• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122459
  • up
    USD
    5.9164
  • up
    EURO
    6.5565
  • up
    GBP
    7.6925
  • up
    Altın
    296.925
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 28.12.2019 - 11:22 Yorum : 0

Su böreği tarifi ve Lezzetli su böreği tarifi ve Su böreği nasıl yapılır? Pratik su böreği tarifleri!

Su böreği tarifi ve Su böreği yapımı ve su böreği nasıl yapılır? Su böreği en sevilen börek çeşitlerinden biridir. Lezzetli ve kıvamı yerinde bir su böreği yapmak zor olabilir. Su böreğini hazır yufkadan yapılışının tarifi ile sizler de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki su böreği nasıl yapılır? Su böreğinin püf noktaları nelerdir? Hazır yufkadan su böreği tarifi ile videolu klasik su böreği tarifi, püf noktaları ile birlikte haberimizde.

Su böreği tarifi ve Lezzetli su böreği tarifi ve Su böreği nasıl yapılır? Pratik su böreği tarifleri!

Su böreği tarifi ve Su böreği yapımı ve su böreği nasıl yapılır? Su böreği en sevilen börek çeşitlerinden biridir. Lezzetli ve kıvamı yerinde bir su böreği yapmak zor olabilir. Su böreğini hazır yufkadan yapılışının tarifi ile sizler de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki su böreği nasıl yapılır? Su böreğinin püf noktaları nelerdir? Hazır yufkadan su böreği tarifi ile videolu klasik su böreği tarifi, püf noktaları ile birlikte haberimizde.

Su böreğinin püf noktaları

  1. Hamur ele yapışan kıvamda bir hamur olacaktır. Bu yüzden asla un ilave etmeyin.
  2. Kaynamaya bıraktığınız su büyük bir tencerede ve tuzu tam olmalıdır. Örnek olarak 8 litrelik bir tencereye 1 yemek kaşığı tuz koyabilirsiniz.
  3. Kaynayan suya yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve bu şekilde kaynatın.
  4. Böreği yaparken tencerenizdeki suyu bir defa değiştirin, içi un dolacağından yufkalarınız yapışabilir.
  5. Soğuk su dolu bir kap hazırlayarak hamurunuzu şoklamayı unutmayın. Su ılındığında mutlaka yenisi ile değiştirin.

Evde efsane lezzetiyle harika bir su böreği tarifi

Malzemeler

  • 250 ml su bardağı
  • 125 ml çay bardağı
  • 35×40 tepsi
  • 6 Yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı Tuz
  • 3/3 ,5 su bardağı Un

Aralara sürmek için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

İç harcı için malzemeler

  • Peynir ve dereotu veya
  • Kıyma + maydanoz (kıymaya soğan koymayınız)

Açtığınız hamurları haşlamak için malzemeler

  • 8 litre kadar su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz

Haşlanan hamurları şoklamak için

  • Bir büyük kapta soğuk su

Hazırlanışı

  1. 6 adet yumurtayı bir karıştırma kabına alın.
  2. Üzerine 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyip, iyice karıştırın. Bu esnada tuz yumurtalara geçecektir.
  3. 3,5 su bardağı kadar unu karıştırma kabına ilave edin ve önce bir tahta kaşıkla daha sonra elinizle güzelce karıştırıp yoğurun.
  4. Hafif un serpip tezgaha hamuru alın ve rulo şekline getirin ve 11 adet olacak şekilde bölün. Yuvarlayın ve hafif un serip üzerine bir poşet geçirip hamurları yarım saat kadar dinlendirin.
  5. Hafif un serptiğiniz tezgaha bir beze alın ve hafif hafif unlayarak büyük boy yuvarlak fırın tepsisi boyutunda açın.
  6. 125 gram tereyağına, yarım çay bardağı sıvı yağ ilave ederek eritin.
  7. Açtığınız yufkaları tepsi büyüklüğünde kesin.
  8. Dikdörtgen bir fırın kabının en altına yağlı kağıt serin. Erittiğiniz yağdan fırça ile az bir şekilde sürün. Üzerine ilk yufkayı hiçbir işlem yapmadan kenarlarından ovalliği gidecek kadar keserek yerleştirin.
  9. İlk yufkanın üzerine yine erittiğiniz yağdan çok az fırça ile sürün.
  10. Bir tencereye 8 litre kadar (siz 5 litrelik bir tencerede de yapabilirsiniz.) su alın ve üzerine 1 yemek kaşığı tuzu ve yarım çay bardağı sıvı yağı ilave edip, kaynatın.
  11. Su kaynar kaynamaz suya bir adet yufkayı atın ve bir süzgeçle ileri geri hareketler yaparak haşlayın. Bu süre yaklaşık 30 saniyedir.
  12. Haşlanan yufkayı soğuk su dolu kaba atın ve yine ileri geri yapıp çıkartın ve bir elinizle yufkayı havaya kaldırın diğer elinizle de yufkanın suyunu aşağıya doğru çekerek süzdürün.
  13. Tüm yufkaları aynı yöntemle haşlayıp şoklayın.
  14. Her bir yufkayı tepsiye yerleştirirken aralarına erittiğiniz yağdan sürün.
  15. Orta katmanına kıyma veya peynir harcının tamamını boşaltın ve yayın.
  16. Ardından üzerine tekrar haşladığınız yufkaları yerleştirin. Fazla kalan kısımları mutlaka kesin.
  17. Bu arada tepsinin boyutuna getirmek için kestiğiniz yufka kenarlarını aynı şekilde haşlayıp orta katmanından sonra tepsinin üzerine dizebilirsiniz. Böylelikle katları arttırmış olacaksınız.
  18. 210 derece önceden ısıtılmış ve alt üst çalışan fırında 1 saat veya 1 saat 10 dakika kadar, ta ki böreğiniz altın rengini alana dek pişirin.
  19. Pişen börek tepsisini dışarı çıkartın ve üzerine uzun iki parça havlu kağıt serip, bir mutfak havlusunu da örtüp 20 dakika bekletin ve servise hazır.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber