Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 17:40

Yazın çilesi: Sivrisinek! Sivrisinekten korunmanın yolları nelerdir?

Yaz mevsiminin gelmesiyle sivrisinek sorunu gündeme gelmeye başladı. Sivrisinekten kaçmak isteyen insanlar, ‘’Sivrisinekten nasıl kurtulur? Sivrisinek nasıl gider? Sivrisinekten korunmanın doğal yolları nedir?’’ sorularının cevabını arıyor.

Yazın çilesi: Sivrisinek! Sivrisinekten korunmanın yolları nelerdir?
sivrisinek,,sivrisinekten kurtulmanın yolları,

Yaz aylarının gelmesiyle herkesin kabusu haline gelen sivrisinekler, insanları rahatsız etmesi nedeniyle kurtulmanın yolları en çok araştırılan konuların başında geliyor. Özellikle de gece saatlerinde uyku sırasında hareketsiz durmanın verdiği avantajla ısıran ve vızıltısı ile uyku bölen sivrisinekten kurtulmanın yolları yıllardır merak ediliyor. Peki sivrisineklerden nasıl kaçılır? Sineklerden korunmak için doğal yöntemler var mı? Sivrisinek evden nasıl gider?

SİVRİSİNEKTEN KORUNMANIN YOLLARI NEDİR?

Yaz aylarında herkesin korkulu rüyası olan sivrisinek, havaların daha da ısınmasıyla çoğaldı. Doğru yollar izlendiğinde sivrisineklerden kurtulmak aslında çok kolay. Kaşınmadan ve sinek vızırtısı duymadan uyumanın yollarını araştırdık.  Odanıza koyacağınız küçük karışımlar ve kolay hazırlanan spreylerle sivrisinek problemini hayatınızdan çıkarabilirsiniz. İşte Sivrisinekten kurtulmanın yolları:

  • Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanı karışımı,
  • Lavanta, portakal, limon, ada çayı, kadife çiçeği, karanfil, okaliptüs, defne, reyhan, sarımsak, soğan, sirke, biberiye kokuları,
  • Fesleğen, reyhan ve karanfil bitkileri,
  • B ve C vitamini yönünden zengin besinler yemek,
  • Yatmadan önce duş almak,
  • Bir bardak sirkeyi odaya koymak,
  • Odaya soğan ve sarımsak yağı koymak,
  • Nane ve limondan yapılan doğal sprey.

Yazın çilesi: Sivrisinek! Sivrisinekten korunmanın yolları nelerdir?

SİVRİSİNEK ODADAN NASIL ÇIKARILIR?

Odaya giren sinek vızıltısından uyuyamayanlar ‘’Sivrisinekten nasıl kurtulunur?’’ sorusunun cevabını arıyor. Bir bardağın içerisine bir miktar elma sirkesi koyun. Ardından bardağın üzerini streç geçirin. Evin veya yatılan odanın birkaç yerine bir bardak sirke koymak sivrisineklerin gelmemesine neden olur.

SİVRİSİNEK HASTALIĞA NEDEN OLUR MU?

Hava durumunun düzensiz seyretmesi ve bir sıcak bir soğuk gitmesi normalde Türkiye görülmeyecek olan sivrisineklerinde ortaya çıkmasına neden oldu. İklim değişikliği nedeniyle artan sivrisinek çeşitliliği endişeye sebep oldu. Daha önce karşılaşılmayan bu sineklerin hastalığa neden olup olmadığı ise tartışma konusu oldu.

Sivrisinek ısırığı ile bulaşan hastalıkların en bilineni ise Batı Nil Virüsüdür. Özellikle son günlerde Avrupa başta olmak üzer pek çok ülkeyi korkuya sürükledi. Ateşe neden olan Batı Nil Virüsü, kuşlardan sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...