Tgrt Haber
03 Ocak 2019 17:56

Sürekli Uyku Hali Nedendir Nasıl Geçer

Günümüzde kişilerinde birçoğunda rastlanabilen uykusuzluğun birçok sebebi vardır. Bunların en başında yeterince uyumamaktır. Sürekli uyku hali nedendir nasıl geçer ve sürekli uyku halsizlik yorgunluk sebepleri

Sürekli Uyku Hali Nedendir Nasıl Geçer
Uyku apnesi,depresyon,obezite,troid,diyabet,anemi

Sürekli Uyku Hali Nedendir Nasıl Geçer 

Günümüzde kişilerinde birçoğunda rastlanabilen uykusuzluğun birçok sebebi vardır. Bunların en başında yeterince uyumamaktır. Bir yetişkinin en az 7-8 saat uyuması gerekmektedir. Bu zamanı sağlamayan kişilerde gün boyu uykusuzluk görülebilir. Diğer ana nedenler biri de gece boyu uyanmaktır. Bu da beynin uykuya tamamen geçememesi ve gece boyu sürekli, çeşitli sebeplerden, uyanmaktır. Makalemizde sürekli uyku hali nedendir nasıl geçer ve sürekli uyku halsizlik yorgunluk sebepleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Gün içinde uykusuzluk yaşamanın ve bazen engel olamayacak noktalara gelerek uyumanın nedenlerini aşağıda birlikte inceleyelim. 

Sürekli uyku halsizlik yorgunluk sebepleri

  • Gece uykusunu yeterince alamamak; bunun için uykuya yeterli vakti ayırarak sağlıklı bir uyku uyumaya çalışmalısınız.
  • Gece sürekli uyanmak; bunun da altında yatan birçok neden olabilir. Mesela hiperaktivite hastaları gece derin uykular uyuyamaz. Bunun için öncelikle sizdeki durumu izlemelisiniz.
  • Depresyon; beyin depresyon yaşayan bir vücutta çok fazla uyumak istemeyebilir. Bu durumda bir psikiyatri uzmanına görünmelisiniz.
  • Anemi; kansızlık yaşayan kişilerde enerji düşüklüğü olur. Kendilerini yorgun hissetmenin yanı sıra sürekli uyumak da isterler. Bunun için bir dahiliye uzmanına başvurmalıdır.
  • Hareketsizlik; hareketsiz bir hayatınız var ise bu da sizi enerji düşüklüğüne ve sürekli uykuya sevk edebilir.
  • Gün içinde uyumak; günün farklı saatlerinde sürekli olarak uyuyup uyanmak, almanız gereken uyku miktarından alacak bu hem gece uykunuzu etkileyecek hem de gece uykunuzun kalitesini etkileyecektir.
  • Vardiyalı işler; Vardiyalı işlerde çalışanlarda bir vardiyadan diğerine geçerken uykusuzluk yaşarlar çünkü vücudun uyku saatlerinde sürekli farklı dalgalanmalar yaşanır.
  • Uyku apnesi; bunu yaşayan insanların gece uykuları kalitesiz olduğundan tam olarak uykularını alamazlar. Bunun etkisi olarak da gündüz ansızın uyku bastırır ve uyuma ihtiyacı hissederler. Uyku apnesi, uyuma esnasında çok kısa bir zaman nefes alamamaktır.
  • Huzursuz bacak sendromu; bu bazılarında psikolojik bazılarında ise hareketsizlikten olabilen bir sorundur. Bu sendrom, bacaklarda, karıncalanma, ağrı ve iğnelerin batması hissi oluşturur. Uyumakta zorluk çekerek gündüz sürekli uyku hali olabilir.
  • Narkolepsi hastalığı; bu hastalık çok nadiren görülse de yine de var olduğunu bilmek uykusuzluk seviyenize göre yapmanız gerekenler açısından iyi olacaktır. Narkolepsi, birçok belirtilerden olıuşan kompleks, nörolojik bir hastalıktır. Bu durumda nöroloji uzmanına başvurmalısınız. Belirtileri uykuya dalma esnasında görülen halüsülasyonlar veya uyku felci gibi durumlardır. Gündüz de sürekli ve ani bir şekilde kısa süreli uykulara ihtiyaçları olur. Mekan ve saatin önemi olmaksızın uyuduklarında ise kendilerini dinlenmiş hissederle.
  • Alkol kullananlar da da uyku ihtiyacı fazla olur. 
  • Obezite durumunda da fazla uyku arzusu olur.
  • Troid bezlerinin yetersiz düzeylerde çalışması da yorgunluk ve uykusuzluk hali yapabilir.
  • Şeker hastalığı da yetersiz uyku hissi bulunur.
  • Kafa travmaları da ilk 24 saatte hastayı uyutmak istemezler. Bunun sebebi, travmadan sonraki ilk olumsuz belirti uyku isteğidir. Travmadan olumsuz etkilenildiğinin belirtisidir
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...