Tarih : 26.04.2021 - 12:48 Yorum : 0

Şikemperver çorbası tarifi

İsmini de tadını da sevdiğimiz Şikemperver Çorbası; sebze ve et kullanılarak yapılan ve besleyici çorbalar arasında yer alır. Lezzeti ile bazı yörelerde tek başına bir ögün olarak kabul edilen muhteşem çorbayı ister ailenize ister misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Şimdi gelin Şikemperver çorbası tarifine hep bir gözatalım...

Şikemperver çorbası tarifi

Alınacak Malzemeler;

  • 8 su bardağı et suyu,
  • 2 kaşık margarin,
  • 1 baş soğan,
  • 2 adet havuç,
  • 2 adet sarı patates,
  • 5 tane beyaz lahana yaprağı,
  • 1 çay bardağı kesme makarna,
  • 3 kaşık domates salçası,
  • 1 demet dereotu,
  • 4 diş sarımsak,
  • 2 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi,
  • bir miktar tuz,
  • bir miktar biber.

Şikemperver Çorbası Tarifi;

  • Öncelikle tencereye katıyağı koyup, yemeklik kesilmiş soğanları hafifçe kavurun.
  • İçine küçük kesme şeker büyüklüğünde kesilmiş havuç, soyulup dökülmüş sarmısak katıp kavurmaya devam edin.
  • Lahana yapraklarını az haşladıktan sonra incecik doğrayın, tencereye katın.
  • Domates salçasını sulandırarak tencerenin içine ilave edin.
  • Et suyunu süzdükten sonra tencereye döküp, tuzunu biberini koyun.
  • Kaynamaya başlayınca fındık büyüklüğünde doğranmış patatesleri ve makarnayı ilave edip pişirmeye devam edin.
  • Ateşi orta hararette bırakıp 30 dakika sebzeler ve makarnalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
  • Ateşten indirdikten sonra çok ince kıyılmış dereotunu ekleyip, sıcak sıcak kaşar peyniri rendesi eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber