Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2020 16:50

Sakızlı muhallebi tarifi, İdil Fırat’tan Nefis Sakızlı Muhallebi, Çiğnenen sakızlı ve damla sakızlı muhallebi

Sizlere inanılmaz lezzetli iki tarif ile geldik. Bunlara bayılacaksınız. Özellikle normal çiğnenen sakızla yapılan olana bayılacaksınız. Damla sakızlı muhallebilerin her zaman bir acı tatlı olma riski vardır. Bu da damla sakızını iyi eritilemediğinden kaynaklanır fakat çiğnenen sakızda böyle bir sorun olmaz riski çok daha azdır. İşte farklı ve harika sunumları ile damla sakızlı muhallebi tarifleri…

Sakızlı muhallebi tarifi, İdil Fırat’tan Nefis Sakızlı Muhallebi, Çiğnenen sakızlı ve damla sakızlı muhallebi
Sakızlı muhallebi tarifi, İdil Fırat’tan Nefis Sakızlı Muhallebi, Çiğnenen sakızlı ve damla sakızlı muhallebi,

Sizlere inanılmaz lezzetli iki tarif ile geldik. Bunlara bayılacaksınız. Özellikle normal çiğnenen sakızla yapılan olana bayılacaksınız. Damla sakızlı muhallebilerin her zaman bir acı tatlı olma riski vardır. Bu da damla sakızını iyi eritilemediğinden kaynaklanır fakat çiğnenen sakızda böyle bir sorun olmaz riski çok daha azdır. İşte farklı ve harika sunumları ile damla sakızlı muhallebi tarifleri…

İdil Fırat’tan Nefis Sakızlı Muhallebi

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 bardak Un
  • 1 bardaktan 2 parmak az şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı sakız
  • Çıtır kadayıf
  • Antep fıstığı

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye 1 litre sütü, 1 bardaktan 2 parmak az şekeri ekleyerek orta ateşte sürekli karıştırarak, muhallebiniz kıvam alana kadar kaynatın. Bu süreç yaklaşık 10 dakika sürecektir.
  2. 1 çay kaşığı damla sakızını havanda dövün ve ardından ocaktan aldığınız tencereye alın. Üzerine 1 çay kaşığı da tereyağını da ekleyerek sakızlar iyice eriyene kadar karıştırın.
  3. Sakızlar eridikten sonra kupları hazırlamaya başlayabilirsiniz. Eğer bu muhallebiyi bir kupta servis yapacaksanız veya şeffaf cam bir kasede de sunum yapacaksanız altını hazır satılan çıtır kadayıflarla süsleyebilirsiniz. Sonra üzerine muhallebiden dökün ve en üst katına da Antep fıstığı döküp tamamlayabilirsiniz. Bu şekilde görüntüsü de harika olmaktadır.

Çiğnenen sakızlı ve damla sakızlı muhallebi

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım paket tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 tane damla sakızlı şekersiz sakız
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

  1. Yarım paket tereyağını bu da yaklaşık 125 gram etmektedir, bir tencereye alarak eritin.
  2. Üzerine 1 su bardağı unu ve 1 litre sütü ekleyerek karıştırın.
  3. 2 tane sade şekersiz ve damla sakızlı sakızı ikiye bölerek muhallebinin içine atın ve muhallebi kaynayıp kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Kıvam alan muhallebiyi, kuplara veya kaselere alın ve üzerini Antep fıstığı ile süsleyin. Dilerseniz başka şeylerle de süsleyebilirsiniz fakat bu muhallebiye en çok Antep fıstığı yakışmaktadır.
  5. Muhallebiden kalırsa üzerine bir miktar kakao ekleyip karıştırarak bir sıkma torbasından muhallebilerin üzerine süsleme yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...