Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ekim 2019 17:29

Salata tarifleri ve Salata tarifi kolay nasıl yapılır, Salata nasıl yapılır

Misafir sofralarımızın vazgeçilmezleri salata tariflerinin en lezzetlilerini sizler için hazırladık. Protein, tahıl ve birbirinden sağlıklı ve lezzetli sebzeler ile salatalarınızı hazırlayabilirsiniz. Bu salatalar, yiyenleri uzun süre tok tutacaktır. Aynı zamanda sağlıklı öğünler tüketmenizi sağlayacaktır.

Salata tarifleri ve Salata tarifi kolay nasıl yapılır, Salata nasıl yapılır
Salata tarifleri ve Salata tarifi kolay nasıl yapılır, Salata nasıl yapılır,

Misafir sofralarımızın vazgeçilmezleri salata tariflerinin en lezzetlilerini sizler için hazırladık. Protein, tahıl ve birbirinden sağlıklı ve lezzetli sebzeler ile salatalarınızı hazırlayabilirsiniz. Bu salatalar, yiyenleri uzun süre tok tutacaktır. Aynı zamanda sağlıklı öğünler tüketmenizi sağlayacaktır.

 
Şehriyeli Tavuk Salatası

Malzemeler
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1,5 su bardağı tel şehriye
•    2 su bardağı su
•    2 adet (didiklenmiş) tavuk göğüs eti
•    1 adet (közlenmiş ve küçük doğranmış) kırmızı kapya biber
•    3 adet kornişon turşu (küçük doğrayın)
•    3 dal (küçük doğranmış) taze soğan
•    5 adet (dilimlenmiş) mantar
•    1 avuç (doğranmış) taze nane
•    3 yemek kaşığı (konserve) mısır
•    1 adet limonun suyu
•    4 yemek kaşığı zeytinyağı
•    2 yemek kaşığı nar ekşisi
•    1 çay kaşığı sumak
•    1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
1.    Zeytinyağını, yapışmaz bir tencereye alın ve biraz ısındıktan sonra tel şehriyeyi ekleyin.
2.    Üzerine suyu ekleyip, kapağını kapatın ve suyunu çekince ocağın altını kapatıp biraz karıştırdıktan sonra bir karıştırma kabına alın.
3.    Ardından tavuğu, kırmızı biberi, turşuyu, taze soğanı, mantarı, mısırı, limon suyunu, sumağı, tuzu ve nar ekşisini güzelce harmanlayın.

 
3 Fasulye Salatası

Malzemeler
•    1 adet kırmızı soğan
•    1 çay kaşığı tuz
•    2 çay kaşığı sumak
•    3 yemek kaşığı (haşlanmış) mısır
•    1 su bardağı (haşlanmış) Meksika fasulyesi
•    1 su bardağı (haşlanmış) kuru fasulye
•    1 su bardağı (haşlanmış) barbunya
•    1/2 demet doğranmış maydanoz
•    1 adet limonun suyu
•    5 yemek kaşığı zeytinyağı
•    2 yemek kaşığı nar ekşisi
•    1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
1.    Soğanı julyen doğrayın ve tuz, sumak ile ovarak karıştırın.
2.    Kuru fasulyeyi, Meksika fasulyesini, barbunyayı, mısırı, ovduğunuz soğanları, zeytinyağını, maydanozu, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.

 
Etli Peynirli Ispanak Salatası
•    Kırmızı ve sarı dolmalık biber (şerit yani julyen doğrayın)
•    180 gram dana bonfile (şerit yani julyen doğrayın)
•    4 yemek kaşığı zeytinyağı
•    3 yemek kaşığı balzamik sirke
•    1 çay kaşığı tuz
•    Karabiber
•    Beyaz peynir (küp şeklinde doğrayın)
•    Ispanak veya göbek marul

Hazırlanışı
1.    Bonfileyi, ızgara tavada önlü arkalı kızartın.
2.    Üzerine dolmalık biberleri atıp, biberler biraz sotelenip renk değiştirene kadar tavada çevirin.
3.    Ayrı bir derin kaba, zeytinyağını, tuzu ve sirkeyi ekleyerek karıştırın.
4.    Marulları büyük olarak bölün ve üzerine etleri serpin.
5.    Beyaz peynirleri de üzerine serpin.
6.    Sonra hazırladığınız zeytinyağlı sosu gezdirin.

 
Cevizli Buğday Salatası

Malzemeler
•    1 su bardağı (dövülmüş) ceviz içi
•    10 adet doğranmış kuru domates
•    Yarım su bardağı (kavrulmuş ve kabuğu soyulmuş) badem
•    Yarım çay bardağı zeytinyağı
•    Yarım adet limonun suyu
•    1 kahve fincanı nar ekşisi
•    1,5 çay kaşığı tuz
•    1 avuç (doğranmış) taze nane
•    2 su bardağı haşlanmış buğday
•    10 adet (doğranmış) kuru kayısı
•    8 dal (doğranmış) taze soğan
•    Yarım demet (doğranmış) maydanoz
•    Yarım demet (doğranmış) dereotu

Hazırlanışı
Bir tavayı ocağa alın ve ceviz içini, kuru domatesi, bademi ocağı açarak güzelce kavurun.
Bir karıştırma kabında, zeytinyağını, nar ekşisini, tuzu, taze naneyi ve limonu güzelce karıştırın.
Haşlanmış buğdayı, kuru kayısıyı, taze naneyi, tavada kavurduğunuz karışımı, taze soğan ve dereotunu bir kapta karıştırın.
Üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan dökün ve servis edin.
 

Kaşarlı Yumurta Salatası

Malzemeler
•    Yarım su bardağı zeytinyağı
•    1 adet limonun suyu
•    10 adet (haşlanmış ve dörde bölünerek doğranmış) yumurta
•    3 dal (doğranmış) taze soğan
•    1 adet (julyen doğranmış) kuru soğan
•    Yarım demet (doğranmış) dereotu
•    Yarım demet (doğranmış) maydanoz
•    Yarım su bardağı (rendelenmiş) kaşar peyniri
•    1,5 çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı
Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve pul biberi güzelce bir kapta karıştırın.
Başka bir kaba, yumurtayı, taze soğanı, kırmızı soğanı, maydanozu ve dereotunu ve onun da üzerine sıvı karışımı ilave ederek, yumurtaları zedelemeden harmanlayın.
En son kaşar peyniri ilave edip az karıştırdıktan sonra servis edin.


 
Kerevizli Yeşil Salata

Malzemeler
•    1 adet portakal
•    2 adet (şerit şeklinde yani julyen doğranmış) kereviz
•    1 adet limonun suyu
•    1 su bardağı yoğurt
•    2 yemek kaşığı hardal
•    1 yemek kaşığı mayonez
•    1 avuç (doğranmış) dereotu
•    1 avuç (doğranmış) maydanoz
•    1 adet (doğranmış) göbek
•    1 kahve fincanı zeytinyağı
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
1.    Kerevizin üzerine, portakal ve limon suyunu döküp elinizle güzelce harmanlayın.
2.    Yoğurt, hardal, mayonez ve zeytinyağı, tuzu spatula ile karıştırın.
3.    3 yemek kaşığı zeytinyağını yapışmaz bir tavaya alın ve kerevizleri burada kızartın.
4.    Bir karıştırma kabına, kızarttığınız kerevizleri, hazırladığınız sostan 2 yemek kaşığı kadarını ve dereotunu güzelce karıştırın.
5.    Üzerine göbek marulu dahil edip, karıştırın. Üzerine maydanozu ekleyip yine karıştırın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...