Tgrt Haber
16 Kasım 2018 20:13

Sivilce nasıl geçer? Sivilceye diş macunu sürülür mü? Diş macunu ve tuz maskesi

Sivilceye diş macunu sürülür mü? Sivilceye diş macunu uygulamak senelerdir bilinen bir tekniktir, diş macunu içinde bulunan mentol, geçici olarak ağrıyı ve şişmeyi azaltabilir. Sivilce nasıl geçer, Diş macunu ve tuz maskesi tarifleri

Sivilce nasıl geçer? Sivilceye diş macunu sürülür mü? Diş macunu ve tuz maskesi
sivilce,diş macunu

Sivilceye diş macunu uygulamak senelerdir bilinen bir tekniktir. Diş macununun içinde bulunan kabartma tozunun ve alkolün, kurutma için etkili olmasını sağlamaktadır. Evde kullanabileceğiniz en pratik yöntemlerden biridir. Sivilcenin küçülmesini ve kısa zamanda içinde kaybolmasını sağlar. Sivilceye diş macunu sürülür mü? Sivilceye diş macunu uygulamak senelerdir bilinen bir tekniktir. Sivilce nasıl geçer, Diş macunu ve tuz maskesi tariflerini makalemizde okuyabilirsiniz.

Birçok diş macunu içinde, triklosan adı verilen ve parçalanmaya neden olan bakterileri öldürmek için kullanılan bir kimyasal içerir. Ayrıca içerisinde, kabartma tozu, alkol, hidrojen ve peroksit gibi diş macunu formülünde bulunan içerikler bulunur. Bunlar yaygın olarak tüm diş macunlarında bulunur. 

Dermatolog Tsippora Shainhouse'a göre, diş macunu içinde bulunan mentol, geçici olarak ağrıyı ve şişmeyi azaltabilir.

SİVİLCEYE DİŞ MACUNU SÜRMEK ZARARLI MI ;

Bununla birlikte diş macunları cildimiz için değil, dişlerimiz için formüle edilmiştir. Bu yüzden diş macunlarındaki kimyasallar dişlerimize iyi gelse de cildimiz için güçlü gelebilir. Diş macunlarında bulunan olması gereken Ph seviyesi asidik olduğundan, ciltte yanıklara sebep olabilir. Özellikle hassas ciltlerde kuruma veya yanıklara kadar yol açabilir.

SİVİLCEYE DİŞ MACUNU KULLANMAK YERİNE HANGİ ÜRÜNLER KULLANILMALI;

Yüzünüze kuvvetli olabilecek diş macunu yerine, yüz temizleme jelleri, yüz yıkama jelleri, maskeler ve nemlendiriciler, salisilik asit, benzoil peroksit ve topikal retinoid kullanabilirsiniz. Kömür maskeleri ve yüz yıkama jelleri oldukça popülerdir. Bunları son zamanlarda kullananlarında geri dönüşleri sivilcelerinin ve siyah noktalarının azaldığı yöndedir. Bu tip bir jel ile yüzünüzü rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Çay ağacı yağı da sivilce kurutmada oldukça etkilidir.

Tonikler, jeller, maskeler

Basit bir sivilce tedavisi için düzenli yapmanız gereken cilt temizliğinizi yapmanız yeterli olacaktır. Bunun için her sabah ve akşam cildinizi temizleyecek bir yıkama jeliniz olmalı. Bundan sonra cildinizi derinlemesine temizleyecek bir tonik uygulamalısınız. Haftada en az bir defa olmak üzere de maskeleme yapmanız iyi olacaktır.

BENZOİL PEROKSİT

Mevcut en yaygın akne tedavilerinden biri olan benzoil peroksit, temizleyiciler, losyonlar ve kremlerde bulunur. Akne çatlaklarından sorumlu olan Propionibacteria aknesini öldürür. Benzoil peroksit ayrıca gözenekleri açmak ve cildin iltihaplanmasını azaltır.

SÜLFÜR VE RESORSİNOL

Sivilce ürünlerinde genellikle sülfür ve resorsinol bulunur. Resorsinol, ölü cilt hücrelerinin birikmesini önleyerek komedonların önlenmesine yardımcı olur. Sülfür, yarım yüzyılı aşkın bir süredir akne tedavisi için kullanılmaktadır. İçinde bulunan bileşenlerden, ciltteki yağı tamamen azaltır.

SALİSİLİK ASİT

Salisilik asit cilt hücrelerinin anormal düzeyde ölmesini engelleyerek, sadece ciltteki ölü hücrelerin etkili bir şekilde atılmasını sağlar. Bu şekilde salisilik asit, gözenekleri tıkayan şeylerin sayısını azaltmaya yardımcı olur.  Salisilik asit özellikle siyah nokta ve beyaz başı oluşan sivilceler için iyi bir seçenektir. Reçetesiz temizleyiciler ve losyonlarda bulunur. 

ALKOL VE ASETON

Alkol ve aseton, yağlı cilt tipleri için birçok üründe kombinasyon halinde de kullanılır. Alkol bir antimikrobiyaldir ve akneye neden olan bakterileri azaltmak için işe yarayabilir. Aseton, fazla yağı deriden temizler. Birlikte, aşırı yağın ciltten temizlenmesine yardımcı olurlar ve gözenek tıkanıklıklarını azaltırlar. Alkol ve aseton esas olarak tonik ve temizleyicilerde bulunur.

Sivilce ve siyah nokta genellikle yüz, boyun, göğüs, sırt veya üst kollarda etkilidir. Akne, çok hafiften başlayarak son derece şiddetliye kadar çeşitleri vardır. Bunların iltihaplı olanlarına müdahale etmek yerine mutlaka bir uzman hekime başvurmalısınız. Aksi taktirde derin izler ve artan sivilcelerle karşılaşabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...