Tarih : 21.01.2021 - 10:55 Yorum : 0

Samsa Tatlısı Tarifi

Burma tatlısına benzer bir tatlı tarifimiz var sırada. Çanakkale yöresine ait samsa tatlısı misafirleriniz için güzel bir tatlı olabilir. Yapıldığı anda bitmeye aday bu tatlıyı denemelisiniz. İşte samsa tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları...

Samsa Tatlısı Tarifi

Samsa Tatlısı İçin Alınacak Malzemeler 

  • 500 gram un
  • 500 gram şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 kilogram ceviz
  • 1 kilogram badem
  • 3 adet karanfil
  • Çok az tuz
  • 500 mililitre halis zeytinyağı
  • 3 su bardağı su

Samsa Tatlısı Tarifi

Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır? / Samsa Tatlısı Tarifi 

  • Öncelikle bademleri kaynar suda, kabukları çıkana kadar kaynatalım.
  • Bademlerin kabukları temizlendikten sonra bir tava içinde 20 dakika kadar kavurup daha sonra havanın içine alıp güzelce ezin. 
  • Cevizi iç haline getirip daha sonra bir tava içinde onu da 20 dakika kadar kavurup daha sonra havanın içine alıp güzelce ezin.
  • Yumurta, çok az tuzu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını çırparak, un ve 1 su bardağı su ile iyice yoğurun.
  • Hamur açılabilecek kıvama gelince bir saat kadar dinlendirip daha sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Merdana ya da yoksa oklova ile tepsi boyutuna getirene kadar ince bir yufka haline getirin.
  • Daha önce ezilmiş ceviz, badem ve karanfili bir kasede karıştırıp açtığınız ince açmış olduğunuz hamurun içine bir çay bardağı ölçüsünde güzelce yerleştirin.
  • Hazırladığınız tüm yufkaları oklavaya sararak, rulo haline getirin. 
  • Rulo haline getirdiğiniz hamuru 3-4 santimetre genişliğinde keserek enine yani uzunlamasına tepsiye nimazi bir şekilde dizin. 
  • Halis zeytinyağını kızdırarak, tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine dökün ve fırına verin.
  • Fırında hamurun tepsiye yapışmayacak hale gelmesini bekleyin. Hamur hafif pembeleştiğinde fırından alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 
  • Hazır şekeri 3 su bardağı su ile koyulaşana kadar koyu bir renk alana kadar kaynatın.
  • Kaynar halde, oda sıcaklığında soğumuş hamurun üzerine yavaş yavaş dökün.
  • Hamur şerbetini çektikten 1 saat sonra servis yapabiliriz.

Afiyet olsun... 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber