Tarih : 26.11.2021 - 14:21 Yorum : 0

Sultan Sarması tarifi nedir, nasıl yapılır? Sultan Sarmasının malzemeleri nelerdir?

Sultan Sarması, dün akşam yayınlanan Masterchef 2021 yarışmasında izleyicilerin beğenisini topladı. Özellikle Ramazan aylarına tercih edilen ve lezzetiyle vazgeçilmez tariflerden biri olan sultan sarması tarifi, internet üzerinden sıklıkla aratılan tarifler arasında yer alıyor. “Sultan Sarması tarifi nedir, nasıl yapılır?”, “Sultan sarmasının malzemeleri nelerdir?” sorularına cevap aranıyor.

Sultan Sarması tarifi nedir, nasıl yapılır? Sultan Sarmasının malzemeleri nelerdir?

Masterchef 2021 yarışmasının dün akşam yayınlanan bölümünde yapılan ve büyük beğeni toplayan sultan sarması tarifi, en popüler tarifler arasında yerini aldı. Sütlü tatlılar arasında en sevilen lezzetlerden biri olan ve her ne kadar zor gibi görünse de yapımı oldukça kolay sultan sarması tarifini sizler için derledik. İnternet üzerinden yoğun bir şekilde aratılmakta olan sultan sarması tarifi, nasıl yapıldığı, malzemeleri ve püf noktaları için haberimiz sizlerle…

SULTAN SARMASININ MALZEMELERİ NELERDİR?

Muhallebi için;

  • 1 Türk kahvesi fincanı un,
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker,
  • 1 L Süt,
  • 1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta,
  • 1 paket şekerli vanilya,
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao,
  • 50 gram margarin

Kreması için;

  • Çırpılmış krema ya da 1 paket kremşanti

Altına sermek için;

  • Toz Hindistan cevizi, toz Antep fıstığı

SULTAN SARMASI TARİFİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir tencereye toz şeker, un ve kakao eklenerek karıştırılır. Üzerine yavaşça süt ilave edilerek sürekli karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Koyulaşan ve baloncuk çıkaran muhallebinin içine margarin eklenerek karıştırmaya devam edilir. Muhallebi hazır olunca içine vanilya eklenerek biraz daha karıştırılır ve ocaktan alınır.

Bir fırın tepsisine Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı yayılır (isteğe göre). Muhallebi serilen Hindistan cevizinin üzerine dikkatli bir şekilde yayılır. Ardından 1 gün boyunca buzdolabında bekletilir. Beklemiş muhallebi 8 eşit parçaya dikdörtgen şeklinde kesilir ve krema ya da kremşanti tüm yüzeye sürülür. Ardından kesilmiş olan dikdörtgen parçalar bir spatula yardımıyla yavaşça rulo haline getirilir ve bir servis tabağına dizilir. Üzerine isteğe göre Antep fıstığı serpilir. Sultan sarması hazır, afiyet olsun…

SULTAN SARMASI PÜF NOKTALARI

Sultan sarması muhallebisinin pürüzsüz bir kıvamda olması gerekir. Bu nedenle iyice karıştırmış olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Ayrıca muhallebi büyük bir tepsiye dökülmelidir. Küçük bir tepsiye yapılması durumunda krema kalın gelir ve yuvarlanması zor olur. Kremşanti ya da kremanın muhallebi sıcakken dökülmemesi gerekir. Bu kremşantinin ya da kremanın erimesine ve böylece görüntünün bozulmasına neden olacaktır. Muhallebinin bir gece buzdolabında dinlendirilmesi de yuvarlama işleminin daha rahat olmasını sağlayacaktır.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber