Tgrt Haber
30 Haziran 2020 17:08

Soğuk Lipoliz Uygulaması Nasıl Yapılır? Soğuk Lipoliz Uygulaması Acır Mı?

Soğuk lipoliz, vücuttaki yağlı bölgelerin tespit edilerek bir makine yardımı ile buradaki yağların -10 derecede dondurulması demektir. Son yıllarda her şeyi çok hızlı bir şekilde yaşamaya başladık. Her şeye yetişmeye ve her şeye yetmeye çalıştığımız bu zamanlarda, kendimize ayıracak bir kahvelik vakti bile zor bulur olduk.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Nasıl Yapılır? Soğuk Lipoliz Uygulaması Acır Mı?
Soğuk Lipolizde Donmuş Yağlar Nasıl Atılır? Soğuk Lipoliz Uygulaması Acır Mı?

Soğuk lipoliz, vücuttaki yağlı bölgelerin tespit edilerek bir makine yardımı ile buradaki yağların -10 derecede dondurulması demektir. Son yıllarda her şeyi çok hızlı bir şekilde yaşamaya başladık. Her şeye yetişmeye ve her şeye yetmeye çalıştığımız bu zamanlarda, kendimize ayıracak bir kahvelik vakti bile zor bulur olduk. Bu koşturma içerisinde, spor yapmak bizim için belki de çok uzaklarda kaldı. İşte tam da burada, kilo vermek isteyip buna zaman ayıramayanları için soğuk lipoliz en az 1 beden, en fazla 2 beden küçülmeyi vadediyor. Bu bir bölgesel incelmedir. Yüksek kilolardan bir anda kilo vermeyi amaçlayanlar var ise bu uygulama yanlış bir tercih olacaktır. Soğuk lipoliz, kilo fazlalığı çok olmayan ama bazı bölgelerde yağı olan kişiler için daha uygun olacaktır.

Eğer soğuk lipoliz yaptırarak hem bölgesel olarak inceleyim hem de kilo vereyim derseniz, o zaman aynı anda bir diyet programı da uygulayarak kilo verebilirsiniz.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Nasıl Yapılır?

Soğuk lipoliz, öncelikle vücuttaki yağlı bölge tespit edilerek başlanır. Bu aşamadan sonra, yağlı olan örneğin yan simit bölgelerinin üzerine özel bir jele sahip mendiller koyulup lipoliz makinesinin bu mendillerin üzerine oturtulması ve vakumun sabitlenmesi ile devam eder. Bu mendiller -10 derece soğuğa maruz kalan cildin soğuk yanığı olmasını engellemek için kullanılmaktadır. Bu makine, önce yağları 40 dereceye kadar ısıtarak vakumlamayı başlatır ve ardından -10 dereceye düşerek yağ bölgesinin dondurulmasını sağlar. İşlem tam olarak 1 saat sürer.

Soğuk lipolizde, hiçbir cerrahi işlem uygulanmadığından oldukça fazla tercih edilmektedir. Bu işlem tek seanslık bir işlemdir. Daha fazla incelme isteyenler ilave seanslar alabilir. Aynı bölgeye, 3 hafta boyunca diğer seans uygulanmaz. farklı bir yağlı bölgeye 1 hafta sonra soğuk lipoliz uygulanabilmektedir. İlk veya her seanstan sonra, her hafta kliniğe muayeneye gidilerek ne kadar incelme yaşanmış bu tespit edilir. Her seansı arası en az 3 hafta olmak zorundadır.

Bununla birlikte eğer bir diyet programı uyguluyorsanız, bu esnada kaslarınızdan değil yağlarınızdan kilo verip vermediğinizin de kontrol edilmesi gerekecektir. Bu nedenle aynı klinik içinde hem soğuk lipoliz için bir uzman ekip ve bir diyetisyenin bulunduğu klinik tercih etmeniz en doğrusu olacaktır.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Acır Mı?

Soğuk lipoliz uygulanırken ilk 10 dakikada vakumu hissedersiniz ancak ağrı eşiği düşük olanlar için de rahatlıkla uygulanabilecek bir işlemdir.

Soğuk Lipolizde Donmuş Yağlar Nasıl Atılır?

Soğuk lipolizde, donmuş yağlar, idrar yoluyla atılır. Bu nedenle uygulama yaptırdığınız doktorunuz, günde en az 2 litre suyu mutlaka içmeniz gerektiğini söyleyecektir. Siz de buna özen göstererek en az 2 litre su içerseniz, donmuş yağlarınızı idrar yoluyla rahatlıkla atabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...