Tgrt Haber
09 Aralık 2019 16:19

Sebze çorbası yapımı ve Sebze çorbası nasıl yapılır, Sebze çorbası tarifi, Sebze çorbası kalori ne kadar

Sebze çorbası, vitamin deposu bir çorbadır. Fakat bu çorbayı daha da vitamin deposu bir içecek haline getirmek tamamen sizin elinizdedir. Aşağıdaki tarif standart ve en çok bilinen bir sebze çorbasıdır. Bu sebze çorbasının yanı sıra birçok farklı sebzeyi, çorbanıza ekleyerek daha fazla sebzeden vitamin alabilirsiniz.

Sebze çorbası yapımı ve Sebze çorbası nasıl yapılır, Sebze çorbası tarifi, Sebze çorbası kalori ne kadar
Sebze çorbası yapımı ve Sebze çorbası nasıl yapılır, Sebze çorbası tarifi, Sebze çorbası kalori ne kadar,

Sebze çorbası, vitamin deposu bir çorbadır. Fakat bu çorbayı daha da vitamin deposu bir içecek haline getirmek tamamen sizin elinizdedir. Aşağıdaki tarif standart ve en çok bilinen bir sebze çorbasıdır. Bu sebze çorbasının yanı sıra birçok farklı sebzeyi, çorbanıza ekleyerek daha fazla sebzeden vitamin alabilirsiniz.

Klasik tadıyla nefis sebze çorbası
Malzemeler
•    4 yemek kaşığı sıvı yağ
•    1 adet soğan
•    2 adet sivri biber
•    1 adet havuç
•    1 adet patates
•    1 adet kabak
•    1 yemek kaşığı salça
•    Karabiber
•    Pul biber
•    Tuz
•    7 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Bir tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağı alın.
Üzerine 1 adet soğanı yemeklik doğrayarak ekleyin ve soğanlar sotelenip diriliğini kaybedene kadar kavurun.
Üzerine sivri biberi de ekleyerek soğanlarla soteleyin.
Üzerine rendelediğiniz bir adet havucu, bir adet kabağı ve bir adet kabağı da ekleyerek kavurmaya devam edin.  Üzerine 1 yemek kaşığı salça ekleyin. Karabiberi ve tuzu da ekleyin. Üzerine 7s u bardağı suyu da ekledikten sonra kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sebzeler yumuşadıktan sonra, blenderdan geçirin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.


Kerevizli sebzeli mükemmel besleyici sebze çorbası
Malzemeler
•    1 adet kereviz orta boy
•    1 su bardağı süt
•    2 adet patates orta boy
•    2 adet normal havuç
•    Yarım kabak
•    1 adet kuru soğan
•    Yarım çay bardağı sıvı yağ
•    1 buçuk tatlı kaşığı tuz
•    7- 8 bardak su
•    1 tatlı kaşığı Zerdeçal Tozu
•    İki buz küpü büyüklüğünde kemik suyu
Hazırlanışı
1.    Bir tencereye sıvı yağı alın ve ardından altını açıp yağı biraz ısıtın.
2.    Biraz irice doğradığınız soğanları tencereye ekleyin ve sotelemeye başlayın.
3.    Havuçları ve patatesi iri küpler halinde doğrayın ve tencereye ilave edin.
4.    Kerevizi güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup hemen iri küpler halinde doğrayarak tencereye ilave edin.  5 dakika boyunca bu şekilde kavurun.
5.    Üzerine zerdeçal, tuz, kemik suyu veya 7 su bardağı normal suyunu ekleyerek yumuşayana kadar pişirmeye bırakın. Suların kaynar olmasına dikkat edin.
6.    25 dakika kadar pişirdiğiniz sebzelerin ocağın altını kapatın.
7.    1 su bardağı sütü ısıtın.
8.    Çorbayı blenderdan geçirin.
9.    Üzerine ısıttığınız sütü ilave edin.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...