Tgrt Haber
24 May 2022 12:20 - Güncelleme : 24 May 2022 12:26

‘Şemsiye ile uçan’ adam uzay yolculuğuna aday: ‘’Ben de gitmek istiyorum’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Türk uzay yolcusu ve bilim misyonu’ görevinin başlatıldığını resmen duyurdu. Bu yolculuğu isteyen adaylardan biriyse ‘şemsiye ile uçan’ adam oldu.

‘Şemsiye ile uçan’ adam uzay yolculuğuna aday: ‘’Ben de gitmek istiyorum’’
türkiye uzay

Türkiye, gelişen teknolojiye ayak uydurmaya devam ediyor. Bir süredir uzay misyonu kapsamında çalışmalar yürütülürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından beklenen açıklamayı yaptı.

Erdoğan, kabine toplantısının ardından “Türk uzay yolcusu ve bilim misyonu” görevini başlattıklarını duyurdu. Bu yolculukta yer alacak kişiler için şartlar açıklanırken, 2019 yılında ‘Şemsiye ile uçan’ adam da bu yolculukta olmak istediğini söyledi.

ŞEMSİYE İLE UÇAN ADAM OLARAK BİLİNİYOR

 Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 2019 yılında çıkan hortumda çalıştığı sebze halinde pazar şemsiyesi ile birlikte yerden havalanarak uçan ve Türkiye’de “Şemsiye ile uçan adam” olarak ünlenen Sadık Kocadallı, Türkiye Uzay Ajansı tarafından uzaya gönderilecek Türk uzay yolcusu olmaya aday olduğunu söyledi. 

‘Şemsiye ile uçan’ adam uzay yolculuğuna aday: ‘’Ben de gitmek istiyorum’’

 Kadirli'de 2019 yılında çıkan hortumda havalanan şemsiyenin üzerine çıkan 39 yaşındaki Sadık Kocadallı’nın 4 metre havalanması kameralara yansımış, Kocadallı “Şemsiye ile uçan adam” olarak da gündeme oturmuştu. Sosyal medyada da etkileşim alan Kocadallı, uzay yolculuğunda aday olmak istediğini ifade etti. 

‘Şemsiye ile uçan’ adam uzay yolculuğuna aday: ‘’Ben de gitmek istiyorum’’

Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ise Türkiye Uzay Ajansından uzaya gönderilecek Türk uzay yolcusundaki kriterlerini açıklarken, ilk tepki ‘şemsiye ile uçan adamdan’ geldi.

Uzay yolcusu olmak istediğini belirten Sadık Kocadallı, “Türkiye gündeminde artık biz de meşhur olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız uzaya gitme konusunda Türklerden bazılarını seçiyor. Ben de uçan adam olarak ünlendim. Artık ben de uzaya gitmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanım beni de uzaya gönderirse iyi olacak. Kriterlerimin bir kısmı uyuyor bir kısmı uymuyor ama uymayan kriterleri de uydurmaya çalışacağız artık” dedi. 

ESNAF ARKADAŞLARINDAN DESTEK

Türkiye’nin gündemine oturan ve uzay yolculuğuna çıkmak isteyen Sadık Kocadallı’ya esnaf arkadaşları da destek verdi.  Sebze hali esnafından Mehmet Şabap, “Ben de arkadaşıma destek veriyorum. Uzaya gitsin bir esnaf arkadaşı olarak memnun oluruz, kriterleri de uyar” diyerek konuştu.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...