Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2018 13:47

Şok diyeti nedir? 1 ayda 20 kilo vermeyi sağlayan sıvı diyeti nedir? Nasıl yapılır?

Şok diyeti en az 3 gün, en fazla 7 gün yapılan hızlı kilo vermeyi sağlayan etkili bir diyettir. Normal beslenme alışkanlığının dışında çok az yemek yiyerek vücutta bulunan yağların enerjiye dönüşmesi sonucu zayıflamayı sağlar.

Şok diyeti nedir? 1 ayda 20 kilo vermeyi sağlayan sıvı diyeti nedir? Nasıl yapılır?
diyet,şok diyet,sıvı diyeti

Son zamanlarda çok yaygınlaşan hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu şok diyeti ile ilgili merak ettiğiniz her şey yazımızın devamında. Şok diyeti en az 3 gün, en fazla 7 gün yapılan hızlı kilo vermeyi sağlayan etkili bir diyettir. Normal beslenme alışkanlığının dışında çok az yemek yiyerek vücutta bulunan yağların enerjiye dönüşmesi sonucu zayıflamayı sağlar. 7 gün yapılan bu diyet sonucu hedefiniz verdiğiniz kilolardan daha fazla kilo vermek ise bu diyet bir daha 1 ay sonra tekrarlanmalı. Ara vermeden yapılırsa sağlık problemlerine yol açabilir. Bu diyete başlamadan önce bir doktora başvurmanızın ve doktor kontrolünde yapmanın gerekli olduğunu unutmayın. Çünkü her diyet her bünyeye uygun değildir ve herkeste aynı sonucu vermez. Olumsuz etkiler olarak beslenme yetersizliği, enerji düşüklüğü, metabolizma yavaşlaması, bağışıklık sisteminde zayıflık, ani kalp krizi, konsantrasyon bozukluğu, saç dökülmesi, depresyon, yorgunluk, tiroit, karaciğerde yağlanma gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

1 ayda 20 kilo vermeyi sağlayan sıvı diyeti nedir? Nasıl yapılır? 

Sıvı diyeti şok diyetler arasında en çok yapılar arasında yer alır. Vücut sağlığı açısından zararlı etkileri görülen şok diyetlerin yapılması mutlaka uzman doktor kontrolü tarafından yapılması tavsiye edilir. Kulaktan dolma bilgilerle bu diyetlerin yapılması asla tavsiye edilmez. 

  • Sabah: 1 bardak limonlu su, 1 bardak portakal suyu, 1 tane ceviz.
  • Ara öğün: 1 bardak şekersiz süt ve sınırsız limonlu su.
  • Öğlen: Sınırsız çorba ve sınırsız tuzsuz ayran.
  • Ara öğün: Sınırsız meyve suyu.
  • Akşam: Yarım paket light labne peynir, soda ya da meyve suyu.

1 ay sadece sıvı ile beslenmeyi gerektiren bu diyet diğer besinlerden almamız gereken vitamin, mineral, enerji, lif gibi kaynakların eksikliğine neden olduğu unutulmamalı. Bu durum sonunda kısa sürede sağlığınızın bozulacağını unutmayın. O bakımdan bu diyeti yapmaktan uzak durun. 

Şok diyet kısa bir zaman içinde çok kilo verdirmeyi vaat eden, zayıflama adı altında  ölüm orucundan farkı olmayan bir diyettir. Normal beslenme alışkanlığına döndüğünüz zaman verilen kiloların hemen geri alınmasına yol açan tavsiye edilmeyen diyet çeşididir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...