Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Aralık 2019 13:58

Sufle tarifi nasıl yapılır - En kolay sufle yapımı ve malzemeleri

Sufle, özellikle şık restoranların veya balık restoranlarını menülerinde sıklıkla gördüğümüz ve her dışarda yemek yediğimizde üzerine tatlı olarak yemek istediğimiz lezzetine doyamadığımız bir tatlıdır. Peki, suflenin göründüğü gibi yapımının zor olmadığını hatta evde kolaylıkla yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte tüm püf noktaları ile evde enfes sufle yapımı…

Sufle tarifi nasıl yapılır - En kolay sufle yapımı ve malzemeleri
sufle tarifi,sufle nasıl yapılır

Sufle, özellikle şık restoranların veya balık restoranlarını menülerinde sıklıkla gördüğümüz ve her dışarda yemek yediğimizde üzerine tatlı olarak yemek istediğimiz lezzetine doyamadığımız bir tatlıdır. Peki, suflenin göründüğü gibi yapımının zor olmadığını hatta evde kolaylıkla yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte tüm püf noktaları ile evde enfes sufle yapımı…

Sufle tarifinin püf noktaları

1.    Suflenizin akışkan olmasını istiyorsanız, evde ilk kez yapacaksanız, hazırladığınız sufle kaplarını, tarif edilen ayarlarda kendi fırınınızda önce birini deneyin. Fırında uzun kalan sufle bir dakika bile uzun kaldığında tamamen pişeceğinden keke dönüşmesi an meselesidir. Bu nedenle kendi fırınınızın ayarını öğrenene kadar tek bir sufle kabını pişirerek doğru derece ve sürede pişirmeyi tecrübe edebilirsiniz.
2.    Sufleyi, bitter çikolata sevmiyorsanız sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz ama suflenin orijinal tadı bitter çikolata ile yapılanıdır.
3.    Sufleyi, tereyağı yerine margarin ile de yapabilirsiniz. Bu sorun olmaz.
4.    Sufle kabı edinmenize gerek yoktur, ısıya dayanıklı herhangi bir kase grubuyla da bu tarifi uygulayabilirsiniz.
5.    Sufleyi pişirdikten sonra kalan olursa, ertesi gün mikrodalgada bir miktar ısıtarak tekrar aynı tatta tüketebilirsiniz.
6.    Bazı fırınlarda fansız ayarda sufleler pişmeyebiliyormuş. Bu konuya da pişirirken dikkat edin. eğer sufleniz sizin fırınınızda da fansız ayarda pişmezse fanlı olarak pişirin.
İlk denemede tutan, tam ölçülü sufle tarifi
Malzemeler
•    3 tane yumurta
•    80 gram bitter çikolata
•    Yarım su bardağı un
•    50 gram tereyağı
•    Yarım su bardağı şeker
•    1 çimdik tuz
Hazırlanışı
1.    Sufleyi yapmaya başlarken öncelikle fırınınızı 220 dereceye ayarlayın ve iyice ısınması için vakit kazanın. Fırınınızı fansız olarak çalıştırın.
2.    80 gram bitter çikolatayı ve 50 gram tereyağını bir teflon tavaya alın ve silikon bir karıştırıcı ile eritin. İyice eridikten sonra altını kapatın. Üzerine yarım su bardağı unu ilave edin ve iyice karışana kadar karıştırın.
3.    Bir karıştırma kabına 3 adet yumurtayı ve yarım su bardağı şekeri ekleyin ve mikserle iyice köpürene kadar karıştırın. Ardından tuzu da ekleyin ki şeker tadı ön plana çıksın ve iyice karıştırın.
4.    Hazırladığınız tenceredeki çikolatalı harcı karışım kabındaki tuzlu şekerli karışıma ekleyin ve yine mikserle çırpmaya devam edin ve hamurunuz hazır.
5.    Sufle için özel olan kaplardan veya ısıya dayanıklı tek kişilik fırın kaplarından edinerek, bunları güzelce yağlayın. Hazırladığınız kaplara, hazırladığınız hamuru eşit olacak miktarda dağıtın. Bu ölçülerde 4 adet sufle kabına yetecek kadar hamur çıkıyor.
6.    Önceden ısıttığınız fırına, sufle dolu kaplarınızı koyup yaklaşık 7 ila 8 dakika arasında pişirin.
7.    Fırından kapları alın ve ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin. İster sufle kaplarını ters çevirerek üzerine pudra şekeri serperek servis edin isterseniz de direk sufle kaplarının üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...