Tgrt Haber
12 Ekim 2018 20:46

Sedef Hastalığı Nedir Tedavisi Nasıl Olur Sedef Hastalığı Bitklisel Tedavisi

Sedef hastalığı bir deri hastalığıdır. Sebebi tam olarak bilinememektedir. Sedef hastalığı nedir tedavisi nasıl olur. Sedef hastalığı belirtileri nelerdir.

Sedef Hastalığı Nedir Tedavisi Nasıl Olur Sedef Hastalığı Bitklisel Tedavisi
sedef hastalığı

Sedef hastalığı bir deri hastalığıdır. Sebebi tam olarak bilinememektedir. Bazı uzmanlar tarafından bu hastalık karaciğerden kaynaklı bir hastalıktır. Cilt hücrelerinin yaşam döngüsünü hızlandıran yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Hücrenin, cildin yüzeyinde hızla birikmesine neden olur. Ekstra deri hücreleri kaşıntılı ve bazen ağrılı olan pulları ve kırmızı lekeleri oluşturur. Sedef hastalığı sıklıkla kronik bir hastalıktır. Tedavinin ana amacı, cilt hücrelerinin bu kadar hızlı büyümesini engellemektir. Sedef hastalığı için tedavi yoktur, ancak semptomları yönetebilirsiniz. Nemlendirme, sigarayı bırakma ve stres yönetimi gibi yaşam tarzı önlemleri yardımcı olabilir. Sedef hastalığı aşağıdaki mankende görülen pembe yerlerde görülür. Makalemizin devamında Sedef hastalığı nedir tedavisi nasıl olur Sedef hastalığı belirtileri nelerdir, Sedef hastalığı bitkisel tedavi yöntemlerini bulabilirsiniz.

Sedef Hastalığı Belirtileri

  • Cilt lekeleri
  • Ciltte yoğun pullanma
  • Küçük boy kırmızı veya beyazımsı lekeler
  • Kanamaya yatkın kuru ve çatlamış cilt
  • Ciltte yoğun kaşınma
  • Kalınlaşmış ve çukur tırnaklar
  • Şişmiş ve sert eklem yerleri
  • Kırmızı, kabarık ve iltihaplı yama şeklinde yaralar
  • Kırmızı yama şeklindeki yaralar üzerinde beyazımsı veya gümüş renginde plaklar
  • Bazı yaraların etrafında ağrı
  • Eklemlerde de ağrı ve şişlikler

Sedef Hastalığı Nedir Tedavisi Nasıl Olur Sedef Hastalığı Bitklisel Tedavisi

Sedef Hastalığı Nedir Neden Olur Tedavisi Nasıl  - Sedef Hastalığı Evde Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Bitkisel takviyelee, sedef hastalığı semptomlarını hafifletebilir

  • Balık yağı
  • D vitamini
  • Süt devedikeni
  • Aloe vera
  • Soğuk su balıklar ve kapsülleri
  • Fındık
  • Omega-3 yağ asitleri
  • Oregon üzümü
  • Çuha çiçeği yağının, sedef hastalığının hafif semptomlarını hafifletmeye yardımcı olduğu bildirilmiştir.

Bitkisel takviyeler, sedef hastalığı semptomlarını azaltabilir. Zeytinyağı; cilde topikal olarak uygulandığında rahatlatıcı bir faydaya da sahip olabilir. Duş sırasında deri üzerinde oluşan plakları yumuşatmaya yardımcı olmak için saç derisine birkaç yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile masaj yapmayı deneyin.

Duş alın

Sıcak su cildiniz için tahriş edici olabilir fakat Epsom tuzu , mineral yağı, süt veya zeytinyağı ile ılık banyo, kaşıntıyı yatıştırır. Aynı zamanda kuruyan kabuklardan arındırır. Daha fazla etki için banyodan hemen sonra vücudunuzu nemlendirmeyi unutmayın. Bazı kişiler banyoda sulandırılmış sirke ile yıkanır. Bunun için, bir bardak sirke ile ılık bir duş alın. Bir pamuk yardımıyla sedefli bölgelere de kompres yapabilirsiniz.

Elma sirkesi

Elma sirkesi, faydası saymakla bitmeyen bir doğal şifa kaynağıdır. Özellikle organik olanını tercih edin. Kafa derisi için en güzel yöntemlerden biridir. Sedef hastalığını tedavi etmek için elma sirkesini, haftada birkaç kez saç derisine uygulayın. Yanma hissine neden olursa, sirkeyi su ile 1/1 oranında seyreltin. Yanma hala devam ederse, kullanmayı bırakın.

Işık tedavisi

Işık terapisi , doktorların gözetiminde yapılan bir tedavi yöntemidir. Cildinizin, ultraviyole ışık almasını sağlayarak yaraları hafifletmeye çalışır. Ultraviyole ışık, sedef hastalığı tarafından tetiklenen deri hücrelerinin büyümesini yavaşlatmaya yardımcı olur. Işık tedavisinin etkisini görebilmek için uzun vadede ve genellikle fazla ve sık seanslar almanız gerecektir. Solaryumun, ışık tedavisi olmadığını unutulmamalıdır. Çok fazla güneş ışığı aslında sedef hastalığını daha da kötüleştirebilir. Işık tedavisi her zaman bir doktor gözetiminde yapılmalıdır.

Stresi azaltın

Kronik sedef hastalığının kaynağı stres olabilir. Bu genellikle kısır döngüye dönüşebilir çünkü stresin kendisi sedef hastalığı semptomlarını kötüleştirebilir. Mümkün olduğunda stresi azaltmaya çalışmanın yanı sıra, kendinizi mutlu etmenin yollarını aramalısınız.

Alkolden kaçının

Alkol sedef hastalığı olan birçok kişi için bir tetikleyicidir. 2015 yılında, alkol kullanan ve kullanmayan kadınlar arasında yapılan bir araştırmada, alkol alan kadınların sedef hastalığı riskinin, alkol almayanlara oranla 2 katı arttığını göstermektedir.

Zerdeçal kullanımı 

Bitkiler genellikle bilinen en pratik ve doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Zerdeçal , sedef hastalığı alevlenmelerini, kaşıntılarını ve kırmızılıklarını en aza indirmeye yardımcı bir bitkidir. Tablet şeklinde olanlarının yanı sıra, katı olarak da kullanıla bilinir veya toz halini yemeğinize de serpebilirsiniz. FDA onaylı zerdeçal dozu günde 1,5 ila 3 gramdır.

Tütün kullanmayın

Sigara içmek sedef hastalığı riskinizi artırır. Sigara içmeyi bırakın. Zaten sedef hastalığınız varsa, belirtilerinizi daha da şiddetli hale gelebilir.

Kuru cildi önleyin

Havayı evinizde veya ofisinizde nemli tutmak için nemlendirici kullanın. Bu, kuru cildin önlenmesine yardımcı olabilir. Hassas cilt nemlendiricileri de cildinizin esnekliğini korurken, plakların oluşmasını önleyecektir.

Cildinize temas eden kokulara dikkat edin

Çoğu sabun ve parfüm, içinde cildinizi tahriş edebilecek boyalar ve diğer kimyasallar içerir. Mümkün olduğunca, bu tür ürünlerden kaçının ve “hassas cilt” etiketli olan ürünleri seçin. Parfüm dışında çamaşır yumuşatıcıları da oldukça tehlikeli olabilir. Bunların kullanımına da dikkat ederek hassas cilt etiketli olanları tercih etmeye çalışın.

Sedef Hastalığı İlaç Tedavisi

Sedef hastalığı belirtilerini tam anlamıyla anlatmak veya tedavi yöntemlerini herkes için uygundur demek doğru olmaz. Bazı belirtiler herkeste olmayabilir. Bazı tedaviler de her sedef hastasının yaralarını iyileştirmeyebilir. Hastalığınızı ve boyutunu hangi evrede olduğunu iyi anlamalı ve takip etmelisiniz. Evde yapılacak yukarıdaki önerilerimiz, hafif boyuttaki sedef hastaları veya orta boyuttakileri yatıştırmak için kullanılır fakat yoğun olanlar için mutlaka doktora başvurmalısınız. Doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmalı ve yukarıdaki evde uygulanabilir önerileri yine doktorunuza danışarak yapmalısınız.

Sedef hastalarının uzak durması gereken şeyler;

  • Kırmızı et ve yağlı atıştırmalıklar, yaralardaki alevlenmeleri tetikleyecektir.
  • Kuru ve soğuk havalarda dışarıda uzun süre kalmaktan kendinizi koruyun.
  • Glüten, süt ürünleri ve turunçgillerden yani turuncu tüm meyvelerden kaçınmalıdır.
  • Hiçbir sebzeyi çiğ yememelidir.
  • Alkol ve sigara sedef hastalığının düşmanıdır.
  • Aşırı ve uzun süre güneş ışığı almak.
  • Stres.
  • Obezite.
  • Eta-bloker gibi yüksek tansiyon ilaçları, steroidal gibi sıtmayı durdurmak için alınan ilaçlar sedef hastalığını tetikleyebilir. Doktorunuza sedef hastası olduğunuzu mutlaka belirtin.
  • Üst solunum yolu hastalıkları, boğaz enfeksiyonu gibi ve pamukçuk gibi hastalıklar sedefi tetikler.
  • Parkta, bahçede veya mutfakta bile başınıza gelebilecek çizik, sıyrık veya yaraların hemen etrafında sedef oluşma ihtimali yüksektir. Bunun için eldiven gibi yardımcı aletler veya eşyalar kullanmalısınız. Eğer kullanırsanız küçük önlemlerle uzun sürecek ve hemen başlayacak yaralardan uzak kalmış olursunuz. Basit yöntemler diye kulak ardı etmemek gerekir. Her şey bizim hayat standardımızın düşmemesi ve sağlığımız için.

Sedef hastalığı için hangi doktora gidilir

Sedef hastalığı teşhisi için özel kan testleri veya araçları yoktur. Bir dermatolog (cilt hastalıkları konusunda uzmanlaşmış doktor) genellikle etkilenen cildi inceler ve sedef olup olmadığını belirler. Doktorunuz, problemli cildin bir parçasını (biyopsi) alabilir ve mikroskop altında inceleyebilir. Biyopsi yapıldığında, sedef cildi, egzama cildi ile deriye kıyasla daha kalın ve iltihaplı görünür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...