Tgrt Haber
22 Kasım 2019 12:12

Spritüal Semboller ve Anlamları

İnsan zihni Spritüal sembollerin etkisinde çabuk kalır. Çünkü bu sembollerin hemen hemen hepsinin çok güçlü hikâyesi çok gizemli yanları ve anlamları vardır. Zihnimizde güçlü bir izlenim bırakan semboller dünyanın her yerinde biliniyor ve kullanılıyor. Bizlerde bu makalemiz de sizler için “Semboller ve anlamları, Sembol ve işaretlerin anlamları, Spiritüel semboller ve anlamları, Ezoterik semboller ve anlamları, Arkeolojik semboller ve anlamları, Dini semboller ve anlamları, Kolye sembolleri ve anlamları, Türk sembolleri ve anlamları” başlığı altında geniş çaplı bir inceleme yaptık. İlginize sunuyoruz. Keyifli okumalar diliyoruz.

Spritüal Semboller ve Anlamları
Semboller ve anlamları,Sembol ve işaretlerin anlamları,Spiritüel semboller ve anlamları,Ezoterik semboller ve anlamları,Arkeolojik semboller ve anlamları,Dini semboller ve anlamları,Kolye sembolleri ve anlamları,Türk sembolleri ve anlamları,Spritü

Gizemi hala tam anlamıyla çözülememiş simgeler, ezoterik sembol ve işaretler dünya var olduğu günden bu yana bizimle birlikte hayatın içinde varlığını ve anlamını sürdürmeye çalışıyor. Pek çok gizemli, gizli imge ve semboller dini uygulamalardan ortaya çıkmış olsa da biz normal insanlar için bu işaretler tam anlamıyla anlaşılmaz. Örneğin, Hazreti İsa'nın bir ismi balıktır. Bunun için fallik bir sembol kullanılır.

Sembollerin Ne Gibi Önemi Var?

Yazının olmadığı dönemlerde bile semboller hep kullanılmış ve bu sembollere bir takım anlamlar yüklenerek günümüze kadar gelmişlerdir. Ta Hazreti Adem'den bu yana inanç sisteminin bir parçası olan ve bize evrenin bir parçası olduğumuzu anımsadan imge, işaret ve simgeler çok basit gözükse de aslında son derece derece geniş bir anlam ve içeriğe sahiptir. Her sembolün nevi cismine münhasır bir anlamı vardır. Bu sembollerin özellikle somut değil, soyut kavramları ifade ettiğini unutmamak gerekir.

Şimdi Ezoterik sembol ve işaretlerin neler olduğuna gelin hep birlikte tek tek bakalım.

Horus’un Gözü

Spiritüel Semboller ve Anlamları

Eski Mısır’da “tüm gören göz” adıyla da bilinen ve "koruma" sembolüdür. Günümüz de "Wadjet" olarak da bilinen "Horos'un Gözü"nü kullanan kişiye güvenlik, sağlık ve bilgelik sunması için muska şeklinde kullanıldığını söyleyebiliriz. Eskiden Mısır ve Orta Doğu’da yaşayan balıkçılar güvenli yolculuk yapabilmek için gemilerine bu sembolü çizdirirlerdi.

Hayat Ağacı

Spiritüel Semboller ve Anlamları

Tüm dünyanın kültür coğrafyalarında tanınan "Hayat Ağacı" sembolü diğer adıyla "Dünya Ağacı" tüm kültür ve din tarafından da benimsenmiş, bilinen bir semboldür. Bu sembol, doğumu, yaşamı, ölümü ve yaşam biçimini yeniden canlandırmaya ve şekillendirmeyle ilişkilendirilir. Ağaç, özellikle Hıristiyanlar tarafından Hazreti Adem ve Hazreti Havva annemiz tarafından yasak meyvenin koparıldığı ağaç olarak simgelenir. Hayat (dünya) ağacı, toprak, rüzgâr, hava ve ateşin arasında bir bağa sahip olduğu gibi, dünyadaki tüm varlıkla olan bağlantısını da temsil eder.

Lotus Çiçeği

Spiritüel Semboller ve Anlamları

Aydınlanmayı temsil eden "Lotus" çamurlu suların içinden adeta bir kardelen gibi çıkarak "diriliş" kavramını güçlendirir. Diriliş, sabır ister, sancılara gögüs germe ve sebat ister. Lotus çiçeğinin insan içindeki kem düşüncelerden kurtulup huzur ve sukunu, yakalamasını sembolize eder.

Hamsa

Spiritüel Semboller ve Anlamları

Arapça sayılardan 5'i ifade eden bu sembol palmiye şeklinde bir muska ve avuç içinde bir göz olarak karşımıza çıkar. Elimizin beş parmağını simgeleyen sembolün, nazara karşı koruyucu bir özelliği olduğuna inanılır. Çok eski tarihlerden bu yana bir çok milletler tarafından kullanılan "Hamsa" sembolünün amaçları arasında olumsuz düşünceye, kısmetsizliğe, birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği olduğuna inanılılır.

Pentagram

Spiritüel Semboller ve Anlamları

Ezoterik bir şekil olan pentegramı ilk gören direk “şeytani” bir şeyler ifade ettiğini söyler. Oysa bu sembol öyle bir anlam taşımaz. Pentegram sembolünde bulunan üstteki nokta insan ruhunu temsil eder diğer noktalar ise dört unsuru temsil eder. Wiccan’lar denilen topluluk zamanında bu sembol kutsal törenlerde insanlığın doğasını hatırlaması amacıyla kullanılmıştır.

Yin Yang

Spiritüel Semboller ve Anlamları
Denge sembolü olarak bilinen ve hemen hemen herkesin bildiği ya da kendine göre bir anlam verdiği Yin Yang evrendeki uyumu temsil eder. Çince öğretilerde de sık sık kullanılan bu sembole göre, iki karşıt güç arasındaki dengenin insan yaşamına en fazla uyumu sağladığına inanılır. Yin yang sembolü, karanlık ya da aydınlık, erkek ya da kadın ne olursa olsun dengeyi ifade eden bir semboldür.

Dharma (Çarkı) Tekerleği

Spiritüel Semboller ve Anlamları

Bir Budist sembolü olan ve diğer adıyla “Hukuk Çarkı” olarak bildiğimiz "Dharma Çarkı", Budizm'de "Nirvana" yolunun öğretisidir. Her bir tekerlek parmağı, Buda’nın Sekiz Katlı Yolu’ndaki bir adımı temsil eder. Çok ilginçtir ki bu sembolün esas varlığı Budizm’den çok öncelere dayanmaktadır.

Yaşam Çarmıhı (The Ankh)

Spiritüel Semboller ve Anlamları

Eski Mısır da hiyeroglif karakter olan "Ankh"; sonsuz yaşamı ve suyoluyla hayatın yenilenmesini temsil ettiğine inanılır. Mısır'da bulunan Nil nehrinin anahtarı olarak da bilinir. Simge, "Yaşam Çarmıhı" olarak da bilinir. Sembolün en tepesinde bulunan halka, dolaşımdaki kutsal suyu -kim bilir belki insan kanının dolaşımını da simgeleyebilir- temsil eder. Ankh'ı en çok lahitlerde görmemizin sebebi çok basittir. Ankh cenazelerde ve ölen insan için yapılan hazırlıklarda karşımıza çıkar. Eski Mısır tanrıları ve firavunlarını Ankh taşıyan olarak görürüz.

Davut Yıldızı

Spiritüel Semboller ve Anlamları

Birçok kişi bu sembol ile karşılaşmıştır. Bu sembol ismini Antik İsrail’in kralı Davud’dan almıştır. Altı köşeli bir yıldızdan ve iki üst üste bindirilmiş yıldızdan oluşan sembolün kutsal geometriyi temsil ettiği iddia edilmektedir.

Caduceus

Spiritüel Semboller ve Anlamları

Kanatlı personelin etrafında dolanan iki yılanı temsil eden sembol, Hermes’in geleneksel sembolüdür. İkiz yılanlar, biri dişi diğeri eril olmak üzere, omurgamızın tabanından yükselen Kundalini enerjisini temsil eder. Yılanlar iç içe geçerek başarılı insanın yeni yaşamın kanatlarına sahip olmasını sağlar. Sağlık kuruluşları tarafından kullanılan Caduceus, Merkür gezegenini temsil eden astrolojik sembolün temelidir. Aynı zamanda kendi primer yaşam gücü enerjinizin bir temsilidir.

Yaşam Çiçeği

Spiritüel Semboller ve Anlamları

Hemen hemen her antik kültüre dayanan sembol, kutsal geometrinin ana sembollerinden biridir. Yaratılışın ortaya çıktığı kutsal oluşumlardan biri olarak kabul edilen Yaşam Çiçeğinin, içinde yaratılan tüm kalıpları içerdiği görülmektedir. Üst üste binen, eşit aralıklı yedi daireden oluşan şekil, altıgen gibi yapılandırılmış çiçek benzeri bir desen oluşturur. Romalılar ve Kelt Hristiyanları bu sembolde çok özel bir şey olduğuna inanırdı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...