Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Şubat 2020 15:37

Somon balığı nasıl pişirilir? Suşi şefinden somon balığı tarifi, Marine edilmiş somon balığı tarifi

Somon balığı, faydası ve lezzeti ile hepimizin ilk tercihidir. İçeriğindeki aminoasitler sayesinde, yaraların hızlı iyileşmesine neden olur, spor yaparken performansınızın artmasına, karın yağlarının erimesine, organların iyi çalışmasına yardımcı olmak gibi birçok fayda sağlar. Özellikle spor yapan herkesin haftada bir gün tüketmelerinde fayda vardır. Somon balığı yağlı bir balıktır. Bu nedenle pişirirken tavaya yağ ilave etmenize gerek yoktur. Yapışmaz gir tavada sadece 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. Ayrıca çeşitli soslarla veya sadece zeytinyağı, tuz ve limonla marine ederek de pişirebilirsiniz.

Somon balığı nasıl pişirilir? Suşi şefinden somon balığı tarifi, Marine edilmiş somon balığı tarifi
Somon balığı nasıl pişirilir? Suşi şefinden somon balığı tarifi, Marine edilmiş somon balığı tarifi,

Somon balığı, faydası ve lezzeti ile hepimizin ilk tercihidir. İçeriğindeki aminoasitler sayesinde, yaraların hızlı iyileşmesine neden olur, spor yaparken performansınızın artmasına, karın yağlarının erimesine, organların iyi çalışmasına yardımcı olmak gibi birçok fayda sağlar. Özellikle spor yapan herkesin haftada bir gün tüketmelerinde fayda vardır. Somon balığı yağlı bir balıktır. Bu nedenle pişirirken tavaya yağ ilave etmenize gerek yoktur. Yapışmaz gir tavada sadece 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. Ayrıca çeşitli soslarla veya sadece zeytinyağı, tuz ve limonla marine ederek de pişirebilirsiniz.

Somon balığı nasıl pişirilir?

En sade şekliyle tavada somon balığı tarifi

  1. Tavanızı ocağa alın ve altını yüksek ateşte açarak, tavayı iyice ısıtın.
  2. Balığı tavaya koymadan önce ocağın altını en kısığa getirin ve bir dakika bekleyin ardından balığı tavaya atın. Dışarı yağ sıçramaması için dilerseniz tavanın kapağını kapatabilirsiniz.
  3. Balığınızın her iki tarafını da kızarana kadar çevirerek pişirin ve servise hazır.

Suşi şefinden somon balığı tarifi

  1. Somon balığınızın turuncu yerlerini bolca olacak şekilde mümkünse taneli tuzla tuzlayın ve 15 dakika dinlendirin.
  2. Sosu için, arpacık soğanları çok küçük olacak şekilde doğrayın.
  3. Yarım diş sarımsağı da doğrayın.
  4. Bir adet limonu bir karıştırma kabına sıkın.
  5. Bir tavayı iyice ısıtın ve üzerine limonu ekleyin ve o cos sesini duyun hemen ardından doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave edin ve limon suyu ile kavurun. Limon suyu azaldığında, üzerine 50 gram tereyağı ekleyin. Eridiğinde 50 gram daha tereyağı ilave ederek eritmeye devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve dereotu ilave edin.
  6. Somonların üzerindeki fazla tuzun gitmesi için soğuk suyla yıkayın.
  7. Tavayı yüksek ateşte ısıtın ve somonların deri kısımları tavanın yüzeyine değecek ve turuncu yerleri yukarı bakacak şekilde tavaya yerleştirin ve üzerine tuz serpin. Harlı ateşte pişirmeye başlayıp orta ateşte devam edin.
  8. Balığın diğer yüzeyini ne zaman çevireceğinizi, tavaya değen yüzeyden itibaren yukarı doğru etin beyazlamış olmasından anlayıp balığınızı çevirin.
  9. Hazırlamış olduğunuz sosu, pişirdiğiniz ve servis tabağına aldığınız somon balıklarının üzerine dökün ve servis hazır.

Marine edilmiş somon balığı tarifi

  1. Somon balığınızı, bir karıştırma kabında hazırladığınız zeytinyağı, limon, karabiber ve tuz ile birleştirin. Bu şekilde 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Somon balığınız dinlendikten sonra, tavayı yüksek ateşe alın ve birkaç dakika iyice ısınmasını sağlayın.
  3. Isınan tavayı en kısık ateşe getirin ve marine ettiğiniz somon balıklarını hiç yağ eklemeden dizin. Her yüzeyini 5 dakika pişirin ver servise hazır.

Somon Balığı Besin Değerleri

  • 100 gr
  • Karbonhidrat (g)00
  • Protein (g)19.9329.9
  • Yağ (g)10.4315.65
  • Lif (g)00
  • Kolesterol (mg)5075
  • Sodyum (mg)4770.5
  • Potasyum (mg)394591
  • Kalsiyum (mg)2639
  • Vitamin A (mg)453679.5
  • Vitamin C (mg)46
  • Demir (mg)0.250.38
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...