Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ocak 2019 16:13

Sarı Akıntı Neden Olur Nasıl Geçer, Akıntıyı Önlemek İçin Ne Yapmalı

Kadınların hemen hemen hepsinin yaşadığı bir durum olan sarı akıntı aslında korkulacak bir durum değildir. Sarı akıntı neden olur nasıl geçer, sarı akıntı gelmesi hamilelik belirtisi mi?

Sarı Akıntı Neden Olur Nasıl Geçer, Akıntıyı Önlemek İçin Ne Yapmalı
hamilelik,sarı akıntı,beyaz akıntı

Kadınların hemen hemen hepsinin yaşadığı bir durum olan sarı akıntı aslında korkulacak bir durum değildir. Olağan bir durumdur ve miktarı kadından kadına değişiklik göstermektedir. Özellikle gebelik, değişen hormonlar veya bir enfeksiyonun varlığı da vajinal akıntının miktarını veya tutarlılığını etkileyebilir. Bu akıntının aslında birçok faydası bile vardır. Özellikle ilk regl döneminden sonra vajinanın temiz kalmasını ve temizlenmesini sağlar. Bu rahmin temizlenmesini sağlayan doğal bir yoldur. Ayrıca enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur.

Sarı Akıntı Gelmesi Hamilelik Belirtisi Mi?

Hamilelik sırasında ve bu ilk 6 ay boyunca akıntı nadiren görülür. Bu yüzden sarı akıntı hamilelik belirtisi olarak kabul edilmez. Hamileliğin 6. Ayından sonrasında sarı akıntı farklı renk, miktar ve kıvamda olabilir.

Sarı Akıntı Neden Olur Nasıl Geçer

Vajinal akıntı anormal veya normal olabilir. Çoğu zaman bir sorun ifade etmez. Normal akıntı; açık renkli, koyu kıvamlı veya daha ince kıvamlı ve genellikle kokusuzdur. Vücudun ürettiği bu akıntının miktarı, bir kadının aylık adet döngüsü sırasında farklı zamanlarda değişebilir. Sarı akıntı genellikle cinsel aktivite ve doğum kontrolü kullanımına bağlı olarak değişir.

Sarı Akıntının Bazı Belirtleyici Özellikleri

Sarı akıntının farklı tipleri vardır. Miktarı, kokusu ve rengi size normal bir akıntı veya anormal bir akıntı olup olmadığı ile ilgili ipuçları verebilir.

Beyaz Renkteki Akıntı

Beyaz akıntı normal olarak kabul edilir ancak beyaz akıntıyla birlikte; kaşıntı, yanma, koku, akıntıda topaklanma gibi belirtiler var ise enfeksiyon olabilir. 

Sarı Renkteki Akıntı

Sarı renkteki akıntı da normal kabul edilir fakat; akıntı soluk renkte ve kokusuzsa, vajinal yolla bulaşmış bir enfeksiyon olabilir. Yine beraberinde kaşıntı, idrar yaparken ağrı, bazen de koku olma belirtileri de baş gösterebilir.

Açık Renkteki Akıntı

Berrak renkteki vajinal akıntı genellikle normaldir. Bununla birlikte miktarı, kadınların aylık regl döngüsüne göre farklılık gösterebilir. 

Akıntıyı Önlemek İçin

  • Normal bir akıntıyı önlemenize gerek yoktur tam tersine bu vücudunuzun temizlendiği anlamına geldiği için sevinmeniz gerekir. Anormal olan akıntılar için bazı önlemler şunlardır;
  • Vajinal enfeksiyonları önlemeye çalışın.
  • Vajinanızı steril hale getirmek için fazla ve oradaki iyi bakterileri yok edecek kadar yıkamaktan kaçının.
  • Nemi emen ve mantar enfeksiyonunu önleyebilen pamuklu iç çamaşırları tercih edin
  • Cinsel ilişki sırasında prezarvatif kullanın.
  • Kokusuzu sabun, tampon gibi zararsız şeyler kullanın. Kokulu ve fazla güçlü temiz etkisi veren ürünler vajinadaki doğal bakterileri öldürür bu da enfeksiyon riskini artırır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...