Tgrt Haber
28 Eylül 2022 12:40 - Güncelleme : 28 Eylül 2022 12:58

Su Diyeti Nedir? Su Diyeti Nasıl Yapılır?

Su, tüm canlıların için hayati önem taşır. İnsan sağlıklı için de her gün yeterli miktarda su tüketmek zorundayız. Son günlerde "su diyeti" ile zayıflamak isteyen kişiler: "Su diyeti nedir? Su diyeti nasıl yapılır? Su diyetinin fayda ve zararları nelerdir? Su diyetinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir" gibi soruların cevaplarını merak ederek araştırıyor. Bu haberimizde merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabilirsiniz.. Keyifli okumalar...

Su Diyeti Nedir? Su Diyeti Nasıl Yapılır?
su diyeti,su diyeti nedir,su diyeti zayıflatır mı?,su diyeti öldürür mü?,Su diyeti nasıl yapılır,Su diyetinin fayda ve zararları nelerdir,Su diyetinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir,Su diyeti programı,su diyetinde yeşil çay tüketilir mi?,su

Susuz hayat olmaz. Yaz, kış farketmeksizin su tüketmek zorundayız. Su tüm canlılar için hayattır. Onsuz da hayat olmaz. Evet, son günlerde fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişiler "su diyeti" hakkında araştırma yapıyor.

Sizler için hazırladığımız bu haberde “su diyeti” hakkında bilinmesi, yapılması gerekenleri diyetisyenlere sorarak haberleştirdik.

İşte su diyeti ile ilgili bilinmesi gereken tüm bilgiler...

Zayıflamak için alternatif ve hızlı çözümler arayanların merak ettiği “Su diyeti nedir?”, “Su diyeti nasıl yapılır”, “Su diyetinde dikkat edilmesi gerekenler”, “Su diyetinde su tatlandırılır mı?”, "Su diyetinde su sıcaklığı soğukluğu nasıl olmalı” gibi birçok sorunun cevabını merak ediyorsanız makalemizi okumaya devam etmelisiniz...

SU DİYETİ NEDİR? 

Öncelikle bu diyetin gün içerisinde bol miktarda su veya sıvı içecek (asitli sıvılar hariç) türlerinin dışında vücuda herhangi başka bir gıda alınmaması şeklinde yapılan bir diyet şekli olduğunu belirtmek isteriz. Yani bu diyet risk taşıyan bir diyet diye baştan uyarımızı yapmış olalım.

Türkiye’de çoğu insan ekmek tüketmeyi seviyor. Keşke herkes ekmek yemeyi önemsediği kadar su içmeyi, sıvı tüketmeyi de önemsese, sevse, alışkanlık haline getirse. Ancak suyun insan sağlığı için ne denli önemli olduğunu bilim insanları her fırsatta dile getirip konu ile ilgili faydalı bulgulara genişçe yer veriyor olsa da bazı alışkanlıklardan vazgeçilmediği müddetçe onların da bir faydası olmuyor maalesef.. Günlük hayatta çoğumuz su içmeyi ihmal ediyoruz... 

Su Diyeti Nedir? Su Diyeti Nasıl Yapılır?

Oysa su, böbreklerin çalışmasını, toksinlerin atılmasını, kan basıncının dengelenmesini, eklemlerin çalışmasını ve omurgamızın korunmasına yardımcı olan muhteşem bir içecektir. Sadece saydığımız özellikleri ile değil, %75’i su olan vücudumuzun içinde yağların yakılmasında görev alarak kilo verilmesini de hızlandırıyor. Su diyetini sadece su içerek, günlük öğünlerden vazgeçerek yapmamak şartıyla herkese öneriyoruz. Evet sağlıklı kadınların günlük 11 bardak erkeklerin ise günde 15 bardak su tüketmesi gerektiğini Gıda ve Beslenme Kurulu’nun yetkileri ve ünlü diyetisyenler her defasında söylüyor…

Vücuda günlük su alımı elbette yaş, ağırlık yapılan aktivite düzeyine göre farklılıklar gösterebilir. Ancak ne olursa olsun su içmek vücuda faydalıdır.

SU DİYETİNDE SOĞUK SU MU SICAK SU MU İÇİLMELİ? 

Su diyetine geçmeden önce şu bilgiyi de verelim: Su ne kadar soğuksa, o kadar fazla kalori yakılır. Bol miktarda su içmek sizi daha uzun süre daha rahat hissetmenizi sağlayarak aşırı yemeyi önler. Su, vücutta biriken toksinleri de temizler.

SU DİYETİ NASIL YAPILIR LİSTESİ VAR MI?  

Su diyeti için hazırlamış olduğumuz listeyi ilginize sunuyoruz. 

Kahvaltıda:
-1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
-6 adet taze çilek ve yulaf ezmesi

Ara öğünde:
-Taze zencefil ve kurutulmuş papatya ile demlenmiş bir bardak ılık bitki çayı

Öğle arası:
-2 bardak su
-2 kase sebze çorbası
-Akdeniz salatası

Ara öğün 1:
-3 adet ceviz
-Yeşil çay

Ara öğün 2:
-2 dilim taze ananas
-1 elma

Ara öğün 3:
-Yağsız peynir ile yapılmış yeşil salata
-1 bardak su

Akşam:
-2 bardak su
-2 kâse sebze çorbası
-1 porsiyon haşlanmış sebze
-1 kase ev yapımı yoğurt

Ara öğün:
-15 adet üzüm
-1 adet şeftali
-1 bardak su

Su diyetinde bazı kişiler sıcak su ve siyah çay, bazı bünyelere ise buzlu ve yeşil çayın etkili olduğunu görüyoruz. Özellikle yeşil çayın buzlu yani soğuk olması içerdiği antioksidanlar ve flavonoidler bakımından metabolizmanızı hızlandıracaktır. Bu da haliyle kilo verme sürecinde hedeflediğiniz kiloya kavuşmanızı sağlayacaktır.

SU DİYETİNDE MADEN SUYU TÜKETİLİR Mİ? 

Su diyetinde maden suyunun içerdiği mineralleri bakımından faydalı buluyoruz. Su diyeti yapmaya başladıysanız günde bir tane maden suyu tüketimi de tercih edebilirsiniz.

Suyun tatlandırılması bilinenin aksine vücuttaki ödem atılma işlemini kolaylaştıracaktır. Özellikle suyun taze meyve veya sebze dilimleri ile tatlandırabilirsiniz. Su diyeti daha çok herkesin vücut ağırlığının %4’üne eşdeğer oranda tüketiliyorsa kilo kaybına sebep oluyor ve etkili oluyor. Bu yüzden gün içinde su tüketimi gün içinde belli periyotlarda tüketilmelidir. Özellikle suyu sabah aç karnına bir bardak hafif limonlu veya bir çay kaşığı sirke karışımı ile tüketilmesi kilo vermenizi kolaylaştıracaktır. Yemeklerden önce 200 ml su tüketilmesini de tavsiye ediyoruz.

Bir kişinin günlük su tüketimi 2 litre olacak şekilde planlanmasını daha verimli buluyoruz. Tek seferde daha fazla su almamaya gözen gösterilmesini tavsiye ediyoruz. Çok fazla su tüketmek mideyi şişirdiği gibi rahatsızlık da verebilir.

SU DİYETİNİN ZARARLARI NELERDİR?

Su diyetinde kısa sürede kilo verebilirsiniz. Ancak bunun için bilinçsizce bu diyeti yapmamak gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Diğer taraftan, su diyeti bilinçli bir şekilde hem uzman bir diyetisyen kontrolünde yapıldığında dilediğiniz, özlediğiniz kilolara tekrar kavuşabilirsiniz.

Su diyetine başlamadan önce herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığına dikkat etmeli bu diyeti yapmak isteyenlerin;

Gut hastalığı,

Diyabet ve böbrek rahatsızlıkları

gibi rahatsızlıkları bulunan kişilerin yapmaması gerektiğini özellikle belirtmek istiyoruz. Sağlıklı kişilerin ise su diyetini maksimum 5 gün sürdürmesi gerekir. Fazla günlere yayarak diyete devam edecek kişilerin uzmanına danışmadan yapmaması gerektiğini de hatırlatmış olalım.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...