Tgrt Haber
08 Ocak 2022 17:31

Steak Tartar nedir, nasıl yapılır? Steak Tartar yapmak için gerekli malzemeler, tarifi ve hazırlanışı...

Steak tartar tarifi gündemde yerini aldı! MasterChef'te gündeme gelen steak tartarın nasıl yapıldığı, malzemeleri ve püf noktası araştırılırken; yarışmanın sıkı takipçileri "steak tartarın eti ve yumurtası çiğ mi, nasıl pişiriliyor?" sorularının cevabını merak etmeye başladı. İşte, Steak Tartar tarifine dair merak edilenler...

Steak Tartar nedir, nasıl yapılır? Steak Tartar yapmak için gerekli malzemeler, tarifi ve hazırlanışı...
steak tartar,steak tartar tarifi,yemek tarifi,masaterchef

Maydonoz ve arpacık soğan ile hazırlanan Steak Tartar, Fransız Mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. "MasterChef steak tartar nasıl yapılır, eti ve yumurtası çiğ mi yoksa pişmiş mi hazırlanır?" sorularının cevabı MasterChef izleyicileri tarafından araştırılmaya devam ediyor. Özel bir tarif olan Steak Tartar, ince çekilmiş satır kıyması ile farklı bir kültür rüzgarını sofraya taşıyor. İşte, steak tartar tarifi...

Steak Tartar nedir, nasıl yapılır? Steak Tartar yapmak için gerekli malzemeler, tarifi ve hazırlanışı...

STEAK TARTAR NEDİR?

Steak Tartar, kıyılmış çiğ sığır eti ya da at etinden yapılan bir et yemeği olarak adlandırabilir. Fransız Mutfağına özgüdür. Genelde; tabak sunumunda soğan, kapari, biber, Worcestershire sosu tercih edilir. Steak Tartar, yemeğin üzerine çiğ yumurta sarısı ilave edilerek servis edilmelidir. 

STEAK TARTAR TARİFİ VE YAPILIŞI

Steak Tartar İçin Gerekli Malzemeler.

  • 200 gram satır dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı acı hardal
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 arpacık soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 yemek kaşığı acı sos

Steak Tartar nedir, nasıl yapılır? Steak Tartar yapmak için gerekli malzemeler, tarifi ve hazırlanışı...

STEAK TARTAR NASIL YAPILIR? | ADIM ADIM HAZIRLANIŞI

  • Dolaptan çıkardığınız eti, tahta üzerinde iyi bilenmiş çok keskin bir bıçak yardımı ile kıyma kıvamına getirene kadar kesin.
  • Minik minik doğradığınız kapariyi, worcestershire sosu, dijon hardalını, kuru soğanı, maydanozu, turşuyu, zeytinyağını, tabasco acı sosu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
  • Servis etmeden önce, isterseniz, etten eşit miktarlarda tabaklara alıp ortasına havuz açın ve yumurta sarısını ilave edin.
  • Tabağın yanına kızarmış ekmek ve patates kızartması yerleştirip servis edebilirsiniz. 

Önemli Hatırlatma: Steak tartare çiğ yenen bir et olduğu için, etin güvenilir bir kasaptan alınması ve hazırlandıktan sonra bekletilmeden yenmesi sağlığınız için oldukça önemlidir. 

WORCESTERSHİRE SOSU NEDİR?

Worcestershire sosu, John Wheeley Lea ve William Henry Perrins adlarındaki iki kimyagerin özel sosudur. Tüm içeriği tamamen doğal malzemelerden meydana gelen, organik fermente bir sostur. İsmini ise 1837 yılında ilk kez satışa çıktığı İngiltere’nin Worcestershire kontluğundan almaktadır. Worcestershire sosunu, yemeklere, salatalara ve içeceklere ilave edebilirsiniz. İçindeki sarımsak ile aromatik, distile beyaz sirke ve demirhindi özleri ile ekşimsi, ançüez (hamsi) ile umami, kırmızı biber ile baharatlı, pekmez ile de tatlı bir lezzet kazandırabileceğiniz homojen bir karışım olan bu sos, yemeklerinize yeni bir tat verecektir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...