Tgrt Haber
12 Ağustos 2020 12:46 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:10

Su orucu nasıl yapılır faydaları nelerdir, Su orucunun zararları var mı?

Yemek yiyen insanların genellikle vücutlarında fazlaca atıklar birikir bu atıklar zamanla birike birike çürümeye başlar ve kanı iyice kirletir. Cilt rengi bozulur kilo alımı başlar, zihin yavaşlar, fikirler sığ hale gelir, idrakımız azalır ve gafillik ağır basar.

Su orucu nasıl yapılır faydaları nelerdir, Su orucunun zararları var mı?
Su orucu nasıl yapılır faydaları nelerdir, Su orucunun zararları var mı?

Yemek yiyen insanların genellikle vücutlarında fazlaca atıklar birikir bu atıklar zamanla birike birike çürümeye başlar ve kanı iyice kirletir. Cilt rengi bozulur kilo alımı başlar, zihin yavaşlar, fikirler sığ hale gelir, idrakımız azalır ve gafillik ağır basar. Bunun tam tersi ise az yemek yemek insanları daha zinde, daha anlayışlı ve daha fazla empati yaparak düşünmeye iter. Öyle ki oruç tuttuğumuzda sakinliğimiz, anlayışımız artar. İşte uzmanlar buradan yola çıkarak su orucunu keşfetmişler. Su orucu ile orucun faydalarından da beslenmiş ve yararlanmış olunmaktadır.

Su orucuna göre, günde 250 ila 500 gram yemek ten fazla yemek yemek vücutta atık ve birikinti oluşmasına neden olur. Sürekli yemek yemek sindirim sisteminin sürekli denetlenmesi ve metabolizmadaki atıkların sürekli atılmaya çalışılması ve organları çalışmaları üzerine görevlendirmek gibi bağışıklık sistemini sürekli aktif halde tutmaya sebep olmak demektir. Bu da bağışıklık sisteminin asıl çalışması gereken yani hastalık zamanlarında, iyi çalışamaması ve hastalıklara direnç gösterememesi anlamına gelir.

Örneğin oruç tutarken bağışıklık sistemi oldukça kuvvetlidir çünkü sindirim sistemiyle uğraşmak zorunda kalmadığı için diğer işi olan vücudu temizlemeye başlar.

Su Orucunun Faydaları

Oruç bedeni, karaciğer ve bağırsaklardan dışkıyla temizler, akciğerden öksürük ve nefesle temizler, beyinden hapşırma ile temizler, gözyaşı ile geniz akıntısı ile ve kulak akıntısı ile temizler, kandan ise ter ile temizler.

1 günlük su orucu nasıl yapılır?

Örneğin Pazartesi günü oruç tutmak istediğiniz o zaman pazar akşamı saat 19 dan itibaren hiçbir şey yememeniz gerekmektedir.

Pazar akşamı yatmadan hemen önce sinameki çayı veya bir magnezyum gibi bağırsak hareketlendirici müshil içilir.

Pazartesi günü tıpkı sahur gibi sahur vaktinde sadece bir bardak su içilir. Bunun amacı da büyük abdeste çıkabilmektir.

Eğer kabızsanız, lavman da tercih edebilirsiniz fakat eğer bağırsaklarımızda herhangi bir problem yoksa sinameki veya lavmanı gerek yoktur.

Tıpkı iftar saati gibi akşam vaktinde 1 ila 3 yudum arası su içilir ve başka hiçbir şey yenmez fakat çok fazla susadıysanız istediğiniz kadar su içebilirsiniz.

Salı sabahı 7'de bir bardak meyve suyu içilir ve böylelikle 36 saatlik su orucu tamamlanmış olur. Salı sabahı ayrıca tüm gün boyunca sadece meyve suyu, meyve veya salata tüketilmelidir. akşam da sadece bir çeşit yemek yenmelidir.

Bununla birlikte su orucunda tatlı ile yemeğe başlamak pankreası tahrip edebileceğinden tavsiye edilmemektedir. Bununla birlikte bağırsaklara da şeker zarar verebilir. Eğer su orucuna devam etmek istiyorsanız haftanın belirli günleri bu orucu tutabilirsiniz fakat her hafta aynı günlerde su orucunu tutmaya çalışın ki vücudunuz su orucuna kolay adapte olabilsin. Adapte olan vücutta iştah bir süre sonra kendiliğinden kesilir ve açlığınızı ortadan kalkar artık açlık hissetmek.

Fakat farklı günlerde tutulan oruçta vücut adapte olamaz ve her oruç zor geçer ve açlık hissi hep devam eder. Bununla birlikte gençler ve özellikle çocuklar oruca çok daha kolay adapte olabilmektedir.

Su orucundan sonra ilk gün sadece taze sıkılmış elma suyu, greyfurt ve limon suyu bir bardağın yarısı kadar sıkılır ve üzerine su eklenerek tüketilir. Özellikle sıktığınız meyvelerin ve sebzelerin çürük olmamasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca gün 10 günlük açlık orucu bittikten sonra hala hiç iştahınız yoksa o zaman oruca devam edebilirsiniz. Vücudunuz oruca alışmış ve oruca uygun halde demektir fakat gücü olmadığını düşünenler bir süre ara vermeli ve kendini zorlamamalıdır.

Su orucundan sonra 2. gün meyve suyu ¾ olacak şekilde bir bardağa sıkmalı ve bardağın üzerini su ile doldurmalıdır. Bundan sonra öğleden akşam vaktine kadar 3 saatte bir tek bir meyve çeşidi yenmelidir. 

Su orucundan sonra 3. gün sabah sadece meyve suyu, sonra meyve ve salata tüketilmelidir.

Öğleden akşama doğru yağsız ve tuzsuz olacak şekilde az su ile kısık ateşte pişirilmiş bir çeşit sebze yemeği veya sebze çorbası tüketilmelidir. 3. gün, kahverengi veya siyah yada yeşilimsi bir büyük abdest gelecektir. Gelmezse lavman yapınız.

Su orucundan sonra 4. gün 3. gün gibi olmalı, akşam ise kereviz, kabak, kara lahana, pırasa, pazı gibi herhangi bir sebze yemeği ile beraber 30 gram ekmek veya haşlanmış pirinç tüketilebilir.

Su orucundan sonra 5 gün sabah 30 gram bal ile su karıştırılarak tüketilir. Bundan sonra acıktığını hissettiğinizde karpuz veya kavun gibi bir meyve tüketebilirsiniz bundan da 3 saat sonra Taze bir salata tüketin. Akşama doğru soğan zeytinyağı ve sarımsak ile kavurmadan yaptığınız 60 gram kadar bir sebze yemeği tüketin. yanında yoğurt da yiyebilirsiniz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...