Tgrt Haber
09 Aralık 2019 16:29

Şehriye salatası tarifi ve Şehriye salatası nasıl yapılır

Arkadaş buluşmalarının en sevilen salatalarından şehriye salatası, lezzeti ve görüntüsüyle kalpleri fethetmeye geliyor. Bu salatanın içine dilediğiniz, sebzeyi, baharatı veya başka eklemek istediğiniz yiyecekleri ekleyebilirsiniz.

Şehriye salatası tarifi ve Şehriye salatası nasıl yapılır
Şehriye salatası tarifi ve Şehriye salatası nasıl yapılır,

Arkadaş buluşmalarının en sevilen salatalarından şehriye salatası, lezzeti ve görüntüsüyle kalpleri fethetmeye geliyor. Bu salatanın içine dilediğiniz, sebzeyi, baharatı veya başka eklemek istediğiniz yiyecekleri ekleyebilirsiniz.

Şehriye salatası püf noktası

  1. Arpa şehriyenizin koyu renkte olmasını istiyorsanız, bunu biraz daha kavurmanız gerekecektir. İstediğiniz rengi tam elde edene kadar kavurursunuz.
  2. Ayrıca arpa şehriyenizi tavuk suyu ile haşlarsanız, tadına tat katacaksınızdır. Bunun yanı sıra et suyu da dökebilirsiniz.
  3. Tavuk göğsünü öncesinde haşlayıp, didikleyerek salataya dahil edebilirsiniz. Hem bu sayede tavuk göğsünü haşladığınız su ile arpa şehriyenizi de pişirebilirsiniz.
  4. Havuç rendeleyebilirsiniz.
  5. Bir gece önceden hazırlayıp dolapta bekleterek misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
  6. Bunun yanı sıra limon, yağ ve nar ekşisini servis yapacağınız zaman ekleyerek de bir gece önceden hazırlayabilirsiniz.
  7. Bu tarif 6 ila 8 kişiliktir. 10 kişilik misafirler için 3 su bardağı arpa şehriye kullanabilirsiniz.
  8. Kırmızı biberi hazır közlenmiş konservelerden alabilir veya fırında kendiniz közleyerek de hazırlayabilirsiniz.
  9. Ayrıca 1 su bardağı arpa şehriye, 1 su bardağı da tel şehriye koyarak karışık hazırlayabilirsiniz.

En orijinal ve lezzetli haliyle şehriye salatası

Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriyeleri pişirmek için)
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • 4-5 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz, limon suyu, zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağında, 2 su bardağı arpa şehriyeyi kavurun.
  2. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte, kapağı kapalı vaziyette pişirin ve soğumaya bırakın.
  3. Bir karıştırma kabına, soğuttuğunuz arpa şehriyeyi alın ve üzerine, ince ince kıydığınız maydanozu, dereotunu, yeşil soğan, küp küp doğradığınız kırmızı biber, 5 adet küçük küpler halinde doğranmış kornişon turşu, haşlanmış 1 çay bardağı mısırı, yarım limon suyu, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kadar tuz, 2 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyerek güzelce karıştırın ve servise hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...