Tgrt Haber
25 Haziran 2019 11:01

Siğil Neden Olur? / Ciltte Siğil Neden Çıkar? / Siğile Ne İyi Gelir?

Bir cilt hastalığı olan siğil virüslerden kaynaklanan bulaşıcı bir hastalıktır. El, ayak, yüz gibi cildin çeşitli bölgelerinde çıkarak insanı huzursuz ederler. Bu makalemiz de siğillerden nasıl kurtulabileceğinizi, siğillerden kurtulmanın kesin ve doğal yollarını araştırdık. İşte siğillerden kurtulmanın tüm yolları...

Siğil Neden Olur? / Ciltte Siğil Neden Çıkar? / Siğile Ne İyi Gelir?
siğil nedir,siğil nasıl tedavi edilir,siğil nasıl çıkar,siğile ne iyi gelir,evde siğil tedavisi nasıl yapılır,siğil tedavisi için doğal yöntemler nelerdir?

Bunun birçok sebebi olabilir. Fakat en belirgin sebepleri kısaca:

  • İnsandan insana bulaşması sonucu,
  • Bağışıklık sisteminin zayıflamış olması,
  • Havlu, tarak yorgan, çarşaf gibi eşyaların ortak kullanılması,
  • Genital bölgesinde siğil olan kişiyle cinsel ilişki,
  • Kuru ciltte oluşan çatlaklar,
  • HPV virüsü sonucu (Human Papilloma Virus-İnsan Papilloma Virüsü)

Siğil Neden Olur, Ciltte Siğil Neden Çıkar?

Siğil Tedavisi İçin Doğal Yöntemler, Doğal Kürler Nelerdir? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yüzde, ayakta, elde meydana gelen siğillerin birçok çeşidi vardır. Siğillerden kurtulmak bazen zaman alan bir süreç olsa da kurtulmak mümkündür. Peki, siğil nasıl geçer evde siğillerden kurtulma yolları nelerdir? Yüzdeki parmaktaki ayaktaki siğil nasıl geçer bitkisel tedavisi nelerdir?

Bu soruların cevaplarına geçmeden önce siğillerin büyümesini önlemek için ilk başta bağışıklık sisteminizin güçlü olmasına dikkat etmelisiniz.

 

Sarımsak Limon Tedavisi

Limon ve sarımsak ile yapılan kür sistemli ve programlı bir şekilde kullanıldığı zaman siğilin iz bırakmadan yok olmasını hızlandırmaktadır.

Limon ve sarımsaktaki güçlü ve aktif maddeler uygulandıktan sonra, mantar, virüs ve bakteri türlerinin büyümesini yok ederler.

Siğil Neden Olur? / Ciltte Siğil Neden Çıkar? / Siğile Ne İyi Gelir?

Siğil İçin Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı güçlü bir antiseptiktir ve siğillerin çıkmasına sebep olan bakterileri öldürür. Birkaç damla çay ağacı yağını iki yemek kaşığı suya damlatın ve siğillerinizin üstüne sürün. Kurumasını bekleyin. Günde 5 ila 6 kere tekrarlayın.

 

Siğil İçin Propolis

Propolisin antiviral ve antibiyotik özelliği siğillerinizden kurtulmanıza yardımcı olur. Siğilli bölgeye birkaç damla propolis uygulayın. Daha sonra üstünü pamuk yardımı ile kaplayın. Günde iki kez tekrarlayın.

 

Siğil İçin Hint Yağı

Hint yağından sonuç almanız birkaç haftanızı alabilir ancak siğillerden sonsuza dek kurtulmak için harika bir yoldur. Siğilleriniz üzerine hint yağı sürüp kurumasını bekleyin. Günde 2 ila 3 kere tekrarlayın.

 

Siğil İçin Elma Sirkesi

Elma sirkesinin asidik içeriği siğillerinizden hızlı ve etkili bir şekilde kurtulmanızı sağlar. Bir pamuğu elma sirkesine batırın ve siğilinizin üstüne yerleştirin. Pamuğu bant yardımı ile sabitleyin. Sabah olduğunda pamuğu çıkarın. Bir hafta boyunca her gece tekrarlayın.

Siğil Neden Olur? / Ciltte Siğil Neden Çıkar? / Siğile Ne İyi Gelir?

Siğil İçin Sarımsak

Sarımsağın mikrop öldürücü özelliği sizi çeşitli virüs, bakteri, mantar ve parazitlere karşı korur. Birkaç diş sarımsağı ezip posasını siğilinize sürün. Siğiliniz yok olana kadar günde bir kere tekrarlayın.

 

Siğil İçin Muz Kabuğu

Muz kabuğu cildi iyileştiren ve yenileyen enzimler içerir. Bu yüzden siğil tedavisinde etkili bir yöntemdir. Siğilinize birkaç dakika boyunca muz kabuğunu sürün. Ya da muz kabuğunu bant yardımı ile siğilinizin üstüne sabitleyin. Sonuç görene kadar günde 1 kere tekrarlayın.

 

Siğil İçin Kabartma Tozu

Kabartma tozu iltihap önleyici ve antiseptik özellikleri sayesinde siğillerinizi kurutabilir. 3-4 yemek kaşığı kabartma tozunu bir kase suya ekleyin. Siğilli elinizi veya ayağınızı bu kasede yarım saat bekletin. Daha sonra havlu ile kurutmayın, kendiliğinden kurumasını bekleyin.

 

Siğil İçin İncir Suyu

İncir suyu antioksidan ve mikrop öldürücü bileşenler içerir. Sadece siğilleri değil çıkmalarına sebep olan sebepleri de tedavi edebilir. Siğilinizin üstüne bir miktar taze incir suyu uygulayın. Cildinizin incir suyunu emmesini bekleyin. Günde 3 kere tekrarlayın.

 

Siğil İçin Aspirin

Aspirinin içeriğindeki salisilik asit birçok cilt problemine iyi geldiği gibi siğillere karşı da etkilidir. 3-4 aspirin tabletini ezin ve biraz su ekleyin. Karışımı siğillerinizin üzerine uygulayın. Gece boyunca bekletin.

 

Siğil İçin Koli Bandı

Koli bandı siğile giden oksijen kaynağını sınırlayıp kurutmak için en iyi çözümdür. Doktorlar bile bu yöntemi etkili buluyorlar. Siğilli bölgeye koli bandını yapıştırın. Siğil düşene kadar koli bandını orada bırakın. Siğilin son kalıntılarını temizlemek için sünger taşı kullanın.

Siğil Neden Olur, Ciltte Siğil Neden Çıkar?

Siğillerden Korunmak İçin

  • Umuma açık ya da herkesin kullandığı ortak alanlarda çıplak ayakla yerlere basmayın.
  • Özellikle havuz, sauna, plaj, hamam gibi alanlarında terliksiz kesinlikle dolaşmayın.
  • Bir başkasına ait terlik ve eşyayı kullanmayın.
  • Siğiller yüzde çıkmışsa özellikle tıraş olurken çok dikkat edilmelidir. Kesilen siğil kanama yoluyla yüzün başka yerlerine de yayılmasına neden olabilir.
  • Bacaklarında ve genital bölgelerinde siğil olan kadınlar ağda yaptırmamalı.
  • Ellerinde, ayaklarında siğili bulunan kişiler manikürden, pedikürden kaçınmalı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...