememesi halinde boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirilecektir.
  • Kura başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 31 Mayıs 2022 Salı – 14 Haziran 2022 Salı saat 18:00’e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebilirler. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunamazlar.
  • İnceleme neticesinde uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilerek, elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeleri PBS üzerinden ilan edilecektir.

 

BAŞVURU ŞARTLARI VE İLAN DETAY İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...