Maydonoz ve arpacık soğan ile hazırlanan Steak Tartar, Fransız Mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. "MasterChef steak tartar nasıl yapılır, eti ve yumurtası çiğ mi yoksa pişmiş mi hazırlanır?" sorularının cevabı MasterChef izleyicileri tarafından araştırılmaya devam ediyor. Özel bir tarif olan Steak Tartar, ince çekilmiş satır kıyması ile farklı bir kültür rüzgarını sofraya taşıyor. İşte, steak tartar tarifi...
Steak Tartar, kıyılmış çiğ sığır eti ya da at etinden yapılan bir et yemeği olarak adlandırabilir. Fransız Mutfağına özgüdür. Genelde; tabak sunumunda soğan, kapari, biber, Worcestershire sosu tercih edilir. Steak Tartar, yemeğin üzerine çiğ yumurta sarısı ilave edilerek servis edilmelidir.
Steak Tartar İçin Gerekli Malzemeler.
Önemli Hatırlatma: Steak tartare çiğ yenen bir et olduğu için, etin güvenilir bir kasaptan alınması ve hazırlandıktan sonra bekletilmeden yenmesi sağlığınız için oldukça önemlidir.
Worcestershire sosu, John Wheeley Lea ve William Henry Perrins adlarındaki iki kimyagerin özel sosudur. Tüm içeriği tamamen doğal malzemelerden meydana gelen, organik fermente bir sostur. İsmini ise 1837 yılında ilk kez satışa çıktığı İngiltere’nin Worcestershire kontluğundan almaktadır. Worcestershire sosunu, yemeklere, salatalara ve içeceklere ilave edebilirsiniz. İçindeki sarımsak ile aromatik, distile beyaz sirke ve demirhindi özleri ile ekşimsi, ançüez (hamsi) ile umami, kırmızı biber ile baharatlı, pekmez ile de tatlı bir lezzet kazandırabileceğiniz homojen bir karışım olan bu sos, yemeklerinize yeni bir tat verecektir.