• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    120150
  • up
    USD
    5.9464
  • up
    EURO
    6.5535
  • up
    GBP
    7.7766
  • up
    Altın
    302.421
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 09.12.2019 - 16:38 Yorum : 0

Sodalı börek tarifi sodalı çıtır börek nasıl yapılır ve yapımı

Puf puf, lezzetli, yumuşacık ve çıtır çıtır bir börek tarifi ister misiniz? Yapımı kolay, lezzeti efsane bu böreği misafirlerinize veya Pazar kahvaltılarınıza mutlaka denemelisiniz. Bu böreğin iç malzemesini, dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Patatesli, kıymalı, lorlu, peynirli… yağı tam ölçü oluyor. Sizlere fazla gelmesin. Yine de emin olamazsanız, yağı bir parmak kadar daha az koyarak, böreğinizi sarabilirsiniz.

Sodalı börek tarifi sodalı çıtır börek nasıl yapılır ve yapımı

Puf puf, lezzetli, yumuşacık ve çıtır çıtır bir börek tarifi ister misiniz? Yapımı kolay, lezzeti efsane bu böreği misafirlerinize veya Pazar kahvaltılarınıza mutlaka denemelisiniz. Bu böreğin iç malzemesini, dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Patatesli, kıymalı, lorlu, peynirli… yağı tam ölçü oluyor. Sizlere fazla gelmesin. Yine de emin olamazsanız, yağı bir parmak kadar daha az koyarak, böreğinizi sarabilirsiniz.

Lorlu hazırlarken içine dereotu, patatesli hazırlarken içine maydanoz ve peynir, kıymalı hazırlarken soğanlı olarak hazırlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak dilediğiniz baharatları da ekleyerek böreğinize daha da lezzet katabilirsiniz.

Puf puf sodalı çıtır börek tarifi

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta beyazı
  • Peynir

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı biraz sıvıyağ
  • Çörekotu susam

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına, bir şişe sodayı, 1 su bardağı sıvı yağı ve 2 yumurta beyazını alın ve karıştırın.
  2. Yufkalardan birini açın ve hazırladığınız sodalı karışımın üçte birini bu yufkanın üzerine dökerek bir fırça yardımıyla tüm yufkanın üzerine gelecek şekilde ıslatın.
  3. İkinci yufkayı da ıslattığınız bu yufkanın üzerine serin ve kalan sıvının yarısını, ikinci yufkanın üzerine döküp yine bir fırça yardımıyla tüm yufkayı ıslatın.
  4. Üçüncü yufkayı da yufkaların üzerine açın ve kalan tüm sodalı sıvıyı üzerine dökerek fırçayla her yerine yayın.
  5. Yufkayı önce artı şeklinde daha sonra her bir üçgenden 5 adet üçgen çıkacak şekilde kesin. Toplam 20 adet üçgen çıkacaktır.
  6. Üçgenlerin her birinin kalın uçlarına hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı dökün.
  7. Üçgenlerin tümünü sigara böreği sarar gibi, önce kalın ucunu içe doğru kıvırı saha sonra uzun kenarlarını içe doğru kıvırarak sarın. Bu şekilde tüm üçgenleri sarıp kapatın.
  8. Ardından vaktiniz varsa bir saat buzdolabında bekletebilirsiniz ki börekleriniz sıvıyı tamamen içine çeksin. Vaktiniz yoksa hemen yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsiye dizebilirsiniz.
  9. Börekleri dizdikten sonra üzerlerine çörek otu ve susam serpin.
  10. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Bu da yaklaşık 20 dakikayı bulacaktır bazı fırınlarda daha fazla da sürebilir. Kontrollü olarak kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber